Maquillaje Milani imprescindible

Stil 9 till 5: affärsavslappnad för flickan på språng

College mode

Slutproven är nästan över och läsåret närmar sig sitt slut! (Såvida du inte är i trimestersystemet, förstås.) En del av er kanske håller på att ta examen och komma in i arbetskraften. Eller kanske har du sommarpraktiken för dina drömmar förberedd. Oavsett dina planer, glöm inte mode! Beroende på ditt område och din speciella arbetsplats eller praktik kan din klädkod vara avslappnad eller superföretags och formell.

Dessa dagar, Det verkar som om de flesta arbetsplatser, särskilt för studenter eller nyutexaminerade, är “affärsmässiga”. Detta är verkligen en vag term som kan lämna för mycket utrymme för tolkning. För mer information, kolla in den här artikeln från CF som delar upp de olika klädkoder du kan hitta.

Det mest idiotsäkra sättet att se till att du är klädd på rätt sätt är fråga framåt och se vad dina kollegor eller andra praktikanter har på sig. Även om det alltid är kul att se väldigt elegant ut, borde du göra det överväga att klä dig bekvämt för. Jag kommer att beskriva varför nedan:

Varför det är viktigt att klä sig för komfort

Jag fick precis ett kliniskt forskarjobb på ett sjukhus som kräver att jag delar min tid mellan att intervjua patienter och skriva in data i en dator. När jag frågade min handledare om klädkoden var allt han sa: ”Stängda skor. Inga jeans. ” Efter min första träningsdag blev det helt klart att den informella affärsstilen skulle vara vägen att gå. Och eftersom jag slutade tillbringa större delen av dagen på fötterna medan jag pratade med patienter, var jag glad att ha på mig platta skor!

Om ditt jobb kräver mycket rörelse eller stående kommer de kläder du bär att göra stor skillnad i dina prestationer.. Det är svårt att fokusera på att göra ditt jobb om allt du kan tänka på är hur mycket tårna gör ont eller hur kliande midjan är.

Även om du har ett skrivbord där du mestadels kommer att sitta, är komfort värt att överväga i dina garderobval. Du skulle bli förvånad över hur många gånger du reser dig och sätter dig ner för att springa ärenden, gå på toaletten, leverera ett meddelande etc., och det kan bli ganska grovt på fötterna. Och när du inte är i rörelse att sitta ner kan också orsaka kaos på även de mest raffinerade kläderna, vilket resulterar i skrynkliga skjortor och skrynkliga kjolar.

Bläddra ner för fyra outfitidéer som kommer att hålla dig bekväm Y chic från 9 till 5:

Söt i rosa

Casual Pink Pant Business Suit

Produktinformation: Blazer, blus, byxor, loafers, nagellack

Denna outfit är på den mer formella sidan av affärens casualspektrum, men ett par smala byxor i en djärv nyans håller utseendet roligt och friskt. Personligen tycker jag att en skjorta på insidan är en av de mest obekväma och snurrande kläderna (vinnaren: turtlenecks!), Så jag gillar att bära en flytande topp som ser polerad ut oavsett om den är inbäddad eller inte. Dessutom rynkar det inte!

Ankelklippet på dessa byxor uppmärksammar dina fötter, så var noga med att ha fina skor! Jag gillar några snygga loafers – en högre vamp betyder högre komfort. Slutligen är en päls med rent rosa lack vacker och lämplig för alla arbetsplatser (såvida du naturligtvis inte ska ha någon!).

Vårklassiker

Casual affärsskjortklänning

Produktinformation: klänning, halsduk, skor, örhängen, nagellack, klocka

För en rolig vårdräkt som lutar mer mot “casual” än “business”, prova en söt skjortklänning med ett alltid klassiskt ginghammönster. Jag gillar skjortklänningar eftersom de nästan alltid har lämplig längd (ett par tum över knäet till strax nedanför); Dessutom får knappfunktionen dem att se lite mer elegant ut än de redan är.

Precis som loafers är oxfords ett bra alternativ om du ska vara på dina fötter mycket, eftersom den extra täckningen ger ytterligare stöd. Lägg till några färgstycken med en strukturerad halsduk och roligt nagellack (kolla att det är okej), sedan accessorize med klassiska bitar som guld dubbar och en tidlös klocka med en katt twist.

Djärv och ljus

Djärv och ljus affärsavslappnad klädsel

Produktinformation: kofta, blus, kjol, platta skor, väska, örhängen

Om du älskar ljusa färger är penna kjolar ett annat snyggt alternativ att prova. Tricket med att bära ljusa färger på kontoret är att behålla en klassisk silhuett, och den här jerseykjolen passar perfekt. Dessutom betyder det elastiska tyget att det inte kommer att dra obehagligt när du sitter eller skrynklas som en stickad kjol skulle göra.

En lätt kofta i kompletterande färg och en djärv tryckblus håller den ljusa paletten utan att kollidera, medan ett par ankelbandslägenheter och en klassisk handväska kompletterar utseendet.

Business casual blues

Chambray Business Casual Suit

Produktinformation: skjorta, byxor, platta skor, halsband, hästsvanshållare, bälte

Medan denim vanligtvis är ett nej-nej när det gäller kontorsdräkt (även om mörk tvätt-denim ibland kan gå obemärkt förbi) är en chambray-skjorta ett bra sätt att få din denim-fix utan att bryta koden. Kläder. I en klassisk passform kan en väl passande chambray-skjorta ersättas med en ljusblå klänningskjorta. Kombinera den med mönstrade byxor och snygga tillbehör för en modern prepster-look!

Vad tycker du?

Skulle du ha på dig dessa kläder? Har din arbetsplats en affärsavslappnad klädkod? Vilka är dina kläder för en dag på jobbet? Låt oss veta i kommentarerna!