Closet VIP: cómo llevo mi camisa a rayas

VIP-garderob: hur jag bär min randiga skjorta

College mode

VIP-garderob: hur jag bär min randiga skjorta

Efter år av experimenterande med olika klädstilar känns det som att min känsla för mode äntligen har utvecklats till den punkt där jag vet exakt vad jag gillar och vad jag inte gillar. Medan jag fortfarande gillar att prova nya trender har jag märkt att jag till största delen köper kläder som liknar vad jag redan äger.

Till exempel gick jag nyligen och shoppade med en vän och plockade upp några bitar för att prova: när hon såg vad jag höll i mina armar, rullade hon ögonen och sa: ”Verkligen? Övrigrandig tröja? “

Det var definitivt en rättvis punkt, men saken är att jag bär randiga skjortor så ofta att det i mina tankar inte är helt opraktiskt att behandla dem som grundläggande. För rekordet tror jag att jag har fem av dem … exklusive tröjor.

de 3/4 ärm randig skjorta, kallas också sjöman eller bretonsk skjorta (eller om du känner dig snygg / fransk: “la Marinière ”) det är definitivt en topp VIP-garderob, tillsammans med marinblå kavaj, jeansjacka och svart kjol. Läs vidare för tips om hur du utformar det här klassiska stycket!

Välja den perfekta randiga skjortan

Färg

A Marinblå / vit eller svart / vit randkombination är det enklaste att utforma. Jag har skjortor i båda färgerna, men tycker att jag letar efter marinblå oftare. Marinblå / vit har en mer preppy eller nautisk atmosfär, medan svart / vit kan bli snygg eller kantig beroende på hur du utformar den.

Om du älskar färger en rosa / vit eller oliv / vit randig skjorta skulle vara så söt för våren!

Randbredd

Du har nog hört många varningar om att horisontella ränder får dig att se tyngre ut. Detta kan mildras genom att välja rätt bandstorlek. Mycket fina eller mycket tjocka ränder tenderar att visuellt vidga kroppen, men en mittlinje kommer inte att ha den effekten.

Undantag: Om du är liten, prova en tunnare linje. Å andra sidan kan högre tjejer komma undan med tjockare ränder.

Randig topp

Bildens författare

Material / skär

Jag gillar mina lite fyrkantiga randiga skjortor och gjord av ett tyngre tyg. Jag tycker att detta är mest smickrande för min hudfärg, eftersom jag inte har en väldigt definierad midja. Men kurvigare tjejer eller de med timglasfigurer kanske vill leta efter ett lättare tyg som gnuggar mot kroppen.

Ärm / halsringningslängd

A 3/4 ärm är den mest mångsidiga. och traditionell, även om en randig linne eller kortärmad topp kan vara perfekt för varmt väder.

De flesta randiga skjortor har bred båthals eller rund rund hals. Om du har breda axlar, kom ihåg att en båthals kan få dina axlar att se bredare ut.

Föreslagna återförsäljare

Avrunda vanliga misstänkta! J. Crew, Gap, Old Navy, Madewell och LL Bean har fantastiska alternativ. Om du är villig att betala ut några euro gör de klassiska franska återförsäljarna St. James och Petit Bateau en vacker Marinière.

Hur jag bär min randiga skjorta

I skyttegravarna

I skyttegravarna

Produktinformation: skjorta, trenchcoat, jeans, stövlar, paraply, örhängen

Tyvärr är jag längst ifrån att vara en tidig stigare. Lyckligtvis för mig, de dagar då jag trycker på snooze-knappen för många gånger och behöver göra en galen streck till klassen, är den pålitliga kombinationen av ränder och en trenchcoat alltid där för att göra det åtminstone. Se som om han hade spenderat tid på att sätta ihop en outfit.

Ljusa tillbehör kommer att leva upp till en enkel outfit och sätta ett leende i ansiktet även under de dystra aprilregnen. (Och ett sött gult paraply hjälper till att fylla det tomrum som finns kvar i ditt hjärta i slutet avHur jag träffade din mamma.)

Mönsteruppsättning

Mönsteruppsättning - randig skjorta

Produktinformation: skjorta, kjol, halsduk, skor, örhängen

Om du gillar utseendet på blandade utskrifter men inte är säker på var du ska börja är ränder en utmärkt utgångspunkt! Jag parade ihop min med leopard och spets, men du kan experimentera med alla slags mönster! Det hjälper att ha en färg som går igenom alla utskrifter för att binda ihop dem.

Dessutom kommer mindre, tätare mönster, som de på blommakjolen eller prickarna och leoparddukarna, inte tävla för mycket med de större ränderna.

squashed orange

Squashed orange

Produktinformation: skjorta, jacka, jeans, klackar, nagellack

Orange kan vara en knepig färg att designa eftersom den har en stans. Jag har ägt denna J. Crew trapezkofta i sex år och har antagligen använt den så många gånger, och alltid med en vanlig vit skjorta. När jag satte ihop kläderna för den här artikeln såg jag det i min garderob och tänkte: Varför inte? Glad att jag gjorde det, jag älskar hur den ljusa orange ser ut mot de skarpa blå och vita ränderna så att den definitivt slits ut mycket mer!

Ett försiktighetsord dock: svarta / vita ränder med orange kan lätt byta till Halloween-dekor eller fångarnas territorium!

Våruniform

Våruniform

Produktinformation: skjorta, shorts, platta skor, ryggsäck, hatt, ring

När det börjar bli varmare vill jag bara ta långa promenader runt Boston på helgerna, välja färskvaror på bondemarknaderna och upptäcka alla skatter min stad har att erbjuda. (Jo, det är vad jag skulle vilja göra. Vanligtvis slutar jag sova till en på eftermiddagen.)

Men på ett allvar, gör en randig skjorta en underbar följeslagare för de Instagram-perfekta helgerna. Ett par khaki- eller olivgröna byxor eller shorts är en trevlig avvikelse från jeans, medan en vintageväska eller ryggsäck håller händerna fria för att fiska genom en låda med vinylskivor / flyga en drake / ta en picknick / vad som helst är coolt. människor som vaknar före middagstid på lördagar väljer att vakna vid den tiden. (Fullständig information: Jag bär ibland den här skjortan som en pyjamatopp. Det räknas, eller hur?)

Att du trodde?

Skulle du ha på dig dessa kläder? Har du en randig skjorta? Hur tycker du om att utforma det? Vilka andra garderobsprodukter vill du att den ska täcka? Som alltid, låt mig veta i kommentarerna!