estadisticas web Skip to content

Välja en hårfärg för din hudton

Välja en hårfärg för din hudton

Vi har alla drömt om att ha en annan hårfärg än vad vi naturligt producerar. Denna dröm uppmuntrar oss att experimentera med färgjobb, men många kvinnor gör misstag med hårfärg för att välja hudton. Om du har väldigt ljus hud kommer dramatiskt mörkt hår att skölja bort dig. Om du har mörk hud kan det vara svårt att välja en platinablondin. I slutet av dagen kan du välja vilken hårfärg som helst oavsett etnicitet, men naturligtvis finns det några som kommer att vara mycket smickrare än andra.

Hårtoner för mörk hud

Att hitta en smickrande hårfärg för mörk hud är förmodligen den största utmaningen. Nyckeln är att komma ihåg att rätt färg inte bara baseras på hudton. Du bör också ta hänsyn till ögonfärgen. Brun är den överlägset mest föredragna hårfärgen för svarta kvinnor.

Det finns så stort utbud att du verkligen kan ändra ditt utseende utan att bli för galen. Om du vill bli blond, gå efter gyllene blonda toner och se till att du har gula undertoner i huden innan du öppnar peroxiden (om du inte riktigt planerar att spela med temperaturkontrasten (vilket kan vara väldigt knepigt).

Om du vill bli helt röd, håll den mörk – en djup, dramatisk vinröd kommer att se bäst ut.

Rött hår för mörka hudfärger

Rött hår för mörkare hudtoner kan definitivt vara ett huvud. Om du letar efter en hårfärg för brun hud är det viktigt att veta vad du går in på. Som nämnts ovan kommer en djup vinröd att komma underbart ut. Faktum är att de med en hudton mörkare än karamell kan använda en djupröd nyans på ett antal sätt och få ett fantastiskt resultat.

Från en subtil mörkbrun till en ljus körsbärsröd är detta färgfamiljen att hålla fast vid.

Undvik hårfärg med en orange nyans. Om du försöker rött hår för första gången, gå till höjdpunkter. De är det minsta underhållet och också tillräckligt diskreta för att inte vara en förlägenhet om du väljer hårfärger för mörk hud som slutar se klibbiga istället för vackra.

När du har en varm hudton är det viktigt att du använder en brun baston. Detta får håret att se rikt och naturligt ut.

Hår nyanser för oliv hud

Vissa nationaliteter, inklusive många med asiatiskt arv, har lyxen att leva med en vacker olivhudton. När du letar efter en hårfärg för olivhud har du faktiskt fler alternativ än du kanske tror. Eftersom olivhud täcker en mängd olika nyanser är det viktigt att formulera ett grundläggande hudtonskarta innan du väljer en hårfärg.

Coola nyanser

Hårfärger för svala hudtoner inkluderar ask och platinablondin. Du kan också gå med blåaktiga svarta och askbruna bruna.

En tjej med äkta olivhud bör hålla sig till sina svala undertoner när man väljer en nyans.

Om du vill bli röd, håll fast med mörk koppar, vinröd eller lila.

Hårtoner och ögonfärger

Kvinnor med olivhud kan ha en mängd olika ögonfärger, och detta är en viktig del av hårfärgspusslet. Hårfärger för din hudton kan inte väljas korrekt utan att hänsyn tas till ögonpigmentet.

Olivhudade kvinnor med hassel eller gröna ögon kan göra det lättare att hoppa till rött hår.

En ljusrödbrun kommer verkligen att göra gröna ögon “pop”.

Undvik ljusblond, detta gör din ögonfärg blek.

En medium hudton med bruna ögon är frodig bland brunetter, men vissa har också blek olivhud. Om din naturliga hårfärg är mörk, välj en ombre stil som lämnar rötterna mörka och ljusnar till en sandblond, till exempel.

Om du föredrar att gå med en cappuccino-bas och arbeta dig ner i sandbruna höjdpunkter kommer din hud att se varmare ut. Detta kommer att förbättra dina bruna ögon.

Hårfärg för ljus hud

Blonda damer känner till kampen. Det kan vara nervöst att välja hårfärger för blek hud som verkligen ser original ut, men ändå vacker. Den allmänna tumregeln är: ju ljusare din hudton, desto ljusare kan ditt hår bli.

Om du har varma undertoner ser du bäst ut med nyanser som karamell, honung eller jordgubblond.

Du kommer att se att din hud strålar ut mot den mjuka glansen i dessa färger. Om du brukar ha en svalare hudton, gå till blå bastoner som platina och champagneblond.

Neutral hud

Att ha en neutral hud innebär att du kan se ljus hud ut under de kallare månaderna på året och få en solbränna på sommaren.

Precis som du måste justera nyanser av din smink för mörk hud, måste du också välja en ny hårfärg för solbränd hud.

Om du inte vill spendera pengarna på en helt ny färg var sjätte månad finns det alternativ.

Höjdpunkter är en utmärkt lösning när du väljer hårfärger för solbränd hud som också kan se bra ut när varmt väder och din hudton tappar.

Låt din stylist strategiskt placera ljusare blonda lås i håret medan du färgar basen en djupare nyans.

Arbeta med ojämn hudton

Kalla undertoner tenderar att ha ojämn hudton. Så hur väljer du en smickrande hårfärg? Den bästa metoden för att hantera detta är att matcha din hudton med smink av hög kvalitet. Välj sedan din hårfärg och endast då.

Oavsett din naturliga hudton eller hårfärg finns det inga gränser för vad du kan uppnå. Från livlig körsbärsröd till blekblond, vilken hårfärg som helst kan se välvårdad och vacker ut. Men genom att följa dessa regler baserat på den färg som Gud gav dig kommer du sannolikt att få ett mycket mer subtilt men överraskande resultat. Om du fortfarande är osäker, arbeta nära med en stylist (färgade rutor är bra för en snabb, prisvärd färgförändring), men om du vill ha något som bäst kompletterar din hudton och har stor långvarig kraft, vänd dig till Ett proffs.