Restyle Project: Photo Decoupage

Restyle Project: Photo Decoupage

Hur man decoupage möbler (via abeautifulmess.com)Decoupage fotografiska möblerVi har inte delat en Restyle-projekt på ganska lång tid. Grundidén är att du tar något (möbler, kläder, etc.) och uppdaterar det till något som du älskar ännu mer. Detta kan innebära att du reparerar ett trasigt eller försummat föremål, eller det kan bara betyda att du ändrar något för att du vill. Jag skulle säga att detta projekt hamnar i den andra idén. På senare tid har jag varit lite besatt av att göra små uppdateringar i vårt hus. Jag var bara på humör för att ändra på saker och ting, och den här månaden har jag mest fokuserat på vårt rum.

Före och efter möbler för decoupageHär kan du se en före och efter av våra sovrumslådor. Det “före” fotot du ser är faktiskt från vår bok. Lyckligt handgjort hem. Och vårt sovrum har inte förändrats mycket sedan vi skrev den boken. Jag bestämde mig för att jag ville täcka framsidan av lådorna med ett jättefoto (blått tryck). Detta är ett projekt som liknar det du hittar i vår första bok, En vacker röra foto idébok.

Du gillar hur jag tillfälligt nämnde våra två böcker i det sista stycket … subtilt, nej? 🙂

Om du tänker göra ett liknande projekt snart, så gjorde jag mitt.

Gör ett mönster med möblernaTillbehör:-Platt kopia av ett foto du älskar * -Papperpapper-Royal Coat decoupage finish

(liknar Mod Podge) -skumborstar -X-Acto kniv

(Om du är nyfiken kostade det här projektet cirka 14 dollar att slutföra, eftersom det redan hade nödvändigt skrotpapper och X-Acto-kniv.)

* Observera vilka foton som fungerar bra: Om du täcker en möbel som har handtag eller låddrag kan du överväga deras placering på bilden. Om jag hade använt ett foto som hade människor som ämne kan lådorna ha träffat motivets huvud eller kropp direkt på ett sätt som slutade se lite konstigt ut. Enligt min mening är de bästa bilderna att använda för dessa typer av projekt något mer abstrakt (som en gruppering av suckulenter eller blommor) eller ett landskapsfoto.

Skapa först ett mönster för dina möbler av skrotpapper. Använd detta mönster för att klippa ut ditt blåtryckta foto. Ta bort hårdvara från lådorna i förväg.

Hur man decoupage foton till trämöblerLägg sedan ditt foto på lådans yta och använd några bitar målartejp för att säkra fotot på plats. Använd ett skumbräde eller kartong för att dela papperet i mitten och vik hälften av ditt foto på brädet. Måla ett tunt lager av decoupage-ytan på baksidan av fotot.

Hur man decoupage foton till trämöbler Börja från mitten och placera försiktigt fotot på plats och jämna ut det när du går. Försök att förhindra att luftbubblor eller rynkor bildas i papperet när du arbetar och släta åt sidan eller upp eller ner efter behov. Upprepa på andra sidan och fortsätt processen för alla lådor.

Decoupage tipsOm du tycker att ditt mönster inte var perfekt, använd en X-Acto-kniv för att trimma kanterna när ytan har torkat helt.

Decoupage finishLägg till en päls eller två av decoupage-ytan på utsidan av bilderna och låt den torka helt innan du byter ut hårdvaran. Jag lade märke till att när jag lade till topplacken verkade fotot bubblat (när det var vått) men det kommer att försvinna när det torkar, så kom inte i panik (jag gjorde nästan!)

Decoupage möblerJag har förenklat vår rumsdekor (mer om det snart), så popen i denna nu grafiska låduppsättning gör att rummet känns mycket mer avsiktligt. Jag älskar! Tack för att jag fick dela. puss kram. Emma

Credits // Författare och fotografi: Emma Chapman, projektassistent: Laura Gummerman. Bilder redigerade med A Beautiful Mess Actions.