Champú y acondicionador

Vad du behöver veta om sulfatfria produkter

College mode

Schampo och balsam

Under det senaste året dyker en trend upp om och om igen i skönhetsvärlden: sulfatfria produkter.

Ned, jag ska granska Vad är sulfater exakt och hur man upptäcker sulfatfria produkter! Detta är så att du kan fatta ett välgrundat beslut om sulfatinnehållande produkter och bestämma om de är något du vill eliminera från ditt liv.

Vad är sulfater?

Den vanligaste typen av sulfat kallas Sodium Lauryl Sulfate, oftast används i schampon, tandkräm och allmänna rengöringsmedel. Detta är kemikalien som producerar skum när du tvättar håret eller borstar tänderna; tekniskt sett är det ett tvättmedel.

Så vad är problemet med ett enkelt tvättmedel (förutom att det kan torka ut håret)? Tittar på nackdelarna med denna kemikalie i en studie av Journal of American College of Toxicology, denna ingrediens befanns ha en degenerativ effekt på cellmembran genom att bryta ner proteiner. Andra studier har också visat att denna kemikalie lämnar rester i hjärtat, lungorna och hjärnan. Så det är okänt om det på lång sikt kommer att ha negativa effekter på en persons hälsa. Det finns också möjlighet till hudirritation, ögonirritation och skador på hårsäcken vid användning av sulfater.

Den goda nyheten är att panelen för granskning av kosmetiska ingredienser har sagt att Så länge kemikalien används kort och kontinuerligt bör den vara säker.. Men många väljer att gå “bättre säker än ledsen” genom att välja produkter som inte innehåller sulfater, eftersom mycket lite är känt om de långsiktiga effekterna.

Vad behöver du leta efter?

Så om du vill börja eliminera sulfater från ditt liv, vad letar du exakt efter? Det finns allt i ingredienserna!

När du väljer en produkt är det viktigaste att titta på ingredienslistan. Om du ser något som säger ordet “sulfat”, ner det. Även om en produkt säger att den är sulfatfri är det alltid bra att kontrollera. Även om du inte letar efter det fruktade ordet sulfat är det alltid bra att kontrollera ingredienserna ändå. Det är alltid bättre att vara så informerad som möjligt när du gör ett köp.

Vilka sulfatfria produkter lever upp till förväntningarna?

Det finns massor av sulfatfria produkter som har lanserats nyligen, men nej Uppfyller de verkligen förväntningarna? Nedan ska jag gå igenom två schampon som jag personligen har använt och dela mina tankar om var och en. Om du har använt andra sulfatfria produkter, vänligen meddela mig i kommentarerna!

1. Wen schampo

Wen

Wen av Chaz Dean i Sweet Almond Mint

Jag är säker på att alla har sett TV-reklamen för Wen, det “rengörande balsamet” som ska stärka och återfukta dina lås utan att torka eller skala.

Jag försökte den här produkten för ett tag sedan och jag kommer att säga det var inte för mig Fördelen var att det lämnade mitt hår supermjukt efter den första tvätten. Nackdelen var att det gjorde mitt hår mycket oljigare mycket snabbt; Jag kunde inte gå två dagar utan att tvätta det som jag normalt gör.

Om du har fet hår skulle jag hålla mig borta från Wen. Men om du har torrt hår, prova, jag slår vad om att du kommer att älska det!

2. L’Oreal EverPure

L'Oreal EverPure

L’Oreal EverPure Hydrating Shampoo

Nästa populära sulfatfria schampo är L’Oreal EverPure Moisture Shampoo; Du har förmodligen sett reklam för den här produkten också.

Jag gillade den här MEN jag märkte också att de använde två kemikalier (natriumlaurylsulfoacetat och dinatriumlaurethsulfosuccinat) vilket gjorde mig lite tveksam. Efter att ha gjort lite forskning fick jag reda på det Dessa två kemikalier skiljer sig faktiskt från laurylsulfater. De beaktas smidigare och säkrareMen de långsiktiga effekterna är fortfarande uppe i luften. Ser du vad jag menar med att kontrollera ingredienser och bli informerad? Du kan göra skillnad!

Vad tycker du?

Vad tycker du om de sulfatfria produkterna? Har du en sulfatfri produkt som du gillar? Låt mig veta i kommentarerna!