estadisticas web Skip to content

Vad “Doctor Who” kan lära dig om att återuppfinna din stil

College mode

Den elfte läkaren (Matt Smith) i sin signaturdräkt.

Jag har varit ett stort fan av den brittiska science fiction-showen. Läkare som i flera år nu, och en av de viktigaste sakerna jag har lärt mig av honom är begreppet regeneration.

Regenerering är den process som läkaren genomgår för att byta från en skådespelare till en annan. För oss icke-utomjordingar betyder det processen för byta från en version av dig själv till en annan“Speciellt när det gäller mode.”

Jag går igenom denna process just nu, så här är mina egna kamper och triumfer. Lär dig av mitt kaos!

Steg 1: Medge sanningen

De säger att det första steget till återhämtning är att erkänna att du har ett problem och att regenerering fungerar på en liknande nivå. Det här är som förnekelsstadiet, där jag eftertryckligen vägrade att tro att jag äntligen hade gett mig. Men så småningom blev det omöjligt att förneka vad han visste var sant:

Jag älskar blommiga tryck.

Jag vet att det inte är förvånande, men som någon som historiskt har avvisat traditionellt “feminina” stilar stod blommor högst upp på listan över saker jag aldrig skulle ha på mig.

Så när du går in i din egen övergångsperiod, försök att stoppa förnekelsen från början och köp den vackra halsduken, om han ringer dig. Ju tidigare du erkänner för dig själv att din modekänsla förändras, desto snabbare kan du gå vidare till …

Steg 2: rensa

Den elfte läkaren, som fortfarande bär kläderna från sin föregående förnyelse.

Detta är en svår tid för doktorn, som fortfarande bär alla kläder från sitt tidigare jag. Innan du skapar det nya måste du bli av med det gamla. Och du borde också.

Nu är det dags att ta en ärlig titt på din garderob. Den skjortan som tidigare representerade din estetik perfekt? Den du inte har använt på sex månader? Du måste gå. Detta var ett svårt steg för mig, men nu när de saker jag inte bär är borta är det så mycket lättare att göra mig redo på morgonen, för jag vet att oavsett vad jag bär, kommer jag att känna mig som jag själv.

Ge dig själv friheten att acceptera att även om din gamla stil inte var dålig, är den inte längre din.

Samla ihop allt som inte gör dig lycklig, lägg den i en låda, ta tag i någon halsduk eller smycken som också är föråldrad och ta med den till den lokala butiksbutiken. Några av dessa butiker kommer faktiskt att betala dig för dina saker, eller åtminstone donera det de inte accepterar, så du får lite pengar och en god gärning från affären.

Din garderob, som min, är nu mycket tomare och ser lite ledsen ut, så nu är det roliga:

Steg 3: prova allt

En av de bästa delarna av doktorns förnyelse är att se honom ta in sin nyfunna smak. Den elfte läkaren hade en bra tid att försöka lista ut vilken typ av mat han gillar, och han försökte allt innan han slog sig ner på fiskpinnar och vaniljsås (vilket inte är så dåligt som det låter, lita på mig).

På samma sätt anser du att det är din tid att spela. Varje gång jag går ut och ser något som resonerar med mig tar jag ett foto (eller köper det). Jag spenderar * ahem * timmar på att leta efter Pinterest och letar efter allt som passar min nya estetik. Försök att ta bilder eller spara stift av de saker som du faktiskt skulle använda, inte bara de saker som du tycker är söta.

Det här är scenen där jag insåg att Converse fortfarande är en mycket viktig del av min estetik. Jag vill fortfarande bära dem med alla kläder så jag gör det. Det är bra att erkänna hur du har förändrats, men känner inte att du måste ändra allt. Vissa saker, som Converse, är tidlösa.

Även läkaren använder Converse

Även om det definitivt är roligt att hitta söta saker, är målet i den här fasen att omdefiniera din estetik, och det innebär att ta reda på vad du vill ha på dig. När du har definierat din estetik är det dags att …

Steg 4: Testa storlek

Varje gång läkaren återfår sig finns det en definitivt ögonblick där det har lagt sig på sin nya estetik: ny kropp, ny smak och ja, ny outfit.

Nu när du har omfamnat den här nya förändringen, tagit bort föremål som inte längre känns bra och definierat en ny estetik, fyll på din garderob (med butiksprodukter om du är sönder som jag) och ta din nya ut på staden för att att gå.

Gammal estetik till ny estetik

Min estetik, från den gamla mig till den nya mig.

Produkter: Jeansskjorta – TheDressingRoom; Svarta jeans – River Island; Guns ‘n Roses T-shirt – Boohoo; Converse – Kohls; Cropped Jeans – Michael Kors; Grön V-ringning – Gap; Blomduk – Franco Ferrari

Prova njut av nyheten och spänningen De kommer från att anta en ny känsla för stil och är inte generade att titta på reflektionerna i fönstren. Detta är den andra omgången av acceptans, där du bekantar dig med ditt nya jag, inte mår dåligt med att njuta av det lite!

Och ja, eftersom du är på det kan du till och med sluta rädda planeten.

Vad tycker du?

Har du sett Doctor Who? Vad är din favoritåterkoppling från läkaren? Vilka stilelement ändrar du just nu? Har du tips på hur du kan regenerera?