College Fashion

Tips om hur du ska vara knäpp och fantastisk (Plus Outfit Inspo)

College mode

Hur man är knäpp och fantastisk: en stilguide för risktagare i utbildning

Efter att ha varit på college ett tag är det lätt att falla in i en mode rutin. Du har förmodligen varit frestad att bära sportkläder varje dag (jag förstår, leggings är så bekväma), men ärligt talat, för mig har stilen börjat bli tråkig.

Under mitt andra år hade jag två modevisningar. Den första var för min nya vän Jennifer och den andra kom från att arbeta på den excentriska kedjan av Chuy’s Tex-Mex grillrestauranger. (Stanna hos mig här)

När jag träffade Jennifer var hon den typ av flicka som alltid hade på sig en klänning och aldrig hade samma sak två gånger.

En dag frågade jag honom: “Tröttnar du någonsin på att klä dig?” Hon svarade smidigt med “en klänning är det lataste du kan bära.” Och jag insåg att han hade helt rätt. En klänning är ett föremål som du kan ta på dig, få tillgång till och gå ut genom dörren och titta direkt.

Jennifer garderob var som Wonderland: full av alla de stora varumärkena och massor av coola fynd från små butiker. En oändlig rad Kate Spade-väskor hängde på hennes dörr och lådor fulla med kläder försökte smyga ut under sängen.

Efter att ha sett hur galet färgglatt hennes rum var insåg jag att jag hade saknat rolig del av mode. Jag lovade att ändra på det.

Senare samma år, a andra utföringsformen slog mig medan jag arbetade på Chuy’s Tex-Mex restaurang. Om du inte känner till kedjan är det en otroligt färgstark restaurang med konstig konstnärlig inredning och en besatthet för Elvis. Exempel:

Som servitör kan du bära vad du vill (så länge du bär en Chuy-skjorta). Faktum är att de uppmuntrar en excentrisk stil. När jag arbetade där hade jag en samling färgglada hipster skinny jeans, flytande kjolar och enstaka scrunchie (för när jag var i Rom). Jag hade så kul att helt omfamna utseendet, och det tog mig verkligen ut ur min modekomfortszon.

Vad jag lärde mig av dessa stunder, som jag fortfarande tillämpar idag, var att njuta av att klä mig och vara unik. Mode är ett personligt uttalande, en konversationsisbrytare och en självförtroende.

Vill du anta en udda och unik stil, men är inte säker på var du ska börja? Jag har funderat mycket på det här ämnet och är här för att hjälpa till. Här är mina bästa tips på hur man kan vara knäpp och fantastisk:

Tips för att vara knäppa och fantastiska:

1. Följ inte trender, sätt trender.

Så du hittade ett coolt objekt som ingen använder …. fortfarande. Om du älskar något, var inte rädd för att bära det! Hur tror du att trenderna börjar? Någon måste gå först.

Det är lätt att säga detta till dig själv i teorin, men jag vill att du ska öva det. Ta chansen och ha på dig något som ingen annan gillar ännu. Snart kommer du att bli känd som en fashionista och en total trendsättare.

2. Hitta inspiration överallt.

Mode är oundvikligt. Det är sammanflätat i alla delar av ditt liv. Om du till exempel ser en karaktär i en film eller en vän som bär något intressant, notera. Till exempel är jag fortfarande besatt av Julianne Houghs röda cowgirl stövlar i Footloose Göra om.

För mer information om detta, kolla in vårt avsnitt Inspiration här på CF. Vi är inspirerade av absolut allt! Att ta signaler från externa källor är ett utmärkt sätt att blåsa nytt liv i ditt utseende.

3. Inkludera alltid ett uttalande

Jag älskar att hitta ovanliga bitar från gatuförsäljare eller sparsamhetsbutiker eftersom människor gillar att inleda samtal om dem. Det gör småprat mycket intressantare än att bara prata om vädret. Dessutom får du en cool historia att gå med din fantastiska bit!

Om du inte vet var du ska börja spara, här är en guide som vi skrev för ett tag sedan. Thrift Store-fynd är bra Y ofta super billigt – vinn / vinn!

4. Omfamna färgen … eller gör det inte

Oavsett om du gillar ljusa färger eller bara vill ha allt i svart, hitta ett sätt att göra det unikt. Spela med dina trendiga färgpaletter och anta de färger som ser bra ut på dig, inte bara de som är i trend den här säsongen.

Är du redo? Låt oss nu tillämpa dessa tips på kläder!

Cool indie

Produkter: Blus – Zaful, linne – River Island, Jeans – H&M, Örhängen – Nordstrom, Mini ryggsäck – Tilly’s, Skor – Saks Off Fifth, Jeans – H&M

Oberoende filmer har sin egen stil, ofta retro och sparsam. För denna outfit kanaliserade jag en separat film och införlivade många juveltoner eftersom de ger en känsla av värme till utseendet.

Jag inspirerades också av kostymdesignern April Napier, särskilt hennes arbete med filmen “Lady Bird”. (Om du inte har sett det än, måste du!) I filmen bär April en kombination av snygga kläder från 50-talet och grungiga fynd från 90-talet. I linje med aprilens atmosfär har elementen i denna outfit en känsla. throwback, men de är väldigt strukturerade och feminina.

Slutligen, för de iögonfallande bitarna, har jag inkluderat tjocka geometriska örhängen och en söt kattryggsäck för att ge lite personlighet till outfit.

Mörkt och sött

Produkter: Klänning – ASOS, Hatt – ASOS, Solglasögon – Amazon, handväska – Dolls Kill, Skor – DSW, Pärlhalsband – Simons, Hängsmycke – Nordstrom Rack

Så färg är inte din grej. Det är okej! Det betyder inte att du inte kan ha en rolig, optimistisk stil om du vill.

Youtuber Safiya Nygaard, är den märkliga damen som inspirerade denna look. Hon ÄLSKAR färgen svart och har en modern goth-stil som fortfarande ser perky och söt ut, om det är vettigt:

Elementen som jag älskar med Safiyas utseende är hennes modiga batformade solglasögon och hennes minirygsäck. För det här utseendet införlivade jag liknande solglasögon och en rolig handväska.

Vad tycker du?

För mer om detta ämne, kolla in vårt inlägg om hur du skapar en garderob som är unik för dig. Och njut av turen! Mode är tänkt att vara kul.

Har du en märklig stil? Och om han gör det, vad är metoden för hans galenskap? Hur utvecklade du din stilstil? Trött på att bära sportkläder varje dag? (Eller är du fortfarande besatt?) Låt mig veta i kommentarerna nedan!