Pérdida de peso: alimentos para comer y evitar cuando sigue la dieta OMAD

Viktminskning: mat att äta och undvika när du är på OMAD-dieten

Viktminskning: mat att äta och undvika när du är på OMAD-dieten

Den grundläggande frågan som stör alla första dieters är vad man ska äta och vad man ska undvika. Varje form av diet har sin egen uppsättning regler som är viktiga att följa när man provar det. Detsamma gäller för One Meal a Day eller OMAD-dieten. På denna diet får du bara äta en gång om dagen, men även en sådan måltid måste vara välplanerad. Att äta en stor måltid om dagen tros hjälpa dig att snabbt förlora fett, förbättra kroppssammansättningen och ha många andra hälsofördelar. Så här är en lista över livsmedel som du bör äta och undvika om du försöker OMAD-kosten:

Vilka livsmedel ska du äta:

Få tillräckligt med proteinEftersom du bara får äta en måltid om dagen vill du inte bara konsumera kalorier och fett, andra näringsämnen är lika viktiga. Försök att inkludera protein i din kost. Aminosyran som finns i proteinet hjälper till att bygga magra muskler. Försök att inkludera 0,7-1,0 g / lb LBM-protein. Ät djurmat som kött, ägg, fisk, kyckling, organkött och ost. De flesta näringsämnen som krävs av vår kropp kan komma från dessa källor. Därför bör dina rätter innehålla dessa livsmedel i stora mängder.

Hälsosamma fetter är också viktigaNär du är på OMAD-diet, minska ditt fettintag med 20 till 30 procent. Men sänk inte ner det mer, eftersom det kommer att reglera dina hormoner och din sköldkörtelnivå negativt. Din diet bör innehålla 100 till 180 gram fett för att hålla dig frisk och frisk. Ägg, fisk, avokado, oliver, olivolja, kokosolja, MCT-olja, nötter och frön är bra när du är på OMAD-dieten. Se bara till att du inte ägnar dig åt tankelös mat. Att äta för mycket av någon mat kan vara skadligt för din kostplan.

Växt- och fermenterade livsmedel Det är inte så att bara animaliska produkter är bra för hälsan, du bör inkludera grönsaker i din kost i lika stor andel. Vissa grönsaker är bra antioxidanter och förbättrar tarmmikrobiomet. Inkludera mat som broccoli, chard och spenat i din kost. Du kan också konsumera fermenterade livsmedel som surkål och kombucha eftersom de innehåller bakterier som är bra för tarmen och magen.

Kolhydrater Sötpotatis, vitpotatis, ris, quinoa, morötter, rödbetor och rovor är bra stärkelsekällor och kan inkluderas i din kost. Även när det gäller frukter måste du överväga portionen eftersom för mycket fruktos inte är bra för kroppen.

Örter och kryddor Näringsrika örter och kryddor som dill, fänkålsfrön, koriander och persilja är bra att konsumera under OMAD-kosten. De innehåller noll kalorier men ger mikronäringsämnen till din kropp.

Vad man ska undvika:Undvik mat under fastfönstretÄt inte kalorier på fastande mage. Du kan bara ta te eller kaffe. Om ditt motto bara är viktminskning kan du lägga till lite smör, MCT-olja och konstgjorda sötningsmedel i din dryck. Att göra detta är inte dåligt för viktminskning, men du kommer inte att kunna dra nytta av autofagi (cellens naturliga, reglerade mekanism som tar bort onödiga komponenter från kroppen).

Inflammatoriska livsmedel Försök att inte äta raffinerade kolhydrater, särskilt korn, bearbetat kött eller transfetter. Detta kan vara skadligt för din dietplan. Även mat som kakor, glass och godis kan få dig att känna dig slö nästa dag.

Allergen mat Det finns ett stort antal livsmedel som kan orsaka gastrointestinal stress och leda till läckande tarmar, så du bör strikt hålla dig borta från sådana livsmedel. Ät inte gluten, soja, baljväxter och lektiner.