Estudiante soñoliento

Skönhetshandledning: ljusa och vakna ögon

College mode

Sömnig student

Jag är inte en morgonperson. Det har aldrig varit, kommer aldrig att vara. Och det syns på mitt ansikte i form av mörka ringar och trötta ögon.

Även om jag alltid vill komma tillbaka i min bekväma säng och vila mer, vet jag att med en touch av rätt smink kan jag lösa det problemet direkt. Som barn vet jag att oavsett hur trött jag är så vill jag alltid se bäst ut. Så här är en handledning om hur man uppnår det ljusögda, vakna utseendet. Även om du fick noll timmars sömn, med dessa steg, kommer ingen att kunna berätta!

1. Applicera concealer under ögonen. Se till att blanda väl!

Mörka ringar under ögonen är förmodligen det mest uppenbara tecknet på en trött student. Genom att dölja dessa problemområden kommer du att bli förvånad över hur mycket mer vaken du ser ut.

En bra concealer lyser upp området under ögonen och täcker eventuellt mörker. Jag personligen älskar något av Maybelline flytande döljare men flera av mina vänner svär vid MAC Studio Finish SPF 35 Concealer för.

Concealer

Maybelline Mineral Power och MAC Studio Finish SPF 35 Concealer

2. Applicera skimrande ögonskugga för hudtonen på hela ögonlocksområdet.

Att lägga till en ögonskugga som reflekterar ljus hjälper dig omedelbart att uppnå det väckta utseendet. Brist på sömn får dina ögon att se gråa och tråkiga ut, så tänd dem med en ljus, smickrande ögonskugga.

Det finns så många underbara ögonskuggor att välja mellan, så variation bör inte vara ett problem. Några fantastiska ögonskuggor som passar räkningen inkluderar Stila kattögonskugga, som är en av deras mest kända produkter och min favorit genom tiderna. Du kan också använda MAC naken lunch eller Covergirl Champagne för ett liknande utseende.

Tonad ögonskugga för huden

Stila’s Kitty, MAC’s Naked Lunch och Covergirl’s Champagne

3. Fodra ditt nedre ögonlock med vit eller krämig eyeliner.

Genom att lägga till vit eyeliner i den nedre vattenlinjen ser dina ögon direkt ljusare och större ut. Men vissa tycker att vit eyeliner ser för onaturlig ut, så försök att applicera en krämfärgad eyeliner istället.

För den nedre franslinjen vill du ha en eyeliner som är slät och slät, eftersom det området är otroligt känsligt. Så om du surfar på apotekets gångar, leta efter kohl eyeliners eftersom de ofta har en mjukare applikation än vanliga eyeliners. Några av mina personliga favoriter är Rimmel Soft Kohl Kajal Eyeliner-penna i ren vit Y Stila Kajal Eyeliner i Topaz. Båda produkterna har en fantastisk krämig yta och kommer definitivt att göra dina ögon ljusare.

Stila Kajal Eyeliner i Topaz

Stila Kajal Eyeliner i Topaz

4. Applicera en krämvit skugga på din inre tårkanal.

Den vita skuggan, applicerad på ögonens inre hörn, reflekterar ljuset i det området. Kombinerat med glittrande ögonskugga och vit krämfundament ser dina ögon omedelbart ljusare ut. Min personliga favorit är Revlon Illuminance Cream Eyeshadow in Seashells för sin ekonomiska kostnad och utmärkta kvalitet.

Revlon Illuminance Cream Eyeshadow

Revlon Illuminance Creme Eyeshadow in Seashells

5. Krulla dina fransar och applicera mascara. Du är klar.

Min ögonfransrullare är ett av mina mest värdefulla sminkverktyg. Med en liten klämma ser mina ögon omedelbart bredare och mer vaken ut. Lita på mig damer, jag vet att dessa verktyg kan låta ganska läskiga, men de är ganska användbara.

Försök att använda kultfavoriten Shu Umuera ögonfransrullareeller om du har en begränsad budget Revlon Eyelash Curler ger liknande resultat. Släpp sedan på din favorit svarta mascara och voila!

Ögonfransrullar

Shu Uemura och Revlon ögonfransar

Dina tankar?

Är det svårt för dig att vakna på morgonen som jag? Vad är din typiska morgonmakeuprutin för att få dig att se mer vaken ut? Jag kunde alltid använda några extra tips!

För de av er som läste mitt senaste inlägg fick jag också en pedikyr med OPI’s Mad as a Hatter på tips. Det ser verkligen bra ut! Det är definitivt något nytt, så alla bör prova det någon gång!