estadisticas web Skip to content

Ricinolja för hårväxt, dess användning och fördelar

Ricinolja för hårväxt, dess användning och fördelar

ricinolja för hår

Nu använder nästan alla olja för underhåll av daglig eller veckovis hårvård. Kommer du ihåg när folk tyckte att “ingen olja” var bra? Inte längre. Nu vet vi hur viktig olja är för att hålla håret i balans när det gäller hydrering. Men det är svårt att veta vilken olja som ska användas för vilket syfte. Ricinolja är ett känt botemedel mot håravfall och gallring, ett bra naturläkemedel för att ersätta dyra svarta hårprodukter och en av de bästa ingredienserna för svaga hårbehandlingar.

Människor har använt ricinolja i århundraden. Idag är dess flera fördelar ett vetenskapligt bevisat faktum. Oroa dig inte, vi kommer inte att gå i detalj om dess laxerande egenskaper! Istället dyker vi in ​​i hårrelaterade användningar av ricinolja.

Vad är ricinolja?

Ricinolja skapas från ricinusbönan (som egentligen inte är en böna utan ett stort, hårt frö). Växten är en tuff buske som när den sköts ordentligt och beskärs kan växa till ett litet träd. För att inte smälta är oljan kommersiellt tillgänglig och används för en mängd hushållsändamål, såsom ett maskinsmörjmedel eller muskelavslappnande medel.

ricinusböna

Vissa människor applicerar det till och med externt på magen hos barn för att lindra kolik och gas! Kom bara ihåg: det bör inte intas. En gammal hustrus berättelse är att det kommer att hjälpa en kvinna att gå i förlossning, men eftersom det är giftigt i stora mängder är det helt enkelt inte värt risken.

Är ricinolja bra för hår? Fördelar

Låt oss börja med att lista de viktigaste fördelarna med ricinolja för hår. Om du hoppar lite framåt kan du inte bara växa ditt friska hår tillbaka utan också tvinga de hårstrån som drabbats av håravfall att växa tillbaka. Så att använda ricinolja hjälper:

 1. Undvik delade ändar. Observera att vi skriver “förhindra”, inte för att “bota” befintliga, de kan bara klippas (eller poleras). Castorolja kommer att förhindra dem i framtiden om du ofta har problem med delade ändar.
 2. Besegra håravfall. Naturligtvis beror resultatet på håravfall. Om du möter extrem alopeci, se trikologen först.
 3. Eliminera mjäll. Det kan komma som en överraskning, men en fet hårbotten är huvudorsaken till de vita flingorna i håret, inte den torra. Ricinolja har svampdödande egenskaper och balanserar pH i hårbotten, allt hjälper till att lösa problemet med kliande hårbotten, irritationer, mjäll.
 4. Tjockna håret. Håravfall minskar, ricinolsyra, fettsyror och omega-6 främjar hårväxt och din man ser fylligare ut.
 5. Skyddar håret mot håravfall och UV-strålning. Castorolja är ett naturligt skyddande lager för dina lås.
 6. Få silkeslen och glänsande hår. Dessutom fungerar det för alla typer av hår, även för tjocka och svåra att hantera texturer.
 7. Skicklås. Ricinolja hjälper till att återställa hårsäckarna. Dina lås tappar fukt inte så snabbt.

Användning av hårproblem

Vi beskriver kort vad ricinolja används till, nu är det dags att gå in mer detaljerat. Denna billiga men ändå användbara olja får dig att tänka två gånger om att köpa dyra produkter som annonseras på skyltar. Det kan bota ditt hår och hud på flera veckor, förbättra tillståndet för dina ögonbryn och ögonfransar. En trollstav i din skönhetsarsenal.

Сastor Oil för hårväxt

Av de många fördelarna med ricinolja är en av de mest kända att vända håravfall. Det har varit känt som ett naturligt botemedel för att främja hårväxt i generationer. Ricinolja för hårväxt har till och med dokumenterats av historiker som används i antika Grekland.

Den främsta anledningen till att människor använder ricinolja för hår är på grund av dess höga triglyceridnivå. När det gäller bekymmer om kolesterol och diet lär vi oss att frukta höga triglycerider. Men för hår- och skönhetsanvändningar gör oljans mycket oljiga natur till en lyxig, tjock produkt som kan hjälpa till med nästan vad som helst. Oavsett om du bara vill lägga till tjockleken på din man eller stimulera hårväxt efter en allvarlig sjukdom, fungerar naturlig ricinolja i alla fall.

Använd ricinolja för mjäll

Människor som har mycket torra hårbotten, mjäll och psoriasis tycker att deras förhållanden förbättras dramatiskt när de applicerar denna rika olja.

Om du undrar hur du applicerar ricinolja i håret, följ vår instruktion:

 1. Värm upp den på spisen eller i mikrovågsugnen, så den är varm (men inte varm). Detta bekämpar inte bara oljans naturliga tjocklek utan hjälper också hårbotten och hårsäckarna att öppna sig upp och bättre absorbera plantens egenskaper.
 2. Använd sedan bara fingrarna för att gnugga oljan i hårbotten.
 3. Om du vill stimulera hårväxten i finare och mindre områden som ögonbrynen, eller om du bara vill applicera den på en plats, doppa en bomullspinne i oljan och applicera den på det sättet.

Användning av hårskydd

När det gäller hur man använder ricinolja för hår som inte upplever förlust eller tillväxtproblem, använd det bara som en mask.

Många kvinnor tycker att deras hår blir jämnare och friskare när de brukar göra hårmaskar varje vecka. En kort instruktion för ricinoljebehandling:

 1. Sprid den förvärmda oljan från hårbotten och rötterna till ändarna.
 2. Vik in håret i en handduk och låt det fungera i minst 30 minuter.
 3. Om du har tillräckligt med tid kommer håret att bli ännu djupare att förlänga behandlingen till två timmar.

Bäverolja

Сastor Oil som bärolja

I homeopatiska trender anses ricinolja vara en “bärarolja”, vilket betyder att den förstorar egenskaperna hos andra oljor som den blandas med. Det är billigare än andra oljor som gynnar hår (som till exempel argan). För att använda som bärare, blanda den i lika delar med en annan olja, som kokosnöt eller argan. Eller så kan du gå med lika delar ricinolja, kokosnötolja och argan.

Hårprodukter som innehåller arganolja är ofta mycket dyra. Eller om de är billiga har de skadliga kemikalier och bara spår av arganolja (tillräckligt för marknadsföring). Att använda länkhjul som bärare och blanda det med ren arganolja skapar en hårbehandling som är prisvärd och effektiv. Du får fördelarna med båda!

Сastor Oil för delade ändar

Förutom att använda blandningen som en varm hårmask kan den också appliceras i små mängder varje dag. Om du har problem med delade ändar, gnugga några droppar ren ricinolja på handflatorna och applicera den sedan på hårets ändar.

Сastor Oil mot hårbrott

Olja kan också fungera för att bekämpa lösa partiklar och märkbara brott. Frestas dock inte att använda ricinolja som värmesköld. Eftersom det blir mycket snabbt om du har spår av det i håret när du torkar eller krullar det kommer det att orsaka mer värmeskador på håret än att ha på dig någonting.

Jamaicansk svart ricinolja

En version som blir alltmer populär är jamaicansk svart ricinolja för hår, som erbjuds i en mängd trendiga märken. Denna olja är speciellt skapad av jamaicanska ricinusfrön (eller bönor) och är utmärkt som särskilt användbart för torrt hår och kliande hårbotten.

Jamaicansk svart ricinolja

Alla typer av ricinolja är närande, men många tycker att denna typ av olja är rikare och därför ger en ljusare effekt på håret.

Lämplig för alla hårtyper, jamaicansk ricinolja är särskilt användbar för att reparera värmeskador och färg.

Castor Oil hårtillväxtresultat

Det finns massor av positiva recensioner över hela nätet från människor som redan har provat ricinolja. De fick underbara resultat och delar inspirerande före- och efterbilder. Detta inkluderar inte bara starkare, silkigare och mindre krusiga lås. Det är mycket bra för hårväxt. Inkludera bara ricinoljebotten i hårbotten i din dagliga nattliga rutin och efter 90 dagars #castoroilchallenge kommer du att märka en stor skillnad.

Castoroljeresultat

Var kan du hitta ricinolja?

För att ta reda på var du kan köpa ricinolja för hår behöver du inte söka långt. På grund av den många användningen av ricinolja säljer många traditionella stormarknader den. Men om du har svårt att hitta den på din typiska marknad, kan du gå till en hälsokostaffär eller ett ekologiskt kooperativ.

Produkten är en favorit bland dem som föredrar att leva en naturlig livsstil, varför nästan alla hälsokostaffärer bär produkten.

När du väl blir kär i effekterna av ricinolja på håret är du troligtvis nyfiken på de andra sätten du kan använda den hemma. För närvarande experimenterar du med att använda den i hårbotten, dina rötter eller båda. Använd i kombination med andra oljor eller ensam för att få omedelbar fuktförstärkning och långvarig hårväxt.