Undvik rakbrännskada med denna rika fuktgivande rakkräm

Undvik rakbrännskada med denna rika fuktgivande rakkräm

Undvik rakbrännskada med denna rika fuktgivande rakkräm

Rakkräm har aldrig varit högst upp på min lista över toalettartiklar att köpa. Jag rakar vanligtvis benen med tvål och vatten eftersom det är snabbt, enkelt och super billigt. Men jag har alltid kämpat med de irriterande ingrodda hårstrån och rakhyveln som kommer med en snabb, tvål rakning. Även om det kan vara bekvämt är konventionell tvål extremt irriterande för hud och hårsäckar och kan lämna huden torr med röda stötar.

Och särskilt på vintern, när min hud redan är torr till att börja med, torkar jag den ytterligare med starkt skum och varmt vatten. Så jag lade nyligen ner min tvål och började göra denna krämiga och närande hemlagade rakkräm. Lita på mig när jag säger att den är så rik och återfuktande att du kanske inte vill använda något annat igen.

Hemlagad rakkrämRich + fuktgivande rakkräm

Jag älskar det här receptet på hemlagad rakkräm eftersom det är det bästa från två världar. Den innehåller kastil tvål som inte torkar ut och fortfarande skummar som en tvål, men den har också en blandning av rika ingredienser som mjukar och ger näring åt huden. A

dd i några droppar tea tree olja för dess antimikrobiella egenskaper och lavendelolja för att lugna irriterad hud. Och sist men inte minst, en bra hjälp av kokosolja ger dig perfekt mjuka och flingfria ben.

Men den verkliga hemliga ingrediensen i denna rakkräm är aloe vera. Aloe är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel som länge har använts för att behandla allt från sår och brännskador till hudinfektioner och psoriasis, och när det appliceras på nyligen rakade ben håller det dem brännfria. Det är också otroligt återfuktande, så det lugnar huden efter rakning och håller kliande fjäll i schack.

Ingredienser till rakkrämreceptet

För att få bästa möjliga rakning, applicera rakkrämen 5 minuter innan du börjar rakningen och låt den suga in. Detta hjälper till att mjuka hårsäcken och ge näring åt huden så att den inte får så mycket irritation.

Och glöm inte att byta rakhyvel så ofta som möjligt. Ett skarpt blad gör att du kan raka dig nära utan rep eller repor.

Inte bara det, men ett nytt blad innehåller inte så mycket bakterier, vilket förhindrar smärtsamma stötar, utslag och infekterade folliklar. Om du fortfarande har irritation efter rakning ger denna rakbrännsspray kylningslindring.

Hemlagad rakkräm med aloe

Din rakkräm ska förvaras vid rumstemperatur i upp till en månad. Om du är orolig för att förstöra innan du har haft en chans att använda den, försök att göra mindre satser eller förvara den i kylskåpet mellan olika användningsområden.

Skriva ut

Återfuktande hemlagad rakkräm med aloe

Kokosolja, aloe, honung och en blandning av eteriska oljor kombineras för att skapa en återfuktande hemlagad rakkräm som tar bort fula stötar och irritation orsakad av rakning.

Förberedelsetidfemton minut

Total tidfemton minut

Kurs: Bad och kropp

Nyckelord: aloe vera

Prestanda: ett Kopp

Författare: Stephanie pollard

Kosta: $ 10

  • 1/2 Kopp kokosolja
  • 1/4 Kopp honung
  • 1/4 Kopp Castilla tvål
  • två matskedar aloe vera färsk eller köpt butik
  • 10 droppar eterisk olja av lavendel
  • 10 droppar tea tree eterisk olja
  • I en liten skål, använd en elektrisk mixer för att slå kokosnötoljan tills den är fluffig och slät.

  • Med din mixer på låg värme, tillsätt de resterande ingredienserna tills de bara kombineras.

  • Förvara i en plastbehållare i duschen.

Om du använder färsk aloe vera gel, förvara din rakkräm i kylskåpet och använd den inom en vecka. Annars bör din rakkräm hållas vid rumstemperatur i upp till en månad. Om du är orolig för att förstöra innan du har haft en chans att använda den, försök att göra mindre satser eller förvara den i kylskåpet mellan olika användningsområden.

Denna publikation granskades medicinskt av Dr. Jennifer Haley, en certifierad hudläkare med omfattande erfarenhet inom medicinsk, kosmetisk och kirurgisk dermatologi. Läs mer om Hello Glows medicinska granskningskort här. Som alltid är detta inte personlig medicinsk rådgivning och vi rekommenderar att du talar med din läkare.