Percheros para ropa

Vad bär jag där? Konservativa tillfällen

College mode

Klädställ

Sedan jag startade den här kolumnen blir jag ständigt frågad vad man ska ha på sig för mer ”konservativa” evenemang, såsom religiösa ceremonier, familjeevenemang, stipendieintervjuer, mer informella affärsfester / middagar, skolutmärkelser… Du förstår idén! Många av er vill veta vad man ska ha på sig vid de evenemang där klädkoden är mellan avslappnad och formell.

Jag har tvekat att svara på dina frågor om detta, för faktiskt är klädseln du bär på dessa händelser en fråga om personligt val och det är också mycket händelsesberoende. Eftersom jag har fått så många av dessa frågor trodde jag dock att jag skulle försöka ta itu med dem i ett mer allmänt format den här veckan.

Till att börja med kommer jag att ge några allmänna riktlinjer för den “konservativa garderoben” för aktiviteter i en av ovanstående. Sedan ska jag visa dig några provuppsättningar som du kan använda för inspiration. Jag vill påpeka det Jag pratar INTE om formell eller affärsdräkt.– Vissa av dessa stilar kanske fungerar för de tillfällena, men det är inte fokus för denna artikel.

Riktlinjer för konservativa klänningar:

  • Var försiktig med vad du upptäcker. Regel nummer ett för att klä sig för en konservativ utflykt är bär inte något för avslöjande. I allmänhet bör kjolar inte vara för ovanför knäet, leggings är viktigt för att hålla ditt utseende blygsamt, ärmarna är ett måste, halsringarna bör inte visa någon klyvning och klackar (om du väljer att bära dem) bör inte mäta mer än en tum eller två och inte för mycket remsor.
  • Se till att dina kläder passar. Kläder som är för snäva eller för baggy kommer att se tråkiga och oroliga ut i en konservativ miljö.
  • Tänk på ditt företag. Vi har fastställt att du inte ska visa för mycket hud. Men din nya dubbade långärmade skjorta är fortfarande inte lämplig, även om det är en rund hals. Lägg märke till trenderna du följer när du klär dig för ett konservativt tillfälle.–Uttrycka din egen personliga modekänsla är alltid bra, men låt oss inse det – en prickig klänning säger inte exakt, “ge mig den här praktiken!”
  • Komplement. Eftersom dina kläder kommer att vara enkla, hur ska det uttrycka din personliga stil? Mitt svar är som alltid personifiera! Söta pannband är perfekta eftersom de klär upp ditt utseende och håller ditt hår ur ansiktet med respekt. Det här är en fantastisk tid att låna ett vintagestycke från din mamma eller äldre syster. Gå inte överbord med stora bitar eller galna färger, ha kul med dina tillbehör.
  • Det här är inte dags att prova den här Lady Gaga makeuphandledningen! Mindre är definitivt mer I dessa situationer, försök att hålla din makeup färgpalett neutral eller, om du vill använda lite färg, mycket mjuk och feminin.
  • Att investera. Som med formell eller affärsdräkt, konservativa grunder är supersmarta investeringar gör nu för att undvika att jaga dem i sista minuten! Så många av bitarna på fotot blir lite dyrare än vad jag normalt visar här.

Titta på en: lite romantisk

Konservativ romantisk outfit

Produktinformation: Strumpor: Asos.com, Tröja: Karenmillen.com, Kjol: TopShop.com, Kofta: Johnlewis.com, Lägenheter: Piperlime.gap.com

Detta utseende är lite romantiskt i ett konservativt utseende. Det skulle vara perfekt för vilken funktion du har att delta i i februari, som alla tjejer vet är årets mest romantiska månad! Det här utseendet skulle fungera för en middag med familjen eller någon händelse där du vill se välvårdad men fortfarande ung och feminin.

Volangerna tar den vanliga vita blusen uppåt och ser väldigt vintage ut och bedårande med en dammig rosa kjol. Bär en klassisk mörk rund hals kofta om du går någonstans som kräver att du täcker dig lite mer (eller om det är kallt)! Stilen är mycket i detaljerna för det här utseendet eftersom jag valde tights med små hjärtan och skor med volangdetaljer som påminner om toppen.

För frisyr och smink tror jag att den lösa flätan ovan (från Alexander Wangs SS ’10-bana) skulle vara perfekt – en lös, delikat sidfläta och minimal smink kompenserade perfekt för de invecklade detaljerna i klädseln.

Se två: knäppa konservativa

Konservativ och knäppa kläder

Produktinformation: Topp: Monsoon.co.uk, Kjol: Johnlewis.com, Strumpor: Barneys.com, Blazer: Forever21.com, Klackar: TopShop.com

Denna look visar att “konservativ” inte behöver vara tråkig! Min inspiration för det här utseendet kom från två väldigt olika källor som ständigt får de konservativa att se söta ut.

Det första jag hittade för det här utseendet var den ljusgula toppen, som jag omedelbart älskade eftersom materialet och formen gör att du kan ha kul med ditt utseende medan du håller dig täckt. Det påminde mig om den knäppa bosatta fashionista från “Glee”, Emma Pillsbury. (Lär dig hur du klär dig som henne här). Jag kanaliserade Emmas lekfulla användning av färger och mönster med en tweed ullpenskjol.

Naturligtvis, när jag tänker på tweed tänker jag automatiskt på Chanel, så min andra inspirationskälla var en klassisk Chanel-kostym. Chanel-kostymer är klassiska bitar, men Karl Lagerfeld lyckas alltid hålla dem intressanta. Ett sätt att göra det, som Pillsbury, är att blanda textilier. För att prova ett liknande utseende lade jag till detaljerade strumpor i kläderna. Jag presenterade sedan en kavaj för ytterligare täckning. För att avsluta utseendet lade jag till en sista twist på klassikern med en uppdaterad Mary Jane-häl.

Resultatet är ett modernt intryck av ett slags konservativt utseende från 70-talet. Jag tror att det skulle vara ett bra sätt att sticka ut i något som en stipendieintervju, där panelen säkert kommer att uppskatta färgens pop! För hår och smink, kanalisera Emma Pillsburys söta flickaktiga vågor och nybettade läppar, eller välj det lite mer professionella utseendet på samlat hår, mascara och matt hud.

Look Three: Keeping It Classic

Klassisk konservativ kostym

Produktinformation: Klänning: Modcloth.com, Kofta: TopShop.com, Krage: Zappos.com, Oxfords: Modekungen.se, Strumpor: Looklet.com

Mitt senaste utseende är det mest grundläggande av de tre, men jag försökte ändå vara lite innovativ genom att kombinera det med några fantastiska tillbehör. Om du har något mer formellt att följa, följ anvisningarna för det här utseendet!

Den lilla svarta klänningen jag valde är en enkel förändring som är enkel nog för att möjliggöra utsmyckningar. Nakenbilder är fortfarande mycket heta på våren, så jag valde en väldigt lätt, nästan krämfärgad kofta.

Nu för skojs skull! Först hittade jag ett bra par tights med blommönster. Dessa kan ersättas med alla strumpor du har i din garderob, inklusive ogenomskinliga i olika färger (se bara till att de inte är för ljusa). Vanliga ogenomskinliga tights skulle vara bättre för en mer formell händelse. Därefter lade jag till ett detaljerat charmhalsband som kommer att vända huvudet när det täcks av den enkla svarta klänningen.

Slutligen valde jag ett par oxfordskor för att ge det ett modernt utseende; Men om oxfordskor inte är din stil, välj ett snyggt par låga svarta klackar eller utsmyckade plattor. En enkel bulle, mascara och en lätt applicering av rodnad kommer att komplettera detta klassiska utseende!

Vad tycker du?

Skulle dessa kläder fungera för någon konservativ händelse som kommer? Har du ett specifikt utseende som du gillar att bära för mer konservativa tillfällen? Hur skulle du ändra dessa för att matcha din personliga stil? Låt oss veta i kommentarerna!

Och om du har något “Vad ska jag ha på mig där?” frågor låt mig veta nedan. Din kan visas i nästa artikel!