College Fashion

Skönhetstrend: multimaskering

College mode

Multimasking är en ny trend inom hudvård som tar över internet och sociala medier. Titta bara på #multimasking på Instagram för att se vad jag menar; tusentals kvinnor och män lägger flera masker på ansikten för att skapa en personlig hudvårdsrutin som fungerar för dina individuella behov.

Termen multimasking betyder helt enkelt bär olika masker på olika delar av hennes ansikte eller nacke enligt hudtypen i varje område. Din T-zon är fet men dina kinder är torra? Vice versa? Eller kanske dina ögon är torra men hakan är alltid blank? Nåväl, multimask är något för dig!

Nedan följer några produktrekommendationer för tre vanliga typer av hudproblem. Kombinera dem efter behov för att skapa din egen anpassade multimask.

Vad behöver din hud?

Om du har: mörka fläckar

Förnya Garniers hud

Garnier Skin Renew Dark Spot Treatment Mask: $ 14,97 på Walmart

Mörka fläckar i ansiktet, oavsett om de orsakas av solen, akneärr eller andra former av hyperpigmentering, kan vara svåra att behandla. En mask som den Garnier Skin Renew Dark Spot Treatment Mask Du kan få dessa irriterande fläckar att försvinna med en kombination av citronsyra och fruktextrakt.

C-vitaminet i syran hjälper till att bryta ner de övre skikten i huden och främjar skapandet av nya celler som kan bleknar mörka fläckar i tid. Fruktextrakt gör din hud ljusare och återfuktar. Denna 10-minuters mask använder också naturliga oljor för att hålla huden smidig.

Jag skulle personligen använda den här masken på mina kinder, där jag har akneärr. Du kan dock sätta den här masken där din hud har hyperpigmentering.

Om du har: överflödig olja eller akne benägen hud

Glamglow Supermud

Glamglow Supermud Cleansing Treatment: 69 $ på Sephora

Den måste-ha-masken för dig med fet, akne-benägen hud är en lermask, som t.ex. Glamglow Supermud lightening-behandling. För mig är Glamglow en av de enda masker som har visat omedelbara resultat på min hud. Efter att ha använt den ursprungliga Glamglow Mud Mask för första gången blev mina porer mindre och min hud verkade ljusare.

Supermuds rengöringsmask är bra för groddar Eftersom den vetenskapligt beprövade hudrenande lera drar bakterier och smuts ut ur dina porer för att avslöja klar, glödande hud.

Denna mask skulle vara bra att använda på de delar av ansiktet som tenderar att bryta ner. För mig skulle den här masken vara perfekt under den tiden på månaden när jag tenderar att bryta ut på mina kinders och hakans botten. jag skulle också vilja använd detta på min T-zon eftersom jag brukar producera mest olja i det området.

Om du har: torr och matt hud

Freeman Golden Grain Mask

Freeman Facial Brightening Golden Grain Mask: $ 4,29 på Ulta

de Freeman Brightening Facial Gold Grain Mask den passar perfekt för torr, livlös hud. För att återfukta och återuppliva huden, applicera den här gelmasken där du behöver den och låt den utöva sin magi för fuktig, ungdomlig hud. C-vitamin bleknar också mörka fläckar och ljusnar för att lugna matt hud.

Extrakten papaya och hallon fungerar med fröextraktet “golden grain” för att ge det ett strålande hy. Området runt min näsa och under ögonen tenderar att bli lite torrt, så det är där jag skulle applicera den här masken. Dessutom kostar det mindre än $ 5 på Ulta, så du kan verkligen inte gå fel med denna hud eller något annat Freeman-alternativ.

Applicera nu en kombination av dessa masker efter hudens behov.

Du kan applicera dessa masker i vilken form som helst i ditt ansikte, men jag rekommenderar dela din “duk” på kinder, haka, näsa, under ögonen och pannan. Använd så många produkter som du tror är nödvändiga för din hud för att skapa en unik mask som är skräddarsydd för dina specifika behov.

Kommer du att bli flera masker?

Vad tycker du om den här skönhetstrenden? Har du provat någon av dessa produkter? Jag skulle gärna höra dina tips för flera maskeringar. Låt mig veta i kommentarerna hur du anpassar din hudvårdsbehandling.