estadisticas web Skip to content

Rujuta Diwekar delar 5 sommartips för att bryta myter

Rujuta Diwekar delar 5 sommartips för att bryta myter

Näringsläkaren bakom Kareena Kapoors storlek noll och författare till många bästsäljande böcker som Don’t Lose Your Mind, Lose Your Weight och Indian Superfoods, Rujuta Diwekar är kanske den mest följda nutritionisten i landet. Om och om igen delar Rujuta diet- och fitnesstips på sina sociala sidor för dem som är villiga att leva ett rent liv. Hon tror på allt utom snabba resultat och modefluga, och vad hon säger misslyckas sällan. Nu när sommaren har kommit till landet och vi alla har sommarhuvudvärk, halsbränna och uttorkning, har Rujuta delat några mycket värdefulla råd till sina anhängare. Om du inte har läst dem ännu, här är de.

Drick vatten från en Matka och drick tillräckligt för att se till att din urin är kristallklar / färglös. Detta hjälper till att minska kroppens kärntemperatur.

Ta ett glas kokumsorbet med blöta sabja-frön kl. 11 som mellanmål före lunch. Detta hjälper till att återställa elektrolytbalansen i kroppen.

Ät ris Dahi (ostmassa ris) till lunch eller som mellanmål från 16-18. Hjälper till att reglera blodsockernivån. Det är en bra före och probiotisk mat.

Ta Gulkand mjölk innan du går och lägger dig. Det garanterar en god natts sömn och är ett naturligt köldmedium.

Ha mango varje dag, antingen med lunch eller som mellanmål på eftermiddagen. Även diabetiker borde ha det. Det är rikt på vitamin B, lugnar nerverna och ger långvarig energi.