College Fashion

Tre hårtrender 2014-2016 som vi kommer att sakna

College mode

Ombre hår

Fortsatt med min serie om underjordiska modetrender, idag ville jag prata om han mest populära hårmoder av de senaste åren.

Du kanske känner igen dem från dina favoritkändisar. Vissa kanske du har använt. Eller kanske avundades han på andra som hoppade på trenden. Oavsett deras ursprung var dessa hårfader en gång och är (mestadels) ute nu. Men som alla bra trender kommer de säkert att göra en comeback.

Så håll ögonen limmade mot gatorna och din oro i avstånd. Unika hårtrender kommer aldrig att höra till det förflutna.

# 1: ljusa rötter

Om du tror att du har sett allt, tänk igen. Detta festivalutseende möter spacepunk hade kändisar, vloggers och Instagram-stjärnor som skrev #hairgoals. Styled ner eller i två höga pixie bullar, debuterade det som ett roligt sätt att täcka övervuxna rötter.

Vad jag älskar med den här trenden är att det var väldigt DIY – köp lite glitter, damm och voila. Det påminner mig lite om pixidamm och Peter Pan. Tro på magin med ett strö glitter så får du ett helt nytt utseende att visa upp i skolan.

# 2: Super silver

Granny chic, någon? Vad som var inne var inte nytt gammal. Silver- och vitdominerade hårfärger för yngre människor 2014-2015. Naturligtvis gick framåtblickare som Tavi Gevinson upp i början av 2000-talet, men det hindrade inte modebloggare, kändisar och till och med gymnasieteter som kramar blicken.

Äldre kvinnor gynnades också av trenden: Joan Didions annons för Celine 2015 orsakade ganska uppståndelse i modevärlden. I en kultur som förhärligar evig ungdom var det nästan förvånande att grått hår blev så populärt, så snabbt. Kanske är det ett exempel på tonåringar som “följer linjen” eller någon form av anti-uppror.

Hur som helst: det var kort och vackert.

# 3: Ombre

Du visste att det måste finnas på vår lista, eller hur? Ombrehår har spökat röda mattor och gymnasiesalar sedan början av 2000-talet.

Då sportade kändisar också “omvänd ombre” -stilar: ljus på toppen, mörk på botten. Det är intressant att notera att colorombre-trenden verkar ägna stor uppmärksamhet åt sin föregångare. Förutom nu är spetsarna inte färgade svarta utan pastell eller kanske regnbågar.

I grund och botten var ombre den trend som alla gjorde eller borde ångra, för om du hade mörkt hår innebar blekning av ändarna att klippa håret när du var trött på utseendet. Det var dyrt, det var en rörig DIY och det slutade känna sig så original efteråt alla och deras mamma började visa upp det.

Med det sagt, älskar jag det fortfarande? Självklart. Planerar jag att gunga pastelländarna inom en snar framtid? Du vet det.

Läsare: vilket hårmode är din favorit?

Vilken sport är du, om någon? Vilka hårtrender är du intresserad av att komma tillbaka? Några hårfader som du vill att jag ska skriva om? Tala i kommentarerna!