Formas de fortalecer su sistema inmunológico este invierno

Sätt att stärka ditt immunförsvar i vinter

Sätt att stärka ditt immunförsvar i vinter

Den kalla vintervinden medför ett antal vintersjukdomar. Vårt bästa skydd mot denna kyla är att utveckla ett starkt immunförsvar.

Att äta gott räcker inte, du måste också förbättra din livsstil. Här är en lista med viktiga tips du kan följa för att stärka ditt immunförsvar.

Balans diet: Den grundläggande nyckeln till att stärka immunförsvaret är att lägga näringsämnen som vitamin A, C, D och E och mineraler som zink och omega-3-fettsyror i din kost. Hela livsmedel som animaliskt protein, baljväxter, fullkorn, nötter, färsk frukt och grönsaker ger dig alla dessa viktiga näringsämnen. Undvik bearbetade livsmedel, eftersom de inte har något näringsvärde och kan försvaga ditt immunförsvar.

C-vitaminbelastning: Det är välkänt att C-vitamin är bra för att bekämpa förkylning och influensa. Frukt och grönsaker är en bra källa till vitamin C. Se till att fylla på apelsiner, kiwi, mörkgröna grönsaker och bär.

Vatten: Vatten transporterar vita blodkroppar genom kroppen och håller det friskt. Se till att du håller dig hydratiserad genom att dricka minst två liter vatten om dagen. Öka ditt vattenintag när du känner att du blir sjuk.

Sova: Trötthet kan försvaga ditt immunförsvar och öka risken för sjukdom. Att känna sig trött kan vara ett tecken på att sjukdom kommer. Din kropp behöver sju till åtta timmars sömn för att föryngra sig varje natt. Se till att du sover för att stärka ditt immunförsvar.

Vitamin D: Morgonsolen är den bästa källan till vitamin D. Var noga med att gå ut i minst 20 minuter och få lite D-vitamin under de kalla vintermånaderna.

Träning: Ett annat bra sätt att stärka ditt immunförsvar är att lägga till träning i din dagliga rutin. Cirka 30 minuters träning, fem dagar i veckan, är ett bra sätt att öka ditt immunförsvar.

Bakterie: Det är ett faktum att 80 procent av vår immunitet är relaterad till vårt matsmältningssystem. Därför är det också viktigt att hålla matsmältningssystemet starkt. För detta måste man lägga till probiotiska bakterier i kosten. Det finns i fermenterade livsmedel som yoghurt och surkål eller i tilläggsform.

Läs fler berättelser om personlig hälsa, kost och kondition på www.healthmeup.com