Lesiones deportivas que terminan su carrera

Sportskador som avslutar din karriär

Sportskador som avslutar din karriär

Michael Schumachers livshotande fall under skidåkning i Alperna understryker bara att spelarnas säkerhet och de långsiktiga konsekvenserna av hans skador har varit ett av de största problemen inom sport under lång tid.

Medan ett fåtal har övervunnit skador för att göra historia, har vissa varit tvungna att lämna efter sporten som gav dem allt. Här är en titt på några av de sportskador som avslutar hans karriär

Saba Karim yorkade bakom stubbarnaSaba Karim skadade ögat mot Bangladesh vid den asiatiska cupen i Dhaka 2000, när en Anil Kumble-tonhöjd slog honom i höger öga. Målvakten tvingades avsluta sin karriär, trots hans ögonkirurgi i Chennai och behandling utomlands hade hans syn inga tecken på återhämtning.

Kupong förvirrad av obligationernaMark Boucher var tvungen att gå i pension efter att en sällsynt ögonskada drabbades när han spelade ett övningsspel mot Somerset. En Imran Tahir googly slog stubbarna och en lossad borgen slog Boucher i vänster öga. Englandsturnén skulle markera hans 150: e testutseende, men tyvärr tvingades den sydafrikanska målvakten att gå i pension med 998 internationella uppsägningar, inklusive 555 av 147 tester, vilket är ett rekord.

Mary Pierces dödliga fallTvåfaldig Grand Slam-vinnare och tidigare värld nummer tre Mary Pierce tvingades gå i pension tidigt efter ett sönderrivet främre korsband. I en uppsättning jagade tennisspelaren en boll till höger sida och planterade obekvämt sin vänstra fot efter att ha tagit skottet. Han kollapsade, släppte ut ett blodskrikande skrik och spelade aldrig en match igen.

Frisparken till Dean AshtonDean Ashton är en engelsk fotbollsspelare som spelade för England-landslaget och West Ham United. Han drabbades av en knäckt fotled medan han tränade en dag före sin debut i England 2006. Han återhämtade sig, men skadan tvingade honom så småningom att dra sig ur spelet helt 2009. Ashton stämde fotbollsförbundet för ersättning efter trasig fotled drabbades av en tackling. och de två nådde en överenskommelse.

Raman Lamba ‘skjuten till döds’Raman Lamba var en indisk cricketer som spelade i fyra försök och 32 landskampar på en dag, främst som en slagman. Han dog 1998, tre dagar efter att en boll slog honom i huvudet medan han spelade med sitt korta framben i finalen i en klubbmatch i Bangladesh. Batter Mehrab Hossains skott från vänsterarmens spinner Saifullah Khans plan var så hård att bollen avböjdes från Lambas huvud och flög in i målvakten Khaled Mashuds handskar. Även om skadan initialt inte verkade vara allvarlig, fick Lamba inre blödningar, gled i koma och förlorade sitt liv.

Destiny’s Cruel Hand on Naris entreprenörÅr 1962 drabbades Nari Contractor av en skallebrott i en Charlie Griffith-förlossning som nästan dödade honom. Den eleganta vänsterhänta representerade Indien i 31 händelser från mitten av 1950-talet till början av 1960-talet. Entreprenörens skada är ett perfekt exempel på hur ödet spelar en grym hand. Först skulle han inte spela det här spelet, men han var tvungen att göra det eftersom andra inte var i form. Sedan släppte han en boll tidigare. Och slutligen uppstod en störning på grund av viss rörelse i omklädningsrummet, som han bestämde sig för att lösa efter leveransen, men det var för sent. Även om han återhämtat sig från skada, slutade hans internationella karriär effektivt efter det.