Las 5 mejores mascarillas faciales caseras para deshacerse del acné de manera efectiva

Topp 5 hemlagade ansiktsmasker för att bli av med akne effektivt

5 bästa hemlagade ansiktsmasker för att bli av med akne effektivt

Topp 5 hemlagade ansiktsmasker för att bli av med akne effektivt

Även om många människor, inklusive tonåringar och vuxna, lider av akneproblem runt om i världen, är det förvånansvärt bara en handfull som vet exakt hur man ska behandla dem. Att applicera hemlagade ansiktsmasker är ett av de bästa sätten att behandla akne eftersom de enkelt kan göras hemma och är rent naturliga och ofarliga för huden.

Därför är dessa några av de bästa hemlagade akne ansiktsmaskerna för framgångsrik akne behandling.

# 1. Saltmask

hemlagad aknemask

En saltmask är inte bara effektiv vid behandling av akne utan kan också utvecklas mycket lätt. Allt du behöver är lite havssalt / matlagningssalt och vatten. Blanda salt i vatten och låt stå i 20 minuter. Applicera denna saltmask på akne fläckar och tvätta sedan av den med rent vatten efter 10-20 minuter. Salt är ett effektivt naturligt rengöringsmedel som reducerar oljan på huden till en avsevärd mängd och därmed lämnar huden fri från olja och akne.

Rekommenderad läsning: 7 sommarmasker för kvinnor med fet hud

# 2. Äggvita mask

akne mask

Det är en av de enklaste och mest sparsamma naturliga akne-maskerna du kan göra hemma. Ta ett ägg och separera det vita från äggula mycket bra, applicera sedan de vita över hela ansiktet och låt det stå i 20 minuter. Men innan du applicerar denna mask, se till att ditt ansikte är rent. Och tvätta alltid de vita med varmt vatten. Det rekommenderas dock inte att personer som är allergiska mot ägg använder denna mask.

Läs också: 7 lättanvända ägg ansiktsbehandlingar som ger dig strålande hud

# 3. Bakpulver mask

akne mask

För att göra denna mask behöver du bara bakpulver och vatten. Rengör ansiktet med ett milt rengöringsmedel och applicera denna blandning av natron och vatten över hela ansiktet. Låt det verka i 10 till 20 minuter innan du sköljer bort det med kallt vatten. Denna hemlagade mask lyser upp huden och regelbunden applicering hjälper dig att bli av med akne snabbt och enkelt.

Också Se: 10 fantastiska skönhetsfördelar med bakpulver från topp till tå

# 4. Yoghurtmask

akne mask

Yoghurtmasken är en annan effektiv mask som gör underverk för akne-riden hud. Allt du behöver är en tesked honung och en tesked yoghurt och blanda dem tills de blir till en pasta. Det är dock bäst att förvärma honungen innan du blandar den med yoghurt. Applicera denna pasta på ditt ansikte i 10 till 20 minuter innan du tvättar bort den med en tvättlapp och du kommer att märka omedelbara förändringar i din hudton.

Måste läsa: 11 hemlagade yoghurt ansiktsförpackningar för att få frisk, glödande hud

# 5. Havremjölsmask

akne mask

Gör en pasta av havregryn och vatten och applicera den i ansiktet och låt den sedan stå i 20 till 30 minuter. Efter tvätt med ljummet vatten kommer din hud att kännas mjuk och mjuk.

Människor som lider av akne förblir för alltid på jakt efter den bästa akne-behandlingen. Om du också måste hantera ett helt ansikte av akne varje dag, prova dessa fantastiska hemlagade ansiktsmasker för att bli av med akne naturligt och snabbt.

Nästa läsning: 5 bästa Ubtans för brudar att få strålande hud naturligt