Tome el camino de la buena salud

Ta vägen till god hälsa

Ta vägen till god hälsa

Med förändringen i livsstil och matvanor ökar hälsoproblem som högt blodtryck, hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och lever- och njurproblem, särskilt bland män. Motion är hörnstenen i en hälsosam livsstil.

Regelbunden motion och en balanserad kost hjälper oss att upprätthålla god hälsa

Det snabba trycket i dagens liv och arbetsplats ökar stressnivåerna, vilket påverkar hälsan. Vi måste inse att kroppens helande kraft minskar vid stress, vilket leder till många komplikationer som högt blodtryck och dålig immunitet. Med förändringar i livsstil och matvanor, hälsoproblem som högt blodtryck, hjärtsjukdom, diabetes, cancer , problem med levern och njurarna. ökar, särskilt bland män. Fall av hepatit ökar också. Viral hepatit, inklusive hepatit A, hepatit B och hepatit C, är olika sjukdomar som påverkar levern och har olika symtom och behandlingar av hepatit. Andra orsaker till hepatit inkluderar fritidsdroger och receptbelagda läkemedel. Idag är även unga människor utsatta för många hälsoproblem. Därför är det mycket viktigt att hålla sig frisk och hantera dina stressnivåer genom att förstå riskfaktorerna: höga kolesterolnivåer, stressig livsstil, rökning och brist på motion efter enkla livsstilsförändringar.

Ett annat stort hälsoproblem som män möter är infertilitet, vilket är ett vanligt men komplext problem som drabbar cirka 15 procent av par som försöker bli gravid. Och i cirka 50 procent av fallen är problemet, åtminstone delvis, relaterat till manliga reproduktiva problem. Det är viktigt att män utvärderas för att identifiera behandlingsbara eller obehandlade orsaker.

Lyckligtvis, med dagens högteknologiska procedurer och kraftfulla mediciner, kan en infertilitetsdiagnos helt enkelt innebära att vägen till föräldraskap kan vara utmanande, men inte omöjlig. En fertilitetsspecialist eller urolog kan kanske erbjuda alternativ angående diagnos och behandling av manlig infertilitet. Läkaren skulle kontrollera strukturella och andra defekter i reproduktionssystemet, hormonella brister, sjukdomar eller till och med trauma som kan påverka fertiliteten.

Manlig infertilitet beror på låg spermieproduktion, onormal spermafunktion eller blockeringar som förhindrar spermier. Sjukdom, skada, kroniska hälsoproblem, livsstilsval och andra faktorer kan spela en roll i manlig infertilitet.

MOT DOLENSER

Motion är hörnstenen i en hälsosam livsstil. Regelbunden träning hjälper oss att bibehålla en ideal kroppsvikt och främjar muskelfitness med åldern. Den mest praktiska träningsformen är en snabb 30-45 minuters promenad de flesta veckodagarna (försök att göra det 5-6 dagar i veckan). Dessutom kan enkla kroppsviktövningar som push-ups, squats och om möjligt push-ups läggas till. Tyngdträning, om det görs regelbundet under överinseende av en bra tränare, är en annan stor hjälp. Att ändra ätmönster kan också hjälpa mycket. Inkorporera lösliga och olösliga fibrer i din kost, ha 2-3 portioner rå frukt om dagen i din kost. Ät helst mer gröna eller färgade bladgrönsaker per dag. Lägg till havregryn, kli, jowar, brunt ris och fullvete i din kost. Liksom alla dessa är de laddade med fiber. Liksom vitaminerna B är C och D viktiga för att upprätthålla god hälsa, särskilt hjärthälsa. Ät mer bönor, ärtor och linser i din kost. Soja rekommenderas starkt eftersom det sänker kolesterol och är rikt på flavonoider, vilket minskar plack i blodkärlen. Tillbringa lite tid i solen för att få en naturlig källa till vitamin D. Ät citrusfrukter och indiskt gåsöl för antioxidativa egenskaper och vitamin C. Lägg också till grönt te i din dagliga rutin eftersom det begränsar oxidativ stress på dina artärer. Använd mejeriprodukter med låg fetthalt. Ät minst 2-3 gånger i veckan omega-3-rika blå fiskar som sardiner och kordon för att undvika härdning av artärerna. Håll dig borta från rött kött och icke-vegetariska fettdieter. Du har lagat, sauterad, tandoori, bakat icke-vegetabilisk mat istället för stekt. Om du är vegetarian, ta med 1 matsked frön som pumpa, sesam och linfrö och lägg till nötter som mandel, valnötter, pinjenötter och pistaschmandlar i din dagliga kost för att få rätt förhållande mellan omega3 och omega-6-fettsyror och också för att öka HDL. Vitlök är känd för att sänka triglycerider och har 2-3 skida om dagen. Mer än den totala fettsorten olja är också viktigt för att hålla hjärtsjukdomar i schack. Så använd jordnötter, risolja, solros, rapsolja i rotation med en kombination av senap och olivolja, för en kombination av bra fetter. Kort sagt, äta en hälsosam kost som, liksom 2-3 portioner med olika färgade råa frukter och grönsaker om dagen, har mindre och rätt olja. Ät en diet som har alla regnbågens färger.

Träna för att sänka dåligt kolesterol och öka bra kolesterol. Håll ner vikten och gå ner i vikt om du är överviktig. Gör meditation eller yoga för att lindra stress. Slutligen gör en överstyrningskontroll för att bibehålla och förutse eventuella hälsoproblem.