planta de centella asiática

Tre innovativa ingredienser att inkludera i din hudvårdsrutin

College mode

Hudvård utvecklas alltid. För varje ny studie som framträder på en ny skönhetsingrediens blir våra produkter alltmer avancerade.

Oavsett om vi vill förhindra eller bota våra hudproblem, är det alltid bäst att veta vad vi lägger på vår hud och vilka ingredienser som fungerar bäst.

Så i andan att veta vad dina hudvårdsprodukter verkligen gör, här är de tre innovativa ingredienser att tänka på när du köper din nästa hudvårdsprodukt!

Asiatisk gnista

gotu kola växt

Även känd som Gotu Kola, gör Centella ett namn för sig själv i hudvården. Centella är en växt rik på aminosyror som har anti-aging egenskaperoch hjälp med akne ärr Y elasticitet.

Genom att öka kollagenproduktionen hjälper Centella huden att regenerera. När vi åldras minskar kollagenet som vår egen kropp producerar, vilket gör att akneärr blir svaga. Som du kanske vet är den minskande kollagenproduktionen också det som bidrar till rynkor!

En stor Centella-produkt för akne och akne ärr är Centella Blemish Balm från Cosrx. Det liknar de aktuella geler / krämer du köper från apoteket som hjälper dig att bli av med akne, men utan att bränna salicylsyra. Det kan också hjälpa till att förhindra att vissa rynkor bildas.

Snigel

snigel på ett blad

Jag vet, det låter grovt! Att sätta snigelmucin på vår hud är det sista du vill göra, men om det förbättrar din hud, är det värt det för dig?

Det slemmiga slemhinnan som sniglar producerar är faktiskt ett skär- och bakterieskydd för deras botten. I hudvårdsprodukter hjälper snigelmucin inte bara dämpa hyperpigmentering, men också hydrat huden på grund av hyaluronsyran i mucin.

Om du vill se resultat rekommenderar jag en annan Cosrx-produkt (en av mina personliga favoritmärken, inte sponsrad!). Jag älskar Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence. Det är en utmärkt startprodukt som innehåller 96% snigelmucin.

Jag rekommenderar att du applicerar essensen på natten eftersom det tar en minut att vänta på att mucinets glöd sjunker ner i huden!

Notera: Tyvärr är den här inte överraskande inte grym, så om det är viktigt för dig, hoppa definitivt över produkter som innehåller snigelmucin.

rödvin

rött vin med träd i bakgrunden.

Ni har alla hört talas om ett glas rött vin om dagen för ett bättre hjärta, men vad sägs om att inkludera det som en hudvårdsingrediens?

Tack vare de stora mängder antioxidanter i rött vin är detta en annan anti-aging ingrediens. Antioxidanterna i rött vin hjälper ökar kollagen i din hud Y elasticitet. En annan överraskande fördel är att om rött vin kombineras med bensoylperoxid, kan de två tillsammans förhindra akne.

En av de produkter som innehåller rött vin som jag rekommenderar mest är CAUDALIE Vinoperfect Radiance-serumet. Trots det höga priset varar detta oljefria serum ett tag, eftersom du bara använder några droppar varje natt. Det är fantastiskt att jämna ut din hudton.

Vad tycker du?

Vad är den konstigaste ingrediensen i dina hudvårdsprodukter? Kommer du att inkludera snigelmucin i din nattliga rutin? Har du provat någon av dessa ingredienser tidigare? Låt oss veta i kommentarerna!