estadisticas web Skip to content

Sunday Riley’s First Body Scrub mjukade upp min Keratosis Pilaris på en vecka

Sunday Riley's First Body Scrub utjämnade min Keratosis Pilaris på en vecka

Jag har varit en skönhetsredaktör i över ett decennium och till och med förstod jag inte helt varför huden på baksidan av låren aldrig mjuknade, oavsett vilka rakhyvlar och lotion jag försökte. När jag fick en mullvadskontroll hos hudläkaren tappade han avslappnad att jag har keratosis pilaris och det var helt vettigt. Lyckligtvis är Sunday Riley’s Charcoal Shake Gelatin Body Scrub här för att hjälpa till. Om du inte känner till hudtillståndet är det super Vanligt och ofarligt, men det kan vara ont att bli av med.

Keratosis pilaris (eller KP) framträder som små, hårda stötar ofta på överarmarna eller låren (upp till skinkorna). Det kallas ibland ”kycklingskinn” men … Jag gillar inte det namnet. Knölarna kan vara röda eller köttfärgade och känns grova. Det kan se ut som torr hud först, men det är faktiskt döda celler som täpper hårsäckarna och skapar dessa små “finnar”. Det är därför även den tjockaste lotionen inte hjälper. Du måste bli av med döda hudceller för att få jämn hud.

Se det här inlägget på Instagram

Bli av med KERATOSIS PILARIS? 🤔 ••• Många har KP, även känd som jordgubbsskinn, kycklingskal, etc., det är helt normalt! I huvudsak är dessa igensatta hårsäckar på grund av överdriven keratinuppbyggnad. Det finns ofta på baksidan av underarmen och överarmen och på baksidan av låret och kalven och på andra håll. ••• Tydligen finns det inget “botemedel” för KP, men det finns saker du kan göra för att minska utseendet, som jag framgångsrikt har gjort här! ••• 1️⃣ FYSISK UTVECKLING: Nyckeln till att hantera din KP är peeling. Tidigare rekommenderades jag en hemlagad sockerskrubba, men jag tyckte att den var för slipande för min känsliga hud. Jag plockade upp den här mjuka, exfolierande kroppstvätten från Soft Soap – den har varit mild nog att använda nästan varje dag! Dessutom var det super bedårande ($ 3,99). Andra alternativ är en loofah (jag tyckte att den var för slipande för min hud) eller en salt- eller sockerskrubba. 2️⃣ KEMISK EXFOLIERING: Jag valde att använda salicylsyra för min kemiska peeling, eftersom den här grädden från Cera Ve innehåller SA och är också fuktgivande! Jag applicerade detta varannan natt innan jag gick till sängs. Andra kemiska exfolierande alternativ är: glykolsyra, mjölksyra, AHA, BHA. Det finns många kroppskrämer och tvålar som innehåller dessa ingredienser. 3️⃣ UTFÖR INTE FÖR ÖVRIGT: Att exfoliera för ofta eller för intensivt kan förvärra situationen. Överexfoliering ger dig känslig och irriterad hud. Vi är alla olika, men som nämnts ovan använde jag denna supermilda exfolierande kroppstvätt varje dag utan problem. Om du ska använda en riktig “skrubba” som en socker- eller saltskrubba eller något liknande, börja med en gång i veckan och se vad din hud klarar. 4️⃣ FUKT: Med all denna exfoliering är det mycket viktigt, ännu mer än vanligt, att hålla huden frisk. Jag använde den här mycket generiska, oparfymerade kroppslotionen från Lubiderm. Jag använder detta varje morgon och varannan natt när jag inte använder SA-grädden. ••• ••• ••• Jag hoppas det här hjälper! Att ha KP stör mig inte, men det är inget fel om du vill minska ditt utseende. Jag har fått för mycket oönskade råd så jag ville prova det och även dela det för dem som vill ha det 💕 Frågor? Fråga ⬇️

Ett inlägg som delas av Pri’s Healthy Curls 🏹 (@_prichaya) den 2 juli 2020 klockan 08.43 PDT

Det bästa alternativet här är en kemisk skalning, som du skulle göra när dina porer är igensatta i ansiktet. Det är där Sunday Rileys nya kroppsskrubb kommer in. Innehåller en blandning av fysikalisk och kemisk peeling. Det biologiskt nedbrytbara vaxet skrubbar huden som socker men är extremt mild, medan salicylsyra rensar upp porerna och bryter ner överflödig olja på huden. Aktivt kol drar föroreningar till ytan och zink PCA attackerar olja genom att kontrollera tillväxten av bakterier. Ja, det är mycket som att behandla akne.

Söndag Riley kolskakning

Bild: Sunday Riley.

Det första jag gillade så mycket med denna skrubb är den gelatinösa konsistensen. Detta hindrade det från att springa över hela duschen, som några av mina favorit kroppscrubs ofta gör. Jag använde den (nästan) varje gång jag tog en dusch under en hel vecka och jag känner redan att baksidan av låren är mjukare och mindre kliande. Det var nästan som att jag använde en ny rakhyvel eftersom jag rakade mig så mycket närmare. Det återfuktar också när det avgiftar och lämnar inte min hud redan torr. Detta beror på ingredienser som återfuktande kokosnötvatten och antibakteriell Manuka-honung, samt jojobafröolja för att täta in fukt.

En sak att tänka på: Raka benen efter att ha använt skrubben eller ännu bättre på olika dagar eftersom dessa aktiva ingredienser kan bränna på nyrakad hud. Lär av mig.

Oavsett om du har KP eller bara vill ha en mjuk hud på en bebis, kan du ta tag i Sunday Riley’s Charcoal Shake Gelatin Body Scrub nu.

Vårt uppdrag på STYLECASTER är att skapa stil för människor, och vi introducerar bara produkter som vi tror att du kommer att älska lika mycket som vi gör. Observera att om du köper något genom att klicka på en länk i den här berättelsen kan vi få en liten provision från försäljningen och återförsäljaren kan få vissa granskningsuppgifter för bokföringsändamål.

banner för skönhetsnyhetsbrev