Cabello De Verano

Sommarhårbehandlingar: 3 sätt att skydda och behandla dina lås

College mode

Sommarhår

Källa

Glad första sommardag! Med den officiella säsongsstarten äntligen här är det dags för strandfester, matlagningar och sitta vid poolen med en bunt med dina favoritmagasin. Dessa roliga aktiviteter har dock en nackdel: Saltvatten, klor och solen kan orsaka kaos på håretså att du känner dig mindre än en gudinna.

För att hjälpa dina lås att se underbara ut hela säsongen, nedan visar jag dig tre sätt att ta hand om ditt hår i sommar.

1. Prova en DIY-behandling

DIY-konditioneringsbehandlingar är vanligtvis billigare än butiksköpta eller salongköpta behandlingar. Du hittar också de flesta ingredienser du behöver i ditt kök!

DIY Super Duper Deep Conditioning Treatment

Vi har pratat om DIY hårbehandlingar och DIY sommarbehandlingar tidigare, men jag hittade bara en fantastisk ny hembehandling på en ovanlig plats, Food.com. Medan detta recept är något du aldrig skulle vilja äta, fungerade det som en charm att återställa fukt och glans i mitt hår!

Du kommer behöva:

  • 1 kopp majonnäs vid rumstemperatur
  • 1/2 kopp olivolja
  • 3 äggulor

Instruktioner:

Blanda alla ingredienser i en skål och applicera sedan på håret med fokus på ändarna. För bästa resultat, linda håret i en handduk för att behålla värmen och lämna behandlingen i 10-20 minuter. Skölj av behandlingen och använd inte schampo, enligt webbplatsen. Receptet säger att du inte gör det den dagen du går ut eftersom det sannolikt kommer att finnas överflödig olja som kommer att hålla fast i ditt hår och konditionera det.

Personligen skrämmer majonnäs mig lite så jag gillar att använda:

  • 1/2 avokado, krossad
  • 1 ägg
  • 1 matsked olivolja

Återigen, fokusera på hårets ändar och låt den här masken vara på i 15-20 minuter. Skölj sedan av det med kallt vatten och schampo, om så önskas.

2. Behandlingsbutik

Om du inte har tid att piska upp en DIY-hårbehandling finns det massor av köpta hårbehandlingar som lovar att ge dig glänsande, hydratiserat hår. Här är några favoriter:

Hårbehandlingar

Bumble and Bumble Leave-In Conditioner, Carol’s Daughter Khoret Amen Hair Oil, 3-Minute Australian Miracle Mask.

Bumble and Bumble Leave-In Conditioner återfuktar samtidigt som det hjälper till att kontrollera frizz, även om det är lite dyrt. Carol’s Daughter Khoret Amen Hair Oil Det är paraben- och sulfatfritt och är ganska överkomligt. Det australiska 3-minuters miraklet är en fantastisk och billig behandling som du kan hitta i mataffären eller apoteket.

3. Skydda ditt hår från solen

Slutligen, om du utsätter dig för solen hela dagen, bör du veta att ditt hår kan bli lika uttorkat som din hud. Solskyddsmedel för hår? Existerar! Aveda ha en solskydd linje för att skydda ditt hår med ett ”vattentätt UV-skydd”.

Aveda solbehandlingar

Aveda Sun Care Hair Veil, Aveda After Sun Hair Mask

En riktig livräddare om ditt hår redan är skadat eller färgat, den här linjen hjälper till att skydda ditt hår från solens strålar samtidigt som det förhindrar torrhet, ytterligare skador och till och med färgblekning.

Vad tycker du?

Hur skyddar och behandlar du håret under sommaren? Har du en favoritprodukt? Låt oss veta i en kommentar!