Rum för rum: Henningsen PH5

Den här veckan tar Room by Room med FormFire ​​Glassworks en titt på belysning som har klarat testet av “” PH5 av Poul Henningsen.

Designad 1958 har detta spinnade hängsmycke av aluminium och sandblästrat glas blivit allestädes närvarande i större delen av Danmark. Med en form skapad av att expandera 3 nyanser i diameter med en krönt konkav böjd kon, fördelas ljuset direkt på ytan nedan och projiceras också ovanför skuggområdet. Allt detta uppnås utan att se den verkliga ljuskällan. Finns i vitt och en mängd ljusa färger, detta hängsmycke kan smälta smidigt med omgivningen eller bli en kontaktpunkt i sig. Även om han aldrig avslutade sina studier som arkitekt skapade Henningsen en rad ikoniska funktionella delar, som började sitt samarbete med Louis Poulsen Lighting 1925, med denna vackra bit som fortfarande distribueras av Poulsen idag.

Ljus färg och skandinavisk känsla är en så viktig del av detta hänge att det blev en tydlig inspiration för mina handgjorda val för idag. En bomullskudde ger ljus färg med en öppen form grafik, leker med handtryckta linneservetter med ett retro blommotiv. En karamelliserad bambuklocka har siffror som klipps ut för att markera tiden. Ett soffbord av plywood av valnöt i grundläggande form innehåller en filtsele för att hålla dina böcker och tidskrifter, medan konserverad mossa fyller en bladformad träskål.

Nästa vecka väljer jag ut en ny ikonisk bit och ger dig mina val för att anpassa ditt moderna hem.