Confesiones de una Compradora compulsiva

Vårrengöring av ditt garderob: Varför du ska och vad du ska göra med oanvända kläder

College mode

Bekännelser från en tvångshandlare

Fotokredit: ELLE

Jag vet inte om er, men det är jag redo för våren! Så mycket som jag älskar att bo i bekväma tröjor och accessoarer med färgglada halsdukar och hattar under vintermånaderna, ber mina bleka ben om lite frihet och solsken. Vem bryr sig om vad säsongen säger, min röst är på våren. Snart!

Med det sagt är en av mina favoritdelar på våren Vårstädning. Det kanske låter konstigt, men det finns något så uppfriskande att börja från grunden och bli av med röran. I väntan på säsongsförändringen bestämde jag mig att gå före vårstädningen och ta itu med det mest fruktansvärda oorganiserade och överväldigande som en college-flicka kan föreställa sig: garderoben.

I den här artikeln ska jag bryta ner varför ska du rengöra din garderob Y vad kan du göra med alla de kläderna du blir av med. Du skulle bli förvånad över hur många alternativ det finns idag! Läs vidare för att lära dig mer:

Varför ska du städa din garderob på våren

Vårstädning av din garderob

Bildens författare

Rengöring av min garderob är något jag gör varje år, och jag tycker det det hjälper mig verkligen att bära de kläder jag har på ett mer effektivt sätt och det gör att jag kan bli kreativ med de saker jag redan har.

Som studiekollegor är jag säker på att alla kan relatera till det faktum att jag inte har lyxen av ett omklädningsrum, så det är inte bara spännande utan nödvändigt att döda kläder. Genom att bli av med kläder som inte längre finns i din rotation kan du förenkla din garderob.

Ibland är det lika mycket en känslomässig kamp att bli av med kläder som ett organisatoriskt problem. Vi utvecklar känslomässiga band till vissa plagg eller säger till oss själva att vi väntar på det perfekta tillfället att bära ett visst plagg.

Om du befinner dig i det scenariot, sa någon en gång till mig att det bästa sättet att ta reda på vad du faktiskt bär och vad du inte är att rotera alla dina galgar så att de är tillbaka. Häng det på rätt sätt varje gång du bär något. Efter sex månader, ett år eller hur länge du föredrar att vänta kan du omedelbart veta vilka föremål som försummas i din garderob. Mest troligt, Om du inte har använt det på sex månader till ett år behöver du verkligen inte det.

Vad man ska göra med gamla och oanvända kläder

Tidigare skulle jag alltid ge bort alla mina gamla kläder till lokala välgörenhetsorganisationer eller goodwill. Även om detta alltid är ett bra alternativ, så att någon i behov kan njuta av det, finns det många andra saker du kan göra med dina kläder. Här är en kort lista som ger dig några idéer:

1. eBay

EBay Fashion Landing Page

Skärmdump

Att sälja kläder på eBay är inget nytt, men jag tror att många tvekar att öppna ett eBay-konto eftersom de tror att det kommer att bli mycket arbete. Även om jag aldrig personligen har sålt något på eBay, Jag känner till flera tjejer som har tjänat flera hundra dollar på att sälja kläder där.

2. Kasta ett modebyteparti

Elle klädstapel

Fotokredit: ELLE

Jag gjorde det förra året med några vänner och det var en enorm framgång. Konceptet är enkelt: Bjud in några av dina vänner och fixa alla dina kläder. Märk varje persons kläder och börja handla. (För fler idéer, kolla in vårt inlägg om värd för en klädbyte.)

Även om du är trött på dina kläder är chansen att någon annan kommer att älska dem och använda dem bättre. En tjejs överklädda sundress är en annans skatt, eller hur?

3. Swapdom

Hur swapdom fungerar

Skärmdump

Om du älskar att shoppa online och föredrar att få betalt i kläder snarare än kontanter är Swapdom ett bra alternativ för dig. Utgångspunkten är enkel: Byt ut de kläderna du inte längre gillar och få tillbaka något nytt.

Swapdom gör allt för dig för att se till att du får exakt vad du bad om för exakt vad du erbjöd. Och det bästa? Det är gratis. Allt du behöver göra är att betala för frakt av varan du får.

4. Handel

Tradesy skärmdump

Skärmdump

På samma sätt som eBay är Tradesy det mer specifikt anpassade till designermode från platser som J. Crew, Kate Spade, Louis Vuitton, Tory Burch, Chanel och Zara. Tänk på att företaget tar ut en avgift på 9% av alla pengar du tjänar, men kontantuttag är säkert, enkelt och säkert genom Paypal.

5. 99Klänningar

99kläder hemsida

Skärmdump

Har du någonsin känt att du har en garderob full av kläder och inget att bära? 99dresses grundare Nikki Durkin säger ja och det är därför hon skapade 99dresses-appen. Med den här appen, du kan få nya modekläder åt dig Y Ge dina skräpföremål ett nytt hem. Alla artiklar är gratis och du betalar endast 7% avgift för varor du får tillsammans med frakt.

Vad tycker du?

Vad tycker du om dessa alternativ för att bli av med gamla kläder? Rengör du din garderob i vår? Har du använt någon av dessa tjänster tidigare? Någon annan tjänst som du rekommenderar? Låt oss veta genom att kommentera!