Traje de día lluvioso de invierno con leggings negros, sudadera con capucha gris, chaleco acolchado negro, botas Hunter, bolso de mano negro, paraguas a cuadros

Vad bär jag där? Kläder för kalla och regniga dagar

College mode

Mode för kalla och regniga dagar: kläder för kalla och regniga dagar på vintern

Idag delar jag mina favoritkläder för kalla och regniga dagar. Det är ett ämne som jag hellre aldrig behöver skriva om (för att jag hatar kyla och regn), men här är vi.

Som jag sa är jag inte en förkylare. Jag ogillar verkligen inte att mina älskade kläder blir våta och att mitt hår blir benäget. Därför är kombinationen av kallt + regn = en ganska olycklig mig!

Tyvärr inträffar kallt och regnigt väder, och eftersom studenter tvingas följa schemat för regn eller glans måste vi uthärda det. Detta är särskilt svårt om du bor i ett område som Jeanie, som skrev om sina bekymmer om kallt / regnigt väder:

Jag undrade om du kunde lägga upp ett avsnitt på regniga dagar. Jag bor i Shanghai, så det regnar mycket under våren, vintern och hösten (praktiskt taget varje dag!) Och ibland under sommaren. Jag vet att Zephyr redan publicerat något liknande, men det var för mycket varmare väder. Jag har ett par regnstövlar, men jag är inte riktigt säker på om de skulle vara bra för vintern också. Jag undrade om du kunde ge några idéer om hur du klär på hösten och vintern under regniga dagar.

Eftersom till och med min rumskompis frågade mig vad jag skulle ha på mig på dessa sorgliga dagar nyligen, trodde jag att det här kunde vara en fråga i många av deras tankar.

Och medan, som Jeanie påpekade, vi redan har artiklar om regnigt dagsmode och hur man bär regnrock, trodde jag att det kan hjälpa vissa av er att granska ämnet i samband med höst / vinterväder.

Så här är mina åsikter om några kostymer för kalla och regniga dagar.

Efter kläderna inkluderade jag också några “regniga vapen” eller produkter som är nödvändiga för att du ska se bra ut i det här vädret.

Kläder för kalla och regniga dagar

Lag ett: dagduschar

Winter Rainy Day Outfit med svarta leggings, grå hoodie, svart vadderad väst, Hunter stövlar, svart tygväska, rutigt paraply

Produkter: Huvtröja – Nordstrom, Väst – Nordstrom, Leggings – Amazon, Stövlar – Nordstrom, Tote – Nordstrom Rack, Paraply – Amazon

Bara för att vädret inte är så trevligt betyder det inte att ditt utseende borde vara!

Istället för att välja en typisk regnrock, bestämde jag mig i en kappa i det här utseendet funktionell och vattentät väst över en mysig grå huvtröja. På så sätt har du varma lager och skyddas från kyla. (Regnrockar är inte alltid de varmaste!)

Längst ner valde jag enkel svart. damasker – De är eleganta, tidlösa och torkar snabbare än jeans om de blir våta.

För skodon föreslår jag gummistövlar (dessa är de klassiska Hunter-stövlarna) eftersom de är det mest funktionella alternativet för detta klimat; Men jag förstår att vissa människor kanske inte gillar dem. Om du inte är ett fan av regnstövlar är Doc Martens ett bra alternativ; Jag har hittat mina snörning Doc Marten stövlar ser ganska bra ut i regnet och de är riktigt snygga för den här säsongen!

Eftersom jag vet att mitt hår får en röra i regnet (speciellt om det är vind inblandat!), Föreslår jag att du ser till att du har en huva på under dagen. Denna huvtröja är perfekt för att hålla dina lås under kontroll.

Avsluta utseendet med en enkel svart väska och ett snyggt svart paraply som har en Burberry-pläd inuti (men verkligen, om du tappar paraplyerna som jag, kommer endera att göra).

Lag två: Det var en mörk (kall!) Stormig natt …

Vinterkläder med tröja, svarta strumpbyxor, brun trenchcoat, svarta regnstövlar, kedjeband, örhängen

Produkter: Tröja klänning – Missguided, Trench – Everlane, Strumpor – Amazon, Örhängen – Nordstrom, Stövlar – J.Crew, Paraply – Amazon, Clutch – Nordstrom

Det enda som är värre än att vandra till dagklasser / arbete / praktikplatser i regnet är att försöka gå ut på natten i regnet!

När allt kommer omkring är att gå ut första gången vi college-tjejer vill se vackra ut och inget dödar den perfekta kombinationen av föntorkat hår och felfri smink snabbare än frysregn.

Ändå tror jag att det är fullt möjligt att få regnet att fungera för dig. Det här är vad jag föreslår: Bli feminin med en tröja klänning och bekväma strumpbyxor.

Jag är besatt av den beige nyansen på den här tröjklänningen, som kommer att se bra ut på nästan alla. Den har också en fin form med en mock hals stil. Klänningen ser perfekt ut med enkla svarta ogenomskinliga strumpor.

Är klassisk trenchcoat Det är det perfekta valet för en utekväll och det håller dig varm tack vare den mysiga tröjan. För extra värme, lägg till en halsduk och / eller hatt också.

För skorna valde jag en par svart konstläder med en stabil häl – Jag har ett liknande par som ännu inte har svikit mig i regnet. Det här är tekniskt regnstövlar, men du kan aldrig veta!

Vapen för regniga dagar: skönhets- och hårprodukter för regniga dagar

Nu när du har sett mitt urval av kalla och regniga dagskläder, här är min lista över regniga vapen. Dessa produkter hjälper dig att bekämpa frizz och den till synes oundvikliga sminken på regniga dagar!

Essentials för skönhet på regnig dag: smutservetter, vattentät mascara, vattentät eyeliner, anti-frizz-hårspray, mini-plattång

Produkter: Makeup Wipes – Neutrogena, Hairspray – L’Oreal, Mascara – L’Oreal, Straightening Iron – Amazon, Eyeliner – Urban Decay

  • Smink: Om det regnar mycket under dagen föreslår jag att du gör så lite arbete som möjligt; lita på mig, du kommer att se bättre ut utan att svarta fläckar droppar över hela ditt ansikte! Naturligtvis förstår jag att vi alla gillar att bära något för att se bäst ut. Därför föreslår jag att du investerar i vattentät smink. De flesta masker finns också i vattentäta former, så kolla om din gör det också. (Om inte, rekommenderar jag starkt Lash Paradise Mascara!) Gå också för en vattentät eyeliner, antingen i roliga färger som UD: s erbjudanden (bra för att gå ut) eller en rökig brun.
  • SminkborttagareMedan många skönhetsprodukter kan hävda att de är vattentäta, håller de kanske inte lika bra som de hävdar. Om du är osäker på en produkts vattentålighet, håll sminkdukar i väskan för att snabbt ta bort eventuella sminkolyckor orsakade av regn.
  • Hår: Definitivt, definitivt gå för någon form av anti-frizz spray eller serum på en regnig dag! En bra, stark håll hårspray är nyckeln. Dessutom, om du ska någonstans och du verkligen vill se till att ditt utseende är perfekt, finns det miniatyr sladdlösa strykjärn som du kan köpa. Packa upp en och släng den i väskan så att du kan tämja eventuellt krusigt eller löst hår i badrummet när du kommer ut ur regnet!

Vad tycker du?

Skulle dessa kalla och regniga dagskläder fungera för det klimat du bor i? Har du en favoritbit, tillbehör eller skönhetsartiklar för att hantera kyla, vind och regn? Vad ser du efter dåligt väder? Dela i kommentarerna!

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2009; Det uppdaterades helt och förnyades 2019 med nya foton, kläduppsättningar och information.