Style Evolution Junior Year

Utvecklingen av min gymnasiestil

College mode

För fyra år sedan upptäckte en naiv gymnasieskola, klädd i låga jeans och flats, sitt första par med hög midja och hennes liv blev aldrig detsamma igen. Den nybörjaren var jag.

Snabbspolning framåt fyra år, och nu skriver jag för College Fashion och är på väg att studera mode på college. Så hur hände detta? Låt mig ta dig med på en resa …

Första året

Nya årets stilutveckling

Produktinformation: skjorta, jeans, halsduk, kofta, platta skor

Mitt första garderobår fylldes med 20 versioner av samma outfit. Jag vill hänvisa till detta ögonblick i mitt liv som BHW eller “Före hög midja.” Som en tecknad karaktär hade hon platt, skinny jeans och en v-ringning nästan varje dag. När det var kallt lade jag till en kofta eller halsduk. När jag fick slut på koftor eller halsdukar som jag inte hade använt nyligen lånade jag dem från min bästa vän.

Medan jag är säker på att vi alla kan uppskatta en bra V-ringning eller ett par lägenheter, är denna repetitiva, trendfria outfit inte symbolen för en modeikon.

Lektionen att ta till college:

Din bästa vän är en bra källa för kläder! När min bästa vän och jag gick på olika gymnasier, vi håller oss nära och delar kläder. Han vikade våra två garderober, och när en av oss gick och handlade, båda två Jag har nya kläder. Mycket bra affär, eller hur?

Eftersom du kommer att ha vänner som bor i samma byggnad som du, är det mycket lättare att dela kläder. Åh, och en extra lektion? Om du ska ha platta skor varje dag, ha mer än ett par så att de inte kliar sig över slitage på några veckor.

Andra året

Utveckling av sophomore-stil

Produktinformation: skjorta, jeans, ryggsäck, guldringar, silverringar, skor

Min “After High-Waists” -åra började på andra året och jag såg aldrig tillbaka. Förutom jeans / shorts / kjolar med hög midja, hade jag mycket band och funky vintage-knappar. Det var också ungefär när jag började bära 1 000 ringar (naturligtvis från min mamma).

Jag spelade mycket med att upptäcka olika sätt att bära saker, som att knyta en knut i en stor T-shirt för att göra en crop top eller lägga strumpor under mina stövlar för att visa dem. Detta var förmodligen mitt första dyk in i modevärlden, men jag visste fortfarande inte riktigt hur jag skulle vara uppmärksam på trender.

Lektionen att ta till college:

Vintage shopping Det är ett fantastiskt sätt att uppdatera din garderob utan att spendera för mycket pengar, och eftersom de flesta trender bara är upprepningar av gamla trender (som hur 70-talet gör comeback just nu), kommer det fortfarande att vara i stil.

Ett annat bra sätt att uppdatera din garderob är mixa och matcha dina “fina” kläder med dina fritidskläder. Bandtröjorna ser supersöta ut och redo för våren om du knyter dem fram med en kjol och ett par vita sneakers.

Första året på gymnasiet

Style Evolution Junior Year

Produktinformation: klänning, tröja, ringar, kedja, strumpor, skor, ryggsäck

Det tredje året handlade om lager och proportioner. Jag kunde inte bara ha på mig en klänning, jag var tvungen att lägga en tröja över den och lägga på knästrumpor. Mina lådor började fyllas med blusar. Hon hade knappt på sig byxor och bytte dem istället mot kjolar, klänningar, tröjor och jumpsuits.

Jag investerade också i ett elegant par klackade fotkängor som jag hade på mig under hela året och började bära min signaturkedja (stulen från min mamma, som alltid). Jag tillbringade alla långa bussresor med näsan fast i en modemagasin och började verkligen uppmärksamma de nya trenderna omkring mig.

Kursen för att ta college:

När du går ur sängen groggy för en tidig klass, motstå uppmaningen att bära träningsbyxor! Håll dig i trend med en enkel klänning, romper eller jumpsuit. De är bara i ett stycke så att du kan sätta på dem och inte ens behöva oroa dig för att kombinera dem.

Fördubbla slitaget på dina klänningar lager av andra bitar med dem kommer ingen att veta att “kjolen” du bär är faktiskt den klänning du hade på dig förra veckan. Ett bra par skor som matchar allt du har är alltid en bra investering.

Förra året

Style Evolution Senior Year

Produktinformation: Topp, kjol, kedja, jacka, skor, väska

Nu, under mitt seniorår, tycker jag att jag är ganska medveten om de senaste trenderna. Min stil är mer minimalistisk än förra året; Jag ser tilltalet i enkelheten med en klänning utan massor av lager och accessoarer.

Mitt utseende är också mer funktionellt än det brukade vara; Jag har investerat i några viktiga delar för dåligt väder, som söta men funktionella vattentäta fotkängor, en vacker höstjacka och tjocka leggings. Mina lådor är fortfarande fulla av blusar, men jag bär mer byxor än tidigare, liksom några av mina mest fashionabla favoriter, som matchande toppar och kjolar.

Lektionen att ta till college:

försäkring investera i några bitar som du kommer att ha på dig för alltid. Tänk på de modeproblem du ofta har och kom med några funktionella lösningar. Är du konstant kall? Du kanske behöver en tjockare jacka. Vill du ha ett trevligt par skor för de grova, leriga dagarna? Hitta fina vattentäta stövlar.

Om du gillar att hålla koll på trender som jag, köp bitar från billigare platser som Forever 21. På det sättet slösar du inte med massor av pengar när trenden går ur stil nästa säsong.

Vad jag tar med mig till college

Jag är inte på college ännu så jag kan inte berätta var min personliga stil kommer att hamna, men här är några viktiga delar jag planerar att ta med:

  1. Det väsentliga. Självklart planerar jag att ta med några grunder som alltid är användbara, som mina pålitliga V-halsar, stridsvagnar och nybörjare.
  2. Mångsidiga bitar. Som jag nämnde är kläder som går med allt en stor investering. Jag älskar mina jeans och klänningar med hög midja som jag bär hela tiden.
  3. Modeartiklar. När jag studerar mode är det viktigt för mig att följa de senaste trenderna. Förutom grunderna planerar jag att ta med mina Forever 21 gröda topplådor och allt annat som är på trend när jag går.
  4. Lämpliga kläder för vädret. Många av er går antagligen till skolor med andra klimat än vad ni är vana vid. Eftersom jag kommer att vara i New York vill jag vara mer förberedd för kalla vintrar och gå i regnet, så jag planerar att ta med min tjocka vinterrock och favorit vattentäta fotkängor.

Vad tycker du?

Vad är din mest pinsamma gymnasieträning? Hur har din personliga stil utvecklats genom åren? Vad är det viktigaste klädesplagget du någonsin hade på dig eller planerar att ha på college? Låt mig veta i kommentarerna!