Varför hade jag uniform på sommaren

Varför hade jag uniform på sommaren

College mode

I sommar gjorde jag min första razzia i den professionella världen genom att få min första tekniska praktikplats. Jag var så glad att lära mig mer om mitt avsedda område, nätverk med en mängd olika programvarutekniker och chefer och arbeta med ett projekt som hjälpte mitt team. Men när jag var beredd att börja hängde alltid en fråga i mitt sinne: Vad ska jag ha på mig?

De senaste somrarna hade jag arbetat på restauranger, där klädkoden var ganska enkel – så länge jag var täckt ordentligt och hade rätt färger, kunde jag bära vad jag ville, vilket representerade min stil och min personlighet var aldrig en del av bilden.

Efter flera dagar med frågor och funderingar kunde jag komma med den perfekta planen: bär en “uniform”. Med bara en handfull arbetspassande toppar och byxor (jag bestämde mig för snyggare svarta T-shirts och mörka jeans) kunde jag ta bort all stress från att klä mig för min praktikplatsoch kunna fokusera på att göra mitt bästa arbete.

Nu när sommaren är över har jag sammanställt en lista med anledningar till att det enhetliga livet fungerade bra för mig. Om du också är orolig för hur du ska klä dig på arbetsplatsen, läs vidare för att se om det kan fungera för dig att bära uniform!

Jag behövde inte köpa en hel garderob bara för att jobba.

Som högskolestudent fann jag det svårt att förbinda mig att köpa en hel del kläder bara för denna praktikplats. Medan jag utan tvekan skulle ha på mig vad jag köpte när sommaren var över, oavsett om det var för jobbintervjuer eller efter examen, båda mina pengar och mitt lagringsutrymme är mycket viktiga – särskilt eftersom jag var tvungen att köra mig själv och alla mina tillhörigheter till min praktikplats och tillbaka. Och även om jag verkligen kunde ha en arbetsgarderob i maj, tänk om min storlek eller stil förändrades tidigare?

Istället köpte jag några skjortor, ett par byxor och lade dem på min cykel med en massa kläder jag redan hade. Inte bara var det billigt, det betydde att jag inte behövde oroa mig för var jag skulle förvara alla mina kläder i min lägenhet (som jag inte hade en byrå), och jag har inte massor av utrymme som tar upp noga kläder i mitt sovrum.

Min morgonrutin var utan gissningar.

Inte bara behövde jag oroa mig för att köpa, förvara eller underhålla en arbetsgarderob före och efter min praktik, jag behövde inte heller oroa mig för min arbetsgarderob under min praktikplats.

Är förenklade min morgonrutin, eftersom jag inte längre tänkte på vad jag var tvungen att ha på mig för att se bra ut för mina aktiviteter på dagen, om kläderna jag ville ha var rena eller om jag kunde sätta ihop en bra outfit. Om jag sov genom larmet och rusade till min bilpool kunde jag alltid räkna med att de kläder jag behövde för att jobbet skulle vara rena och redo att bära.

Jag behövde aldrig oroa mig för vad jag skulle ha på mig.

En av de bästa anledningarna att ha på sig uniform är tillförlitlighet. När du först går in i yrkesvärlden och särskilt STEM-fält bör du kunna navigera i en mängd nya situationer: träffa nya människor, besöka olika platser och arbeta i ett antal olika inställningar.

Jag kunde nå en uniform som passade för en mängd olika sammanhangFrån att ta kaffe med en chef till att gå runt på campus och leta efter kvarvarande område, med minimala justeringar – jag kan vara ganska elegant genom att byta klädbyxor och ha på mig lägenheter, eller jag kan vara ganska avslappnad i jeans och svarta löparskor.

Hur som helst, Jag var bekväm och beredd, och jag behövde inte tänka på om mina kläder skulle skilja mig i en okänd situation.

Vad tycker du?

Hur mötte du utmaningarna att klä dig professionellt medan du fortfarande var student? Skulle du överväga att bära en ”uniform” till ditt nästa jobb eller praktik? För vilka typer av miljöer måste du klä dig på din arbetsplats?

Dela dina tankar i kommentarerna nedan!