Trender 19 december 2019 Varför 2019 var året som mode hävdade ordet "Frumpy"
      
      
        Vi är så ombord.

Trender 19 december 2019 Varför 2019 var året som mode hävdade ordet "Frumpy" Vi är så ombord.

Trender 19 december 2019 Varför 2019 var året som mode återvann ordet "Frumpy" Vi är så ombord.

Oavsett om det är voluminösa silhuetter, krage med pajskorpor, kalvslipande fållar eller långa ärmar, i motsats till vad garderobsdamen skulle säga, har den “scruffy” klänningen aldrig sett så cool ut.

Oavsett om det är på de röda mattorna, på catwalksna Alexander McQueen och Erdem eller i pretiklänstilarna hos Greta Gerwig. Liten kvinna, 2019 har varit en hyllning till försiktighetens kraft. “Vad betyder scruffy?” Tråkig, inte sexig, inte modern, inte ung, inte ny … Detta ord, som många andra nedsättande termer för kvinnor, är både diskriminerande och sexistiskt, ”förklarar hon. Professor Carolyn Mair, doktorand och författare till Mode psykologi. ”Mode brukade diktera trender och konsumenter följde, men detta har förändrats de senaste åren, och nu visar konsumenter modebranschen vad de vill ha. Kvinnor bestämmer själva vad som är attraktivt och vad som är smickrande. “

Tack vare Instagram och den spektakulära tillväxten av onlineshopping läggs mode äntligen i konsumenternas händer, och detta förändrar hur varumärken närmar sig deras design. Titta bara på Zaras prickiga klänning, ett fenomen som gjorde att en ödmjuk färgad midi blev viral på några veckor. Hon fick en kultföljd och hävdade följaktligen sitt eget Instagram-konto @ hot4thespot (du kunde inte gå ner på gatan utan att passera minst tre prickiga kvinnor). Med sin lösa passform, längre fåll och höga urringning tvivlar jag på att många skulle ha valt den här klänningen som en massiv kommersiell framgång, men den var helt accepterad av shoppingspubliken och framför allt bärs av ett brett spektrum av människor från hela världen. olika åldrar. och kroppsformer.