College Fashion

Vad du ska ha på tentamen

College mode

Vad du ska ha på tentamenPexels

Det är nästan slutet på terminen, och när semestern närmar sig betyder det också slutexamen kommer närmare!

Som alla högskolaflickor vet är mode ganska sist på prioritetslistan under tentamen: vem har tid att välja den perfekta klädseln när du bara kan misslyckas med ditt slutliga biologitest?

Och så borde det vara. När du går på college kan mode inte komma innan du gör vad du ska göra: klara dina klasser och ta examen!

Med detta sagt har jag fått många mejl och kommentarer från läsare som vill ha några idéer om vad du ska ha på dig under examensveckan: kläder som är bekväma, snygga och lätta att sätta ihop när du har kort tid.

Jag tror att jag kan hjälpa dig med det. Bara för att du är mycket upptagen betyder det inte att du ska sluta se bra ut helt. Det finns definitivt en mellanväg; det tar bara lite planering.

Det här är mina bästa tips för att bestämma vad man ska ha på sig på tentamen.

Planera dina kläder i förväg.

På söndagen före examensveckan, packa en garderob full av grunderna de närmaste dagarna, som om du packar för en semester.

Leta efter bitar som går ihop och kan blandas och matchas på många olika sätt. På det sättet, när det är dags att klä dig, måste du bara ta på dig några kläder från den högen och klara provet! Inga ytterligare bekymmer.

Ett exempel på en “lista över testveckans kläder” kan se ut så här:

Sista veckans kapsel: överdimensionerade grafiska tees, linne, huvtröja, motorcykeljacka, jeansjacka, miniväska, 2 par jeans, 1 leggings, 2 par skor, klocka

Produkter: Tupac T-shirt med tryck – PrettyLittleThings, L’Amour tryckt T-shirt – Buhu, Huva – PrettyLittleThings, Jeansjacka – Levi’s, Motorcykeljacka – Macy’s, Tankar – Topshop, Handväska – Saks av femte, Kolla på – Amazon, Sneakers – Adidas, Loafers – Steve maddenLeggings – Kohls, Mom Jeans – Topshop, Mager – Topshop

3 par fonder – Rotera dem varannan dag. Du vill gå grundläggande här, inget för galet som är svårt att matcha med dina andra kläder. Jag älskar mamma jeans, stretchiga skinny jeans och grundläggande leggings. Om det är riktigt varmt där du är, skulle en kortslutning av något slag fungera. (Cykelshorts är bekväma alternativ som är raseri just nu.) Komfort är nyckeln – välj inte något du inte vill sitta på i timmar.

Bekväma t-shirts och tankar – Min garderob är grundläggande när jag behöver en fin outfit i bråttom. Jag älskar grundläggande svartvita linnen och överdimensionerade pojkar med tryck (så sköna)

1 eller 2 stora jackor och / eller en huvtröja! – En annan häftklammer för mig. Stora jackor är väldigt snygga och bärs med en vanlig linne eller linne. Ännu bättre, de håller dig varm! Jag är också ett fan av en ren vit huvtröja som ett alternativ till huvtröjan med campuslogotyp. Du kan till och med stoppa den under en av de stora jackorna.

En enkel klocka – Ett enkelt tillbehör som gör stor skillnad. Om du ska skriva mycket eller bara skriva ScanTron-ark kommer det att irritera dig och alla omkring dig att ha en massa armband på armen! Hoppa över armbanden och ha en enkel klocka istället.

Tofflor eller loafers – Du vill se till att du är bekväm och på provet i tid, så de 4-tums klackarna är ute! Vissa tjocka sneakers eller loafers är trendiga alternativ som är bekväma och lätta att bära.

En liten väska – Om du bara tar en tentamen och inte har några andra lektioner, är en liten portfölj det enklaste alternativet. Ta bara med ditt ID, pengar, telefon och lite extra studiematerial. Färre saker att bära och mindre att oroa sig för är två bra saker att ha på testdagarna!

Bär inte något du skulle sova med.

Sovande tjejPexels

Trots att jag vet att det är frestande att stanna uppe hela natten och studera till finalen i samma svett, du kommer att känna dig mer vaken och redo för testet om du är klädd normalt. Att gå till en tent i din pyjamas kan göra det svårt att fokusera, för att inte tala om det är definitivt inte ett elegant alternativ alls!

Det är inte svårare att ta på sig jeans innan du går till provet, och det kommer att göra stor skillnad i hur du känner dig under provet. Prova själv, jag tror att du kommer att bli förvånad över resultaten.

Makeup- och frisyrtips från examensveckan:

Det bästa rådet jag kan ge dig att göra ditt hår och smink under examensveckan är håll det enkelt. Det är få gånger i din college-karriär som är mer stressande än examensveckor, och ju lättare du kan göra det desto bättre.

Här är några tips om hur du ser vacker ut medan du fortfarande spenderar lite eller ingen tid på hår och smink under examensveckan.

Smink

Det här är min smink – det här är all smink jag brukar ha på hektiska dagar.

Obs: Jag har dålig hud så foundation är ett måste för att känna mig säker, men det här är vad jag gör. Om du känner att du inte behöver så mycket smink eller vill ha mer än det här, gör vad som gör att du mår bäst!

Mitt råd är att undvika ögonskugga, eyeliner, läppstift och komplex smink när man går till en undersökning. Målet är se presentabel ut utan att spendera mer än 5 minuter på att fixa ditt ansikte. Spara komplicerad smink för en annan gång; trots allt måste du studera sista minuten!

Hår

Ditt hår borde vara ur ditt ansikte, så när du arbetar på din undersökning kommer det inte i vägen – jag hatar när jag hela tiden försöker dra tillbaka håret under ett test! På nytt, hoppa över de komplicerade stilarna och gå efter något grundläggande, som en av dessa enkla frisyrer för college. Du är redo på ett ögonblick och du behöver inte fixa en komplicerad frisyr hela dagen.

Ytterligare ett snabbt hårtips: bär inte huvudband om de kan orsaka huvudvärk. Det händer mig då och då och jag skulle inte vilja stanna hos en under en viktig final.

Det viktigaste:

Förhoppningsvis kommer den här artikeln att hjälpa dig att se söt ut utan att oroa dig för det, så att du kan fokusera på att göra ditt bästa på alla tester du måste ta. Jag vet att det är uppenbart men i slutet av dagen kläderna du har på dig under examensveckan är inte lika viktiga som din examensprestanda.

Lycka till er alla på er final i år!

Fler tips för tentamen:

Om du behöver mer hjälp med att förbereda dig för tentorna har vi det! Här är några andra artiklar om CF som ger dig mer information:

Dina tankar?

Eftersom de flesta av er förmodligen har en examensvecka just nu, Vad har du på dig? Bär du din pyjamas för att testa eller bär du jeans? Lämna en kommentar och berätta vad du skulle ha på dig.

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2008; Det uppdaterades helt och renoverades 2019 med nya foton och information.