El entrenamiento virtual es la nueva normalidad durante la pandemia

Virtuell träning är den nya normalen under pandemin

Virtuell träning är den nya normalen under pandemin

När gymmen stängdes dagar före stängningen verkade det som att träningsindustrin hade drabbats hårt. Men inom några veckor flyttade tränarna handlingen online. De experimenterade med några månaders gratis online-utbildning för att låta människor bekanta sig med idén innan de bytte till online-coachning.

Virtuella gruppklasser och direktsessioner: den nya normalenAshwyn Barreto, en fitnesscoach, har laddat upp fitnessvideor till sina sociala medieplattformar ett tag. ”Tidigare föredrog de flesta av oss att gå på gymmet och träna, för du blir motiverad att träna genom att träffa andra. Men rädslan för viruset kommer att förbli, säger han. Han gör personliga träningspass (online och personligen) och gruppklasser online, han gör också live-sessioner.

Abhijit (3)I många gruppgrupp online-klasser håller tränare lektioner i appar som Zoom, Google Duo eller Instagram Live. Live Instagram ser ett träningspass tränar om ett ämne och deltagarna följer honom. Dessa är prissatta till Rs 1500 per månad och lockar de mycket unga. ”Innan viruset var det mesta av mitt arbete personligen, nu har det flyttat online. Även om folk fortfarande föredrar att ha en tränare närvarande, av säkerhetsskäl, är många villiga att anmäla sig till utbildning online, säger Ashwyn.

Fler kunder som plats och tidpunkt är inte begränsadeAbhijit Naik startade också sina live-sessioner online i mars, nu fokuserar hon på gruppklasser online. och det har mer än 150 personer registrerade. ”Många av dessa människor är nya kunder, eftersom människor från var som helst kan delta och kan göra dessa träningspass när som helst och bära vad som helst. De som känner sig medvetna om att gå på gym kan också gå med. Jag lägger till en kombination av övningar inklusive cardio, tabata, etc. “

Siddhant (2).Människor i olika åldersgrupper registrerar sig för dessa. Siddhant Gadekar, som undervisar Zumba-lektioner online och Instagram live-sessioner sex dagar i veckan i en timme, säger: ”Jag gillar aerobics och Zumba, och jag tränar i min studio i Margao. Men nu, på grund av pandemin, bestämde vi oss för att flytta till Internet! Jag har cirka 40 personer i olika åldersgrupper. Med stängda gym anmäler sig många. Tiderna har varit svåra för oss eftersom gym och studior har varit stängda ett tag. Men utbildning online hjälper oss att fortsätta ett tag. “

NElson.

Personlig träning och onlinekurser kan fortfarande spela betydelse i världen efter COVIDTrots att gym kan öppnas förutspår tränare att människor fortfarande kan känna sig obekväma att gå till gymmet. Nelson Paes, en professionell MMA-fighter och tränare säger: ”Jag stängde mitt gym och flyttade min träning online. Allt är osäkert och detta kan fortsätta ett tag. Nu är det dyrare att underhålla ett gym! Jag har anpassat mig till utbildning online och tagit klienter för personlig träning! Detta kommer att förbli, och detta är vad folk föredrar, fortsätt. Människor vänjer sig vid det, du behöver inte köra hela vägen eller klä dig! De kan bara gå med i klassen. ” Nelson genomför också gruppklasser och individuell coachning för kunder.