College Fashion

Varför jag “klär mig smart” för klassen

College mode

Varför klär jag mig smart för klassen och de bevisade fördelarna med att klä mig smart

Du närmar dig mellantider och har tillbringat flera nätter i rad. Allt du tänker på är koffein och klara dina tester. Absolut det sista du vill göra är att delta i kl. 09.00, men du vet att närvaro är obligatorisk och du vill inte missa något viktigt material.

I det här scenariot kan du välja att hoppa ut ur sängen fem minuter innan det är dags att gå, ta på dig ett par tröjor, binda håret i en bulle, borsta tänderna och spring ut genom dörren. Jag känner till många elever som har detta som en rutin varje morgon. Det är uppenbart om du går in i ett konferensrum först på morgonen. Och det finns verkligen ingen bedömning för att komma till lektionen i en sådan lat outfit.

Faktum är att detta slitage är vanligare än inte. Du är minoritet om du väljer att bära något som ser ut som om du försökte hårt. Jag känner åtminstone så när mina klasskamrater frågar mig varför jag bär jeans i klassen, eller när min pojkvän frågar mig varför jag måste stå upp så tidigt för att göra mig redo.

Fördelarna med att klä sig bra för klassen

Det här är inte ett nytt ämne för oss här på CF. (Se: 25 skäl till att du ska klä smart varje dag.) Men vid denna speciella tid på året upprepas det.

Jag tror att det finns några som är värda det fördelarna med att “klä upp sig” Eller byt åtminstone till träningsbyxor och en färgad T-shirt. Du behöver inte vara NYFW redo att sitta ner i klassen, men en liten ansträngning går långt.

Att vakna och välja en annan outfit än att tvätta ansiktet och kanske fixa håret är ett bra sätt att muntra upp dig för lektionen. Dessa saker tar lite mer tid än träningsbyxor, pin-up-utseendet, men bara ytterligare 15 minuter om du arbetar effektivt. Dessa extra minuter ger ditt sinne och kropp tid att vakna för lektionen. Chanserna att du är vaken och vaken under din lektion kommer att öka om du vaknar helt och börjar om, jämfört med att bara gå ut ur sängen och gå till klassen. Bonuspoäng om du kan multitask och ta en kopp kaffe eller te medan du gör dig redo.

Du har nog hört frasen att om du ser bra ut, känner du dig bra. Detta är ganska enkelt. Det är också mycket sant eftersom ditt självförtroende ökar när du ser bra ut, vilket leder till större själveffektivitet. Detta kan leda till att du närmar dig läraren efter klassen för att be om hjälp eller be en grupp kamrater att gå med i din studiegrupp. Det är verkligen galet hur mycket inflytande vårt utseende har på oss själva och de uppfattningar andra har om oss.

Eftersom människor ser andra med åsikter baserat på hur de kan se ut och presentera sig själva, är det bättre Visa dina lärare att du bryr dig om vad de lär dig.. Att klä sig bra kan hjälpa dig att göra detta. Föreställ dig att du är lärare och du ser två studenter vid föreläsningen: den ena har en överdimensionerad bar-drag-t-shirt och ett par leggings med håret bunden i en rörig bulle och den andra bär leggings med en stor stickad tunika. våffla. och hennes hår är en elegant ponny. Båda kläderna skulle vara lika bekväma, men en av dessa studenter verkar bry sig mer om sin utbildning än den andra. Och det är mer troligt att läraren tror att eleven när de säger att de till exempel behöver en förlängning för en uppgift.

Sättet du klär på påverkar också resten av dagen. När du går till biblioteket för att studera i samma kläder som du skulle ha lagt dig i sängen är du inte alls villig att arbeta. Du kommer att känna dig trött, det blir svårt för dig att koncentrera dig, du kommer inte vara lika produktiv som om du var i något mer som jeans och en tröja. Denna filosofi liknar tanken att du inte ska göra läxor eller någon form av arbete i sängen. Det är mer sannolikt att du somnar om du läser din lärobok som ligger på sängen än att sitta i en stol vid ett skrivbord. En lösning på ditt böjda beteende i klassen kan vara så enkelt som att ta på sig jeans istället för tröjor på morgonen. Och på grund av detta kommer det troligtvis att skada dina betyg lite om du bär din tröja.

Ansträngningen att stå upp lite tidigare och försöka presentera dig i det bästa ljuset för dagen kan öppna dörrarna till gynnsamma interaktioner med kamrater, lärare och dig själv. Dessutom kan ansträngningen vara lika minimal som att hålla sig ren och hålla dina kläder samordnade. Joggingtröjor är supercoola med ett par sneakers, bara para ihop dem med en snygg grafisk tee och du har en bekväm outfit, men inte en du skulle ha i sängen. Det finns en skillnad mellan fritid och pyjamas.

Vad bär du för att gå till lektionen?

Kort sagt, “klä upp” för klassen är inte ens klä på sig. Det är helt enkelt att vägra att tillåta dig att bära kläder som inte representerar dig eller som hindrar dig från att vara den bästa versionen av dig själv. Det tar bara några minuter och du kan känna dig trygg, snygg och produktiv både i och utanför klassrummet.

Tror du att dessa tips kan hjälpa dig att bli mer produktiv? Klär du dig för klassen? Låt mig veta i kommentarerna.