Chaqueta vaquera estilo callejero

Style Remix: denimjackan

College mode

Street-stil jeansjacka

Foton via ELLE

Denna gång på Style Remix presenterar vi Jeansjacka. Det har varit en klassiker i flera år och fungerar bra för både varmt och kallt väder, vilket gör det till en snygg och mångsidig bit att ha. Om du inte redan har denna garderobshäftning, här är vad du ska leta efter när du köper en:

  1. Se till att den sitter fast bekvämt, även om du aldrig tänker knäppa ner den hela vägen. Det är ett bra sätt att mäta om det är rätt storlek för att matcha med lätta tröjor, blusar och andra strukturerade toppar.
  2. Hitta en jacka som passar väl över dina axlar.. Sömmen över toppen av axelförbandet ska ligga platt med armen (se jackaxempel i outfituppsättningar nedan) och bör aldrig vara mer än en halv tum inåt mot nacken.
  3. Om du vill få ut det mesta av din jacka, hitta en i tvätten som fungerar bäst för dig. En mörk jacka minimerar bulk längst upp och en lättare jacka kommer att uppmärksamma området och lägga till lite mer volym. De flesta jackor har några missfärgade områden, men ju mer subtila de är, desto mer användningsområden kan du ta på dig jackan.

Nu med Style Remix är vårt mål att visa dig geniala nya sätt att bära saker så att du får ut det mesta av de kläder du redan har. Men jeansjackan är ett multiverktyg för garderober – den kan redan bäras på så många uppenbara sätt! Så idag visar vi dig hur du bryter mot reglerna och skapar nya. DOs föråldrad INTEs. Är det inte det som mode handlar om?

1. Inte det gamla: “Jeansjackor är för tunga och maskulina att bära med lätta klänningar.”

Jeansjacka, axelbandslös klänning, bur sandaler, solhatt

Produktdetaljer: jacka, klänning, hatt, örhängen, klocka, sandaler

Vad är nytt: mixa och matcha!

Inte bara är de flesta nya jeansjackor gjorda av ett lättare material, allt som blandar manliga och kvinnliga bitar är just nu. För att hålla trenden fräsch, blanda feminina föremål med föremål inspirerade av herrmode.

Här har vi parat ihop en axelbandslös klänning med en ultrafeminin älsklingshalsring med grovare texturerade tillbehör som jeansjacka, flätad klocka, stråhatt och snörskor. För att balansera utseendet lade vi till känsliga örhängen och Voila !, en chic, lite androgyn sommardräkt.

2. Det gamla: “Jeansjackor är för avslappnade att bära med mer formella bitar.”

Jeansjacka, lbd, kilstövlar med kil

Produktdetaljer: jacka, klänning, rosett, halsband, armband, tossor

Vad är nytt: Denim över en monokrom ensemble är perfekt för heta sommarnätter!

Här gick vi för ett helt svart utseende med guld accenter, även om vitt också är bra för sommaren. Det är ett enkelt sätt att gå från en avslappnad middag till en utekväll. Bär håret i en hög bulle med en damens båge och håll din smink frisk och enkel.

Det bästa med det här utseendet är att det kan göras med nästan vilken silhuett som helst – om klänningar och kjolar inte är din grej, prova det med en flytande topp och shorts eller till och med smala jeans. Men i detta speciella utseende handlar det inte om silhuetten, utan om den svartvita trenden.

3. Inte det gamla: ”Jeansjackor ska inte bäras med jeans. Det är denim överbelastning! “

Jeansjacka, färgade skinny jeans, sandaler

Produktdetaljer: jacka, blus, sandaler, halsband, örhängen, byxor

Vad är nytt: Använd så mycket denim som du vill!

Medan denim-till-tå-denim från samma tvätt förmodligen är en överbelastning (kommer någon annan ihåg dessa kläder från Destiny’s Child?), Det finns ingen anledning att undvika tvättar eller kontrasterande färger. Se till att du väljer mycket klart olika nyanser, fastän!

Här har vi parat ihop ljusa mintfärgade jeans med en mörk tvättjacka och lagt tillbehör med ljusa färger och rena linjer. Den neutrala vita blusen och solbränna kilarna håller saker jordade, men de färgerna på kilhälen och örhängen lägger till något extra.

Vad tycker du?

Jeansjackor är en häftklammer i många college-garderober. Skulle du ha på dig dessa kläder? Hur omarbetar du din jeansjacka? Och som alltid Om du har några fantastiska idéer för Style Remix, vänligen skicka dem i kommentarerna nedan.