Spännande och färgglatt: Fantastiskt hantverk gjord av färgprover!

Spännande och färgglatt: Fantastiskt hantverk gjord av färgprover!

Spännande och färgglatt: Fantastiskt hantverk gjord av färgprover!

När det gäller att skapa och bli kreativa med nya material är vi öppna för att prova nästan vad som helst! En del av varför vi älskar DIY-världen så mycket är att du verkligen kan förvandla nästan vad som helst till något spännande, nytt och ännu mer användbart än det var tidigare. Sättet vi samlade in alla gamla färgprover från när vi planerade vår kökrenovering och gjorde dem till flera fantastiska hemprojekt är det perfekta exemplet på vad vi menar! Den extra fördelen med det här återvinningsfartyget är att oavsett vad du gör är det garanterat ljust färgat.

Om du är så intresserad av begreppet skapa med dina gamla färgprover som vi var, om inte fler, här är de bästa idéerna att bläddra och testa hemma:

1. Provmåla blommor med fransar

Har du alltid varit den typ av hantverkare som tror att du kan göra blommor med bokstavligen något? Så här är ytterligare en idé för dig att prova, bara för en annan stil i din spännande och eklektiska DIY-bukett. Ta en titt på hur Margaret Meyer förvandlade fulltonade remsor till fantastiska fransade blommor i bara några överraskande enkla steg.

2. Cirkulär konst med skiktade färgflis

Är du ett stort fan av den underbart mättade färgen som olika nyanser av färgrutor har, men vill du hellre klippa dem i olika former än att bara arbeta med de rutor eller remsor du ursprungligen fick dem i? I så fall har vi en känsla av att du verkligen kommer att uppskatta hur 3R: erna skapade otrolig inramad konst genom att placera cirklar av olika storlek ovanpå varandra för att se ut som regnbågsfärg droppar.

3. Måla chipnamn krans

Vi är inte helt säkra på att vi kan fastställa varför, men det har vi alltid gjort älskade skarvar och kransar. Oavsett om du hänger upp dem för en fest eller bara dekorerar ditt utrymme med dem för att de är roliga, vi älskar att hitta nya sätt att göra dem med alla möjliga saker. Du kommer inte att bli förvånad över att vi också har försökt hitta ett sätt att göra en söt krans av färgprickor! Art Bar visar hur du klipper och klistrar in ett namn och hänger det på en snöre för en söt och färgstark personalisering av ditt rum.

4. Djur med DIY-färgflis

Kanske har du små barn som älskar alla typer av hantverk, men vem är särskilt upphetsad över enkla klipp och klistra idéer eftersom de är enkla, något de kan göra för sig själva och något de kan göra nästan vad som helst med? Så vi har en känsla av att din familj kommer att komma bra överens med dessa steg-för-steg målning av djur på Mermag. De visar hur du får de färgglada djuren att stå upprätt med hjälp av den tjocka strukturen på provkorten till din fördel.

5. Mini presentaskar med färgprover

Förutom att ge gåvor till din familj och vänner när du kan, är du den typ av noggranna DIY-gåva som du tycker om att göra paketet och presentförpackningen som du lägger in dessa saker också? Så vi har Säker Jag hittade en handledning som vi tror kommer att få mycket nytta av den! Ta en titt på How About Orange för en närmare titt på hur dessa bedårande färgglada presentpresentförpackningar gjordes.

6. DIY färg chip ombre halsband

Konstigt nog har vi faktiskt alltid gillat den fulla ombréeffekten som finns på färgchips och provkort så mycket att vi ofta önskar att vi kunde använda dem. Föreställ dig hur glada vi var då när vi stötte på den här fantastiska DIY-halsbandidén som verkligen låter dig göra just det! Av Wilma visar hur de gjorde sitt med en härlig överliggande pildesign.

7. Crown of Ombre Paint Swatches

Det är du Säker Är du mer fascinerad av alla idéer om ombre och färggradient som du ser på den här listan, men är du fortfarande någon form av klassisk hantverkare som hellre vill göra en DIY heminredning som är lite mer traditionell? Så kanske en vägg- eller dörrkrans skulle vara lite mer lämplig för din gränd. Vi älskar hur Style At Home använde bladformade kricka och gröna lutningar för att skapa en härlig lutningseffekt, men du kan återskapa samma design i alla möjliga färger och ändå göra något som ser helt vackert ut. , även om bladen inte är det. vanligtvis rosa eller lila!

8. Måla hålslagskonstens

Kanske är du inte riktigt intresserad av att cykla upp dina gamla färgprovkort på ett sätt som öppet återanvänder dem som helhet, men du kan bara inte ta dig själv att kasta så bra kartong i fina, ljusa färger. Så kanske du kan använda dem som ombre-piercing-kit, ungefär som Everyday Cookies gjorde här i sina vackert utsmyckade tack-kuvert. Oavsett vad du limmar dem till eller vilken form du ger den får du en härlig färgeffekt.

9. Regnbågsmålning provblommakrans

Du gillar verkligen tanken att göra små färgglada kortutskärningar från dina färgprover så mycket, men vill du hellre skapa något lite mer dekorativt och lite mindre tillfälligt än vad vi visade dig ovan? Tja om du är ytterligare Ett fan av festkransidén som vi pratade om tidigare, då trodde vi att kanske dessa super jolly fjärilsgirlander som beskrivs från början till slut på Little Bit Funky kan vara det bästa alternativet för dig.

10. Konst för hjärtfärgchip

Om du ska dra nytta av skönheten i en vacker färgform genom att återanvända färgrutor, vill du hellre gå? helt och hållet och samla en massa fulla lutningar och göra dem till perforerad konst? I så fall skulle vi göra det Säker Jag föreslår att ta en titt på hur I Heart Organizing gjorde just det genom att klippa hela serier av hjärtan och limma dem i färgrader över flera dukar.

11. Harts cirkeldiagram och hängande färgprov

Om du ska måla smycken med färgrutor, vill du hellre göra det på ett lite mer unikt eller ostliknande sätt, kanske till och med tillräckligt för att folk kommer att fråga dig om det? I så fall skulle vi göra det absolut Föreslå att ta en titt på hur Do Small Things With Love gjorde dessa roliga cirkeldiagraminspirerade halsband genom att täcka olika storlekar och färgade skivor färgprickkort i klart harts.

12. Fantastisk målarföreställning och bandkrona

Kanske gillade du verkligen det grundläggande konceptet med färgskärmsidén som vi visade dig lite tidigare på vår lista, men din personliga stil och smak i dekoration är lite Mer flygd och feminin än vad du såg där? Så vi har en känsla av att du kan komma överens lite bättre med den här fantastiska idéen på färgprovslampan som beskrivs på Rhiannon Bosse! Täck över en pendel med den för att göra den till en verklig ljuskrona eller häng upp den som en mobil, så att folk bara uppskattar hur vackert papper kan vara när de trimmas med band i ljuskronastil.