Cómo llevo mi blazer azul marino

VIP-garderob: hur jag bär min marinblå kavaj

College mode

Hur jag bär min marinblå kavaj

Om du är som jag har du en hel garderob som behöver vårrengöring, men det verkar alltid som om du letar efter samma objekt om och om igen, antingen för att det är enkelt att utforma eller för att det får dig att känna dig direkt. sätta ihop. Jag kallar dessa mina Garderob VIP: mycket viktiga klädsaker som är både mångsidiga och pålitliga.

I den här nya serien visar jag några av arbetshästarna i min egen garderob och de olika sätten jag stylar dem på. Jag börjar med det som antagligen är det mest använda objektet i min garderob: a marinblå kavaj.

Hur man väljer den perfekta kavajen

Färg och klipp

  • Medan en svart kavaj definitivt är en värdig investering, föredrar jag marinblått för ett lite mer avslappnat utseende som fungerar både dag och natt.
  • En blazer med en eller två knappar som når höfterna är vanligtvis den mest smickrande och mångsidiga.. Även om de inte är så lätta att utforma, är en baggy brudgumstil, en wrap-cut eller en beskuren skolpojkejacka också roliga variationer på den här klassiska jackan.

Testa det personligen för att säkerställa en perfekt passform.

  • När det gäller ett klädesplagg som du kommer att ha så ofta, räknas kvalitet definitivt! Kontrollera att tyget är starkt och inte har en tendens att skrynklas. För, leta efter en kavaj med foder och starka sömmar – dessa hjälper till att se till att jackan håller och inte tappar formen.
  • Att shoppa online är roligt, men med ett tätt passande plagg som detta vill du ha det prova innan du köper. Även om jag brukar bära min jacka knäppt, såg jag till att den kunde knäppas. Rör dina armar och kram dig själv för att kontrollera att dina axlar inte är för strama; Om du inte kan röra armarna bekvämt är jackan för liten.

Förslag från återförsäljare

Om My Navy Blazer:

Den blazer som jag bär på dessa bilder är från Theory och säljs ursprungligen för cirka 300 $. Jag köpte den från The Closet, en sändningsbutik i Boston, för 45 $ två år sedan.

Jag hade faktiskt just köpt en nästan identisk marinblå jacka från H&M för $ 30 när jag gick in i The Closet. Men när jag försökte Theory-jackan var den mycket smickrande och tyget mer skarpt trots att det var begagnat. Jag köpte den direkt och åkte tillbaka till H&M för att returnera den första kavajen.

Skillnaden på 15 USD var värt det: Jag har använt min jacka ungefär 3-4 gånger i veckan Och det ser fortfarande lika bra ut som när jag först köpte det!

4 sätt att utforma en marinblå kavaj

Läs för att se fyra av mina favorit sätt att bära en kavaj:

Återgå till grundläggande

Grundläggande

Produktinformation: Blazer, T-shirt, Jeans, skor, halsduk, läppstift

Jag bär en variant av denna exakta outfit minst en gång i veckan – en påsenig T-shirt, min favorit skinny jeans, en iögonfallande halsduk och bekväma lägenheter eller stövlar är en uppenbar kombination som ser polerad och preparerad ut. Jag älskar också kontrasten i de superavslappnade Converse sneakers ihop med en skräddarsydd kavaj.

När resten av kläderna är så grundläggande tycker jag om att liva upp saker med en djärv läppfärg. Jag använder Revlon Colorburst Matte Balm i Audacious, en stark korall som kontrasterar riktigt bra med en neongrön halsduk. En läppfärg som matchar din halsduk skulle också vara riktigt söt!

Klassisk förberedelse

Preppy

Produktinformation: Blazer, topp, jeans, stövlar

För de dagar då jag vill låtsas att jag är Kate Middleton, hjälper min jacka mig att skämma bort min kungliga fantasi. En chambray-skjorta, en VIP-skjorta från Closet och färgade jeans är en helt klassisk kombination, medan ridstövlar ger extra glans till utseendet. Du kan också byta ut en randig skjorta istället för chambray mot en annan perfekt preppy outfit!

Socker och kryddor

Blommig

Produktinformation: Blazer, klänning, rodnad / läppstift, skor

Blazers kan ha sitt ursprung i herrkläderavdelningen, men det betyder inte att de inte kan införlivas i en feminin ensemble! Jag har inte en väldigt definierad midja, så jag gillar att para ihop min blazer med klänningar med passform och fläckar för att skapa en illusion av en mer timglasliknande figur. Ett långt hängsmycke eller bälte i midjan kan också hjälpa till att förenkla midsektionen visuellt. Eftersom detta är en mer avslappnad outfit rullade jag upp min jacka för att visa upp det söta randiga fodret.

Blush och läppstift i en naturlig, rodnad färg och en sidfläta ökar lookens femininitet. Men jag gillar alltid lite kontrast i mina kläder, så jag parar vanligtvis mina chiffongklänningar med tjocka fotkängor istället för klackar eller ballerinor.

Låt oss komma till saken

Handla

Produktinformation: jacka, blus, byxor, skor, klocka

En bra kavaj hjälper definitivt att klä ut alla kläder och ger också en professionalism till bäraren. Även om denna outfit inte skulle fungera på ett superföretagskontor, är det något jag skulle ha på mig för en mer avslappnad jobbintervju eller mitt gamla jobb som medicinsk sekreterare. Låga kilar är mycket bekvämare än höga klackar, och min klassiska läderarmbandsklocka är alltid på min handled!

Att du trodde?

Är en marinblå kavaj ett måste i din garderob? Skulle du ha på dig dessa kläder? Vilka är dina VIP-skåp? Några förslag eller önskemål om ett framtida VIP-objekt i Closet? Låt mig veta i kommentarerna!