estadisticas web Skip to content

Smältbeständig smink: 5 skönhetstips för att slå värmen

College mode

Ett foto från min semester

Ett foto från min semester i Mexiko.

Hej CF-läsare! Jag kom precis tillbaka från en underbar vecka i Mexiko, där temperaturen i juli kan nå 90 grader Fahrenheit och högre! Så jag har erfarenhet från första hand att dela med dig om att ha smink på varma soliga dagar. Oavsett om du är på en tropisk semester eller tål värmeböljan hemma, läs vidare för några tips för att förhindra smink från att smälta.

1. Första saker först: skydda din hud.

Sunblock SPF 30 - Aveeno SPF 30 för ansikte och Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch SPF 30 sunblock

Inget inlägg på hett väderkosmetika skulle vara komplett utan en Solskydd att nämna! Vi måste alla vara medvetna om farorna med solens skadliga strålar, så om du inte redan har det, besök SkinCancer.org för att lära dig att skydda dig själv. Dessa dagar finns det helt enkelt inga ursäkter – skumma upp solskyddsmedel! Och kom ihåg att ansöka om varannan timme eller efter att ha svettat eller kommit i vattnet.

 • Min personliga favorit:Aveeno Sunblock SPF 30 för ansikte. Jag kan inte tala tillräckligt högt om den här produkten. Jag har ljus hud och brändes inte en gång under min vecka i Mexiko. Lotionen behöll sitt skydd genom svett och vatten, plus att det aldrig kändes fet.
 • Försök också:Neutrogena UltraSheer Dry Touch Sunblock SPF 30. Detta är en CF-favorit – den får fantastiska recensioner över hela linjen och erbjuder ytterligare skydd mot skadliga UVB-strålar.

2. Investera i Primer.

Makeup Primers: Make Up For Ever HD Primer och L'Oreal Studio Secrets Primer

För att säkerställa ett långvarigt sminkutseende i varmt väder är det viktigt att börja med en bra foundation. Efter att ha låtit solskyddsmedel blöta in, applicera ett tunt lager makeup primer – detta kommer att skapa en jämn hudyta och ge din makeup något att hålla fast vid, så att den kan hålla på hela dagen.

 • Min personliga favorit:Make Up For Ever HD Primer. Denna produkt är supermjuk och håller för evigt. Om du inte känner för att använda foundation, använd den över din solskyddsmedel för mjuk, nästan porfri hud.
 • Försök också:L’Oreal Magic Perfecting Foundation. Om du har en budget är den här grundfärgen tillgänglig på ditt lokala apotek och har fått anständiga recensioner på MakeupAlley. Den är idealisk för att fylla i porer och skapa en mjuk, lysande duk för smink.

3. För ditt ansikte, tänk på ljus och transparens.

Smält bevis Makeup och Blush: CG Smoothers Makeup, Covergirl Natureluxe Makeup, Mary Kay Cream Blush, Tarte Cheek Stain och Almay Smart Shade Blush

Precis som du inte staplar tjocka lager kläder under sommaren, bör du också avstå från att stapla tjocka lager lager; det kommer troligen att smälta omedelbart eller värre, täppa till porerna. Dick tung concealer eller kakiga pulver och gå till tydliga fundament och rodnar.

Tonade fuktgivare som CG Smoothers är ett bra sommaralternativ, och många inkluderar till och med extra SPF-skydd. För mer täckning, prova tydliga stiftelser som COVERGIRL NatureLuxe Silk Foundation, som innehåller en antydan till uppfriskande gurkavatten.

När det gäller rodnad, spara pulverversionerna när temperaturen sjunker. Försök istället fläckar på kinderna eller grädde rodnar. Jag har kombinationshud som kan vara torr eller ibland fet och jag tycker att grädden rodnar för att hydrera perfekt utan att känna mig fet.

 • Min personliga favorit:Mary Kay grädde rodnar. Jag älskar Cranberry-nyansen – den smickrar min ljusa hud, men den ser också bra ut på mina vänner som har en mer naturlig solbränna.
 • Försök också:Tarte Cheek Stain och Almay Smart Shade Blush. Den förstnämnda är ett väl granskat Sephora-urval, medan den senare finns på apotek och matchas med din naturliga färg för en smickrande nyans.

4. Lager på långvarig och vattentät ögonmakeup.

Vattentät ögonmakeup: CoverGirl LashBlast Waterproof Mascara, Maybelline Eyeliner och CoverGirl Liquiline Blast Eyeliner

Även om du inte tillbringar dagen i poolen är det en bra idé att bryta Långvariga, vattentäta ögonmakeupformler under sommaren eftersom de kommer att hålla hela dagen även när du svettas.

Först är vattentät mascara – absolut nödvändigt om du ska simma. Chansen är stor att mascaraen du normalt använder finns också i en vattentät formel, så det borde vara lätt att hitta den bästa för dig.

 • Min personliga favorit:COVERGIRL LashBlast Vattentät mask (i mycket svart). Jag testade denna mascara på bara 24 timmar – det regnade en tidig morgonregn, en mycket iögonfallande båttur, Y ett dopp i havet. När jag kom tillbaka till torrt land den eftermiddagen var denna mascara i princip det enda kvar i mitt ansikte, och jag fick fortfarande en komplimang om att mina ögon såg bra ut. Vad sägs om en rekommendation!?

Det hjälper också att fylla på några Långvarig, vattentät eyeliner. Om du är en eyeliner-junkie som jag, kommer de definitivt att bäras året runt.

 • Min personliga favorit:Maybelline ostoppbar. Denna eyeliner håller nästan vad som helst och kommer i en lättanvänd penna.
 • Försök också:COVERGIRL Liquiline Blast. Denna linje har fått fantastiska recensioner och innehåller fler nyanser än bara svart eller brunt.

Ytterligare tips: Lämna din stick eyeliner i frysen i några minuter innan du applicerar den. Det känns inte bara uppfriskande, men det kommer också att kunna skapa en mer definierad linje.

5. Skydda också din samling.

Solresistent läppfärg: Stila Lipstain, Covergirl Outlast Lipstain, Revlon Just Bitten Lip Stain, Burts Bees Lip Balm och Chapstick med SPF

Läppglansmissbrukare kommer inte att gilla detta – en riktigt blank läppglans kan öka dina chanser att få solbrända läppar. Så om du ska vara i solen är ditt bästa alternativ stick med läpptoner och balsam. Som en bonus håller läppfläckar också mycket längre än glans.

Efter applicering av läppfärg, håll ett rör med läppstift till hands hela dagen för att ansöka om skydd igen, och se till att du hittar en som innehåller SPF!

 • Min personliga favorit:Burts bin. Denna balsam är helt naturlig och innehåller SPF.
 • Försök också:Läppstift. En gammal men bra: Denna produkt återfuktar dina läppar och ger SPF 4-skydd.

Mitt sista tips:

Som alltid är det definitivt inte nödvändigt att följa alla dessa tips till punkt och pricka. Som med alla smink- eller modetips måste du få det att fungera för dig. Glöm dock inte det viktigaste steget: solkräm för ansiktet och kroppen. Det är helt enkelt icke-förhandlingsbart.

Dina tankar?

Vad tycker du om detta smältbeständiga smink tips? Kommer du att lägga till några av dessa tips i din skönhetsrutin? Jag skulle gärna höra hur de fungerar för dig, så var noga med att dela. Vilka är dina favorit sommarprodukter också? Jag lär mig alltid mycket av dina kommentarer, så var noga med att lämna en!