Los productos de maquillaje favoritos de una universitaria colocados sobre una mesa

Tips för college makeup: under dagen

College mode

En college flickas favoritmakeupprodukter som läggs ut på ett bord

Vissa människor frågade mig nyligen några smink-tips för college, och jag tänkte att jag skulle skriva en artikel om det för att svara!

College flickor står inför speciella utmaningar när det gäller smink: Vi måste göra oss redo snabbt (klockan 8 på 4 timmars sömn betyder ingen tid på morgonen), vi vill se naturliga men vackra ut, men vi älskar fortfarande att ha kul med smink!

Hur kan du skapa ett vackert men inte överdrivet utseende? Vad är lämpligt för college, hur som helst? Dessa frågor och mer kommer att besvaras.

Jag ska prata med dig idag smink på dagtid för college – en skönhetsrutin för när du går till lektionen, jobbar och helt enkelt är på campus. Jag kommer snart att täcka ut smink i natten.

Läs vidare för mina bästa tips för att göra vacker, enkel dagsmakeup!

Håll det enkelt.

Du vill inte spendera timmar på att göra dig redo varje morgon, så håll din sminkrutin så minimal som möjligt. Du kommer att uppskatta det när du vaknar sent och måste rusa ut till din 09:00-klass! Ju enklare desto bättre.

Det här är de viktiga kosmetika som jag rekommenderar:

Makeup Essentials

Börja med bra hud.

När din hud ser bra ut blir resten av din sminkrutin 100 gånger enklare. Istället för att stapla grunden och täcka den kan du använda ett mineralpulver eller tonad fuktighetskräm.

Några tips för att hålla din hud i toppform:

  • Dricker vatten! Jag vet att det är kliché, men det är sant. Om du inte får tillräckligt med hydrering ser din hud bara dåligt ut. Köp dig en siggflaska och ta den med dig överallt. Det finns inga ursäkter!
  • Bli av med dina pormaskar. Stora porer som ser smutsiga ut är aldrig bra för någon!
  • Om du har akne, överväg att träffa en hudläkare om det är svårt. De kan få din hud att se bättre ut än någon snabbkorrigering av apotek.
  • Om du bara har milda utbrott, överväg att använda en serie produkter som Neutrogena Oil-Free Acne Stress Control. (Jag provade den linjen själv och den är fantastisk!)
  • Använd solskydd! Okej, en annan hudvårdskliché, men kom igen, du vet att folk inte skulle fortsätta att säga det om det inte var sant.
  • Gå aldrig och lägg dig utan att tvätta ansiktet. Det är ett recept för utbrott, rynkor och för tidigt åldrande. Förvara några babyservetter på rummet för nätter när du är för utmattad för att nå diskbänken och ANVÄNDA dem!

Makeup i dagsljus!

Jag kan inte betona detta nog – sätta på smink i den bästa och ljusaste belysningen du kan hitta, även vid ett fönster om det behövs.

Eftersom de flesta sovrummen har hemsk belysning är det mycket viktigt att du ser hur ditt ansikte verkligen ser ut innan du går ut. Makeup ser ofta perfekt ut inomhus, men helt falskt och hemskt utomhus. Låt inte det hända dig.

Överdriv inte det.

Det tråkiga, svarta ögat du såg vid förra månadens Allure skulle vara bra för en fest, men det är inte lämpligt för en matteklass klockan 10. Detsamma gäller ljusröda läppar och allt neon.

Håll din smink enkel och neutral hela dagen. Det finns en tid och plats för galna saker, missförstå mig inte! Det är bara att platsen inte finns i ett klassrum under dagen.

Vilka är dina smink tips?

Har du några smink- eller hudvårdstips som du tycker borde vara här? Har jag utelämnat något? Lämna en kommentar med dina tankar!

Håll ögonen öppna för nästa uppsättning sminktips – Jag kommer in i alla roliga saker och ger dig några sminktips för natten!