Los productos de maquillaje favoritos de una universitaria colocados sobre una mesa

Upp- och nedgångarna av att inte ha smink på en vecka

College mode

Makeup har alltid varit närvarande i mitt liv. Det var årliga dansföreställningar för åldrarna 4-13, den experimentella “Jag lär mig smink och försöker passa in” sminkfasen under gymnasiet och den “naturliga smink” -fasen på gymnasiet och college.

Medan min sminkstil har utvecklats dramatiskt sedan min ungdom, förblir en sak densamma. Makeup fungerar ständigt som en krycka för att öka mitt självförtroende. Naturligtvis är det mindre av en krycka nu, men det påverkar fortfarande hur jag känner för mitt fysiska utseende och detta påverkar i sin tur min självförtroende.

En college flickas favoritmakeupprodukter som läggs ut på ett bord

Min favorit apotek och lyxprodukter just nu: MAC Blush på Melba – MAC | Ka-Brow-fördel – fördel | Natasha Denona X Foundation – Sephora | L’oreal Voluminous Eyelash Base – Amazon | Voluminous Butterfly Sculpture av L’Oreal – Target | Kat Von D Contour Shade i Sombre – Sephora | Kat Von D Correction Cream – Sephora | Bite Beauty läppstift i 012 – Sephora | NYX Turnt Up Lipstick i Flutter Kisses – Ulta

Medan jag funderade på mitt förhållande till smink bestämde jag mig för att prova ett infall. ingen smink under en hel vecka.

Sammantaget visade det sig vara ett informativt ögonblick som verkligen hjälpte mig att bedöma / förstå min uppfattning om smink och den roll det nu spelar i mitt liv.

Här är några nycklar upp och nedgångar den här veckans långa resa:

Låg: känner sig obekväm med ett ansikte utan smink

Det här var den svåraste delen av veckan – att känna dig djärv nog för att gunga bar hud. Jag har inte många hudproblem, men mina akne och ärr märks ganska när jag inte har smink.

Ärligt talat är det Jag var rädd att ha min mest hatade hudfel på full skärm för alla att se. De första dagarna var värst, men de förbättrades stadigt hela veckan.

Hög: mer ledig tid på morgonen

Mina morgnar involverade inte längre en 25-minuters sminkrutin, vilket gav mig mer tid att börja dagen. Jag är den där konstiga personen som inte gillar att sova sent så jag utnyttjade den tiden för att vakna och få en Extra energi boost för att börja dagen på rätt mental fot. Jag måste säga att mitt humör var märkbart lyckligare under veckan.

Jag, i min ära utan smink.

Låg: hudöverraskningar förblir främre och i mitten

Det finns slumpmässiga dagar när din hud blir lite galen från ingenstans. Mitt största problem är överraskande akne, vilket är så kul som det låter.

Normalt kan jag täcka fläckarna med min pålitliga concealer gömd i min handväska, men det var inte möjligt den här veckan. Bua.

Hög: omdirigera mina utgiftsvanor

nyfiket mina utgiftsvanor började förändras. Makeup var det sista på min radar. Hudvård stod i centrum och jag blev mer medveten om att investera i produkter av god kvalitet. Min hud kändes aldrig bättre.

Det är intressant att tBristen på ett dagligt sminkfilter riktade min uppmärksamhet mot min riktiga hud. Future yo planerar definitivt att göra denna vana.

Min smink själv (använder produkterna på bilden).

Låg: mår dåligt jämfört med andra

Jämförelse är roten till all hjärtesorg, och jag lärde mig det när jag började titta på andras hud. Naturligtvis naken eller inte, många hade bättre hud än jag. Att se hennes fantastiska hud fick mig att känna mig dålig för min.

Jag anser mig vara ganska genomsnittlig när det gäller fysiskt utseende, men jag kände mig otroligt under genomsnittet jämfört med alla andra nu när makeup inte var i spel. Detta var svårt att hantera.

Hög: inser att människor inte bryr sig om din smink så mycket som du tror

Den bästa delen av veckan var att gradvis inse att de flesta inte riktigt bedömer dig eller tänker mindre på dig för att ha eller inte ha smink. De flesta människor inser inte ens det. Helvete, några av mina vänner insåg inte ens att jag inte hade smink för veckan!

Den stora lektionen är denna: När du bär eller inte använder smink märker människor mycket mindre än du tror. Fel som sticker ut framför oss som jätte neonskyltar lämnar knappt intryck på de flesta människor vi möter.

Till slut handlade den här veckolånga resan om att förstå förtroende och självkärlek. Det här var min största avhämtning i veckan:

Makeup kan vara den där extra touchen för att öka ditt självförtroende, men det borde inte vara den enda faktorn som får dig att känna att du är värt något. Den typen av djupt, orubbligt förtroende kommer från en svår plats: från oss själva. Att utveckla självförtroende genom att enbart förlita sig på din inre styrka tar längre tid, men det är mycket bättre på lång sikt.

Dela dina tankar

Har du någonsin slutat använda smink under en längre tid? Vad var dina upp- och nedgångar? Låt oss veta nedan!