VIP-garderob: hur bär jag min lastjacka

VIP-garderob: hur bär jag min lastjacka

College mode

Lastjacka, fältjacka, anorak … kall dem vad du vill, men de här militärinspirerade jackor med friluftsutseende Jag har hittat en permanent plats i mitt hjärta. Och ja, jag menar jackor, plural.

Jag skäms inte för att säga att jag är den stolta ägaren till inte en, inte två, utan tre lastjackor, i olika vikter och material, så oavsett årstid kommer jag aldrig att behöva gå utan detta älskade streetwear. Överdriven? Kanske. Men lastjackan är så otroligt mångsidig att du knappast kan skylla på mig för att jag litar så mycket på detta VIP-skåp!

För fler tips om hur du bär några av mina favoritgarderobsprodukter, kolla in Closet VIPs tidigare inlägg om hur du bär: en randig skjorta, svart skaterkjol, jeansjacka och marinblå kavaj.

Välja den perfekta lastjackan

Stil

Okej, tekniskt sett finns det skillnader mellan lastjackor / fältjackor / anoraker / utilityjackor / militärjackor, men för detaljhandelns syften är namnen tydligen utbytbara. Bilaga A:

Lastjackor

Produktinformation: Anorak, fältjacka, lastjacka, militärjacka

I princip samma, eller hur? Historisk moral: En ros med något annat namn skulle lukta lika söt och en ytterkläder med en dragsko i midjan, metallknapparY lastfickor med något annat namn skulle det se så elegant ut.

Klipp och färg

Men när det gäller klippning är det definitivt några skillnader – vissa jackor har mer uttalad sladd De gör att du kan fånga din midja, vilket är perfekt för en kurvigare eller timglasfigur. Eftersom jag har en mer ungdomlig torso, rakt upp och ner och föredrar att hålla fokus på mina ben, lockas jag mer av en boxare stil.

För dessa jackor är det lätt att gå grönt: allt i spektrumet mellan olivgrön och jägergrön det är den mest traditionella och mångsidiga nyansen. Men eftersom denna typ av ytterkläder blir mer och mer populär finns det alla möjliga färger tillgängliga. Om du vill vara neutral, gå till grå, solbränna eller svart. För en rolig färgpupp är kricka och vinröd bra val för hösten!

Tänk på vädret

Se till Anpassa ditt köp till det lokala klimatet. När allt kommer omkring är dessa jackor avsedda att vara superfunktionella. (Så många fickor!) Många versioner jag har sett kommer med huvar – extra poäng om de är avtagbara!

Jackan jag bär i det här inlägget, tillverkad av lätt bomull, är min vårjacka till tidig höst. De andra två jag har är en längre och lite tyngre fältjacka från Gap (höst till tidig vinter) och en vadderad Uniqlo-jacka som är perfekt för vinterdagar.

Lastjackor

Foto: ELLE

Min lastjacka

Jag tror att jag säkert kan säga det min $ 19 American Eagle Outfitters lastjacka (bilden nedan) är utan tvekan det mest använda föremålet i hela min garderob. Vi har haft ett ganska fantastiskt förhållande, den här jackan och jag – vi närmar oss snabbt vårt femte jubileum tillsammans och jag kan inte föreställa mig livet utan den.

(Seriöst trodde jag att jag hade tappat bort jackan på ett kafé för några veckor sedan och var helt förödad när jag ringde nästa dag och de hade inte den. Efter att ha tappat mycket tårar insåg jag att jag faktiskt hade lämnat min jacka i skolbiblioteket … bibliotekaren förstod inte min darrande röst när jag tackade honom om och om igen för att hämta den från de förlorade och hittade.

Föreslagna återförsäljare

Klassisk: American Eagle, J. Crew, Old Navy, Gap, Uniqlo

Trendig / kantig: Zara, Urban Outfitters, ASOS

Om du är villig att splurge, Barbour gör de vackraste vaxade bomullsfältjackorna som ska vara för evigt. Både drottningen och Alexa Chung är också fans. Om det inte räcker för att övertyga dig vet jag inte vad som kommer att göra.

Hur jag bär min lastjacka

Galen på bilder

Lastjacka, rutig skjorta, stövlar

Produktinformation: Topp, jeans, stövlar, jacka

Lastjackor och pläd går hand i hand som äppleplockning och färska cider munkar. Eller som pumpalatte och college-tjejer. De är i grunden en match gjord på hösthimlen, och du bör inte ifrågasätta deras tidlösa överklagande.

Måla staden

Kvällslook med lastjacka

Produktinformation: topp, kjol, klackar, örhängen, jacka

För en utekväll, vila din motorcykeljacka och hitta en lastjacka istället. Inte bara kommer det att hålla dig varm och mysig, men lastjackans avslappnade atmosfär kommer att binda din outfit enkelt. Det hjälper också till att tona ner ett sexigare utseende, oavsett om det är en bandagerad kjol eller en fuskpälsskörd och kjolkombination.

Bli kär i klänningar

Lastjacka och sommarklänning

Produktinformation: klänning, halsduk, strumpor, stövlar, jacka

Lägg inte bort de luftiga sommarklänningarna än! Allt du behöver för att släppa (förmodligen inte ett riktigt ord) din favoritklänning är ett par tights, stövlar och en varm halsduk. Och naturligtvis din trogna vän lastjackan!

Riskabla affärer

Hur man bär en lastjacka

Produktinformation: romper, byxor, platta skor, halsband, jacka

Jag har ett supermodernt köp som bara jag kunde inte Du lever utan när du köpte den, men du har samlat damm i din garderob i flera månader för att du inte vet hur du använder den? För många av dessa “Jag älskar det men hur bär jag den här trenden” -kläderna är lastjackan svaret på dina böner! (Jag tänker på kläder som leksaker av Toy Story – precis som Woody och Jessie är ledsna när du inte leker med dem, känns dina kläder ledsna eftersom de inte bär dem!)

En neutral lastjacka är perfekt för galna tryck eller dramatiska fållar. Lång klänning? Tryckt romper? Hög kjol? Fantastiska byxor som du köpte för 10 € när du var utomlands och matchade tillfälligt ditt påslakan? Ta på dig en lastjacka!

Att du trodde?

Skulle du ha på dig dessa kläder? Har du också en älskad lastjacka? Vad är ditt favorit sätt att använda det? Låt mig veta i kommentarerna!