Dos mujeres discutiendo sobre papeleo.

Vad du ska ha på dig för att träffa din rådgivare

College mode

Två kvinnor som argumenterar över pappersarbete. Pexels

Tack vare alla roliga aspekter av college-upplevelsen är det lätt att glömma varför vi är till college … för att få en examen och ta reda på vad vi vill göra med resten av våra liv. För mig är detta en skrämmande tanke som väcker många frågor: Hur ska jag använda min examen när jag är examen? Hur kan jag få en forskningsposition för att förbättra mitt CV? Vilka lektioner ska jag ta nu och vad kan jag skjuta upp till förra året?

Det är där du grundläggande rådgivare kommer in! Hur en rådgivare tilldelas kan variera mellan skolor; Du kanske har en baserad på din akademiska avdelning eller din specifika major, men din skola kommer sannolikt att tilldela någon som hjälper dig att komma med en akademisk plan och arbeta mot ditt mål. framtida karriär.

Eftersom du kommer att träffa dem om mer allvarliga ämnen som klasser, forskarstudier och jobb är det viktigt klä lite och gör ett stort intryck på din rådgivare, särskilt om det är ditt första möte. Då ger jag dig lite tips om vad du ska ha på dig för dessa viktiga möten.

Tips om vad du ska ha på dig till ett rådgivarmöte

  • Ta med en agenda eller anteckningsbok. Detta borde vara självklart, men ta med något att anteckna. Kalla mig gammaldags, men jag tycker att det är mycket artigare att ta anteckningar på papper, snarare än att ta ut din bärbara dator eller iPad och skriva medan du pratar.
  • Gör en lista med frågor i förväg. Dessa kan vara så enkla som “Vad är skillnaden mellan en kandidatexamen och en kandidatexamen?” Eller “Vilka lektioner behöver jag ta för att gå in i specialisering X?” – behöver inte vara detaljerad. Att visas med frågor låter din rådgivare veta att du tänker på din framtid och att du inte dök upp blindt och väntade på instruktioner.
  • Håll det polerat, vackert och klassiskt. Det är inte dags att dra ut din trendigaste, galnaste och mest gränsöverskridande outfit. För att få bästa intryck, håll ditt utseende enkelt och avslappnat och spara trenderna för en annan gång.
  • Visa inte för mycket hud. Halsringning, axelbandslösa eller halter toppar och minikjolar är alla “off the charts” på mode när det gäller att klä sig på rådgivande möten. Tänk på rådgivarmöten som en lågmäld anställningsintervju; avslöjande kläder är definitivt ett nej-nej.
  • Lägg till en nyckelövergång. Chansen är att om du klär dig till lektionen är du förmodligen redo att träffa din rådgivare när som helst. Om du lägger till en kofta eller kavaj i en outfit du har för dagen får du dig att se mer professionell ut, vilket alltid är bra.

Lag 1: Preppy Basics

Eftersom detta är ett rådgivande möte vill du se ut som en högskolestudent och inte delta i en anställningsintervju. Du vill bara hålla balansen, och det här utseendet hjälper dig att uppnå det.

Denna rutiga kjol med de grova kanterna ger det här utseendet en söt modeflickastämning. Den svarta tröjan kan stoppas inuti och knähöga stövlar hjälper om du inte vill ha leggings eller visa så mycket hud i kallt väder. Slutligen lägger stjärnahalsbandet en söt touch till denna outfit.

Set 2: Snyggt och enkelt

Den här vinröda klänningen är perfekt för hösten på grund av färgen, och den är jättebra eftersom den lösa passformen gör den bekväm. Knappar på framsidan ger en snygg touch till utseendet.

Om du inte sitter med klackar, oroa dig inte: du kan matcha klänningen med den här platta skon. Strukturen på denna sko gör att den känns mer elegant. De långa halsbanden accentuerar klänningen.

Lag 3: Roligt men kombinerat

Denna idé om vad jag ska ha på ett rådgivarmöte är min favorit bland gänget – det är så vackert och skulle fungera vid olika tillfällen!

Denna off-the-shoulder topp är super vacker för nästan alla händelser eller datum du kan ha. Dessa mjuka byxor tonar ner stilen – för ett rådgivarmöte ser det inte ut som affärsavslappnat, men växer fortfarande upp.

Slutligen passar dessa svarta stövlar med guldkant med guldörhängen.

Vad bär du för att träffa din rådgivare?

Har du träffat din rådgivare den här terminen? Har du några tips om vad du ska ha på dig? Vilka är dina referenspunkter för möten med lärare? Jag skulle gärna höra från dig, så var noga med att lämna en kommentar!

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2011; Det uppdaterades helt och förnyades 2019 med nya foton, kläduppsättningar och information.