letrero-de-paleta-pintado-a-mano-con-luces

Släpp din ande: 15 vågiga DIY-konst- och dekorationsidéer

handmålad-palett-skylt-med-ljus

Har du någonsin tittat runt i din lägenhet, fylld med vackra DIY-projekt och fantastisk handgjord inredning, och insett att du mestadels har hållit fast vid klassikerna av hantverk? Kanske har du många inspirerande citat, vackra mönster som matchar dina möbler eller saker som du kan beskriva som “härliga” men inte har mycket attityd? Detta hände oss nyligen, så vi dyker först in i internetdjupet för att försöka hitta några konst- och inredningsprojekt som har lite mer start.

Kolla in den här listan över 15 fantastiska DIY-idéer som kommer att se till att dina hembesökare vet att trots att du har en söt sida kan du också bli lite skitig!

1. Vintage tallrik “Thug Life”

plate-vintage-thug-life

Vi älskar ironin i det här stycket. Normalt när du ser blommiga tallrikar i vintagestil hängande på väggen eller stöttas upp mot skänk, bär de inte samtida rap-paroller! Välkommen till Projectville är här för att visa dig hur du skriver nästan vad du än vill på dina gamla butiksskyltar. Lån detta citat eller välj ett annat som talar till din vågiga sida!

2. Läppstift kysser inramad konst

läppstift-kyssar-konst-inramade

Älskar du att bära glänsande läppstift för en rolig utekväll? Det gör vi också, och vi roar oss alltid över den typ av Hollywood-glamour som vi minns när vårt läppstift är tryckt på våra glasögon eller servetter. Heavy Threads föreslår att du gör dessa läppstiftstryck till konst med attityd. Ta tag i affischbrädet, välj dina favoritläppstift nyanser och börja kyssa! När du har “tryck” redo, plocka upp en fantastisk antik fotoram. Vi älskar det här guldet som ser ut som ett fantastiskt fynd i en butik!

3. Silhouette sångtexter duk

silhuett-sång-texter-duk

Kanske är ditt favorit sätt att uttrycka din vågiga sida genom att sjunga dina favoritlåtar? Tja, Craft-nav är här för att visa dig hur även det kan införlivas i din inredning. Välj några bokstäver som talar till dig och följ deras guide för att skapa dessa silhuettbokstäver med duk som tillåter att lite färg och mönster dyker upp bakom den dimma målade ytan med varje ord.

4. DIY-repad CD-konst

diy-repad-cd-art

Älskar du att återvinna gamla saker som du vet att du inte längre kommer att använda istället för att kasta bort dem? Är du ett stort fan av hur oanvänd teknik ser ut när den förvandlas till konst? Tja, gamla CD-skivor och DVD-skivor är ett bra sätt att få samma utseende i ditt hem. mycket lätt! Orange Cloud föreslår att man målar hela skivan svart med vanlig akrylfärg och sedan använder något litet och skarpt, som en stift eller sömnål, för att försiktigt skrapa av färgen efter önskemål. Försök skapa en ritad scen eller spela in orden i en favoritlåt eller säga på ytan.

5. Inramat garn i juvelton

tråd-i-ton-juvel-inramad

Kanske stickar ditt vanliga hantverk istället för dekorationsbitar? Tja, du kan definitivt kombinera de två för den bästa hantverksupplevelsen. Denna inramade väggkonst från Endless Erin är det perfekta sättet att lägga till lite färg och konsistens på dina väggar för lite mer kant i ditt dekorationsschema, och det är också ganska praktiskt eftersom du kommer att använda de besvärliga ändarna av ersättningstråd som har byggt upp i flera månader!

6. Kaffeutskrift med negativ mall

negativ-café-tryck-mall

Älskade idén om silhuetttexterna vi pratade om tidigare, men det nyckfulla vita utseendet på den färdiga produkten matchar inte den fräcka citatet eller sångtexten du har valt? Inte allt går förlorat! Savvy och Sasy visar dig hur du skapar samma koncept men med ett mörkare utseende, med mer struktur och lutning som ger hela projektet lite mer kant.

7. Handmålat paddelskylt med ljus.

handmålad-palett-skylt-med-ljus

Kanske den typ av “fräckhet” du letar efter inte bara i de ord du väljer eller i estetiken i branschen, utan i konstruktionen av själva projektet? Om du frågar oss visar det uppfinningsrikedom och mycket attityd att göra något som en oanvänd träpalett i en konstdisplay som faktiskt också tjänar en praktisk funktion för att belysa rummet. Ta en titt på den här återhämtade månen och stjärnidén vi hittade på Pinterest!

8. Magnetisk hushållsskrapning

Magnetisk hushållsskrapning

Kanske vill du hellre fokusera lite mindre på “kinden” och lite mer på nyhet? Vi tycker att den här DIY-scrabble board-idén från Twice Rememented är det perfekta sättet att kombinera de två. Hitta metallplåtar som passar på baksidan av en stor gammal fotoram och täck dem med sidor av övergivna ordböcker, decoupage-stil. Lim små magneter på baksidan av en komplett uppsättning Scrabble-brickor och lim bokstäverna över hela brädet. Dela ett pågående spel Scrabble med dina rumskamrater när de kommer och går eller lämnar meddelanden!

9. Utökade Instagram-foton

svullen-instagram-foton

Är du ett stort Instagram-fan som älskar att lägga upp foton av en viss stil eller estetik? Vi skulle vara villiga att erkänna att din profil ser vacker ut (och vi skulle nog hålla fast vid den), men vi vill också visa dig hur lätt det är att låta samma estetiska sprida sig till ditt heminredning! Se hur Dot Coms for Moms tog sina favorit Instagramfoton och förvandlade dem till samtida väggkonst. Du kan använda dina egna eller låna från de coolaste kontona du följer (men kom ihåg att ge andra människor kredit för sitt material på baksidan av din konst)!

10. Kitsch-kranskedjor

kitsch-krans-strängar

Är du kär i allt kitsch och läger? Föredrar du det när dekorationen har en blandad och kombinerad touch, uppenbarligen handgjord? Det är också en av våra favorit hantverksstilar! Om du letar efter ett enkelt hantverk som bara lägger till en snabb färg och textur till en tråkig tom vägg, prova att skapa dina egna versioner av dessa kitschiga kranssträngar från A beautiful Mess!

11. Skyltar för att hänga byxor

byxor-galge-affischer

Har du en imponerande samling djärva affischer som du har velat lägga på, men inte orkar att hänga med spetsar eller tejp av rädsla för att förstöra hörnen? Hej Fleur är här för att rädda dagen! Håll affischer snygga och oskadade, och skapa en otroligt unik skärm också genom att klämma på den övre kanten av affischen på en byxhängare och fästa hängaren på en häftning eller spik på väggen.

12. Skrotbollar av ramgarn

Ramgarnskrotbollar

Älskar du tanken på att lägga till lite färg och attityd till din inredning med dina ersättningsstickmaterial, men de inramade garnlängderna tog inte din fulla uppmärksamhet? Frukta inte, mamma Chee är här! Plocka upp en djupskugglåda från din lokala hantverksbutik och samla upp alla de små ersättningsgarnändarna som du vet är för korta för att vävas in i något annat. Rulla upp dem i bollar och placera dem i skuggrutan i vilket mönster eller färgschema du väljer.

13. Polaroid väggklocka

väggklocka-polaroid

Kanske har din idé om “kind” och “attityd” en vintage touch? Vårt favorit sätt att få saker att se elegant ut är att integrera Polaroid-bilder eller digitala bilder som är tryckta i Polaroid-stil. Foto Jojo föreslår att du använder dessa bilder på ett sätt som är riktigt dekorativt, men det är också bra! Välj 12 utskrifter, ställ upp dem som en klocka och häng ett otaligt modernt urskiva eller en uppsättning enkla klockhänder i mitten. Vid varje timme kommer händerna att påminna dig om en favoritplats, person eller minne, men pekar på bilder.

14. Fotocollage av smyckeskrin

juvel-fotokollage

Har du travar med gamla CD-skivor som du inte längre lyssnar på, som är skadade eller som du har lagrat i ett fodral med dragkedja, så att du har tomma plastfodral liggande? Tja, du kan också göra dem användbara för konst om du kan, och enligt Makezine kan du definitivt! Välj en serie tryckta foton (vi älskar denna blinkande nattljusidé) och skriv ut dem i samma mått som ett CD-häfte så att de glider rakt in i framsidan av fodralet. Placera fodralet som ett collage på väggen och voila!

15. Mapp med beskurna rörliga ljusfoton

mappar-klipp ut-med-ljus-i-rörelse-foton

Har du alltid gillat att spela med ljus och färger i digital fotografering? Vi hade definitivt kul att flytta våra kameror och skapa intressanta visuella virvlar i bilderna. Varför inte göra den delen av din inredning för att ge saker en abstrakt touch? Prova att skriva ut bilderna och hänga upp sidorna på väggen med hjälp av minipärmklämmor, som Twinkle och Twine gjorde här. Den enkla skärmen gör att virvlarna i bilderna kan lysa.

Det är dags att komma bort från det vardagliga och dekorera ditt hem med konst som säger DU!