Olivia Palermo trabajando en ELLE en The City

Professionell garderobshäftning för att börja samla nu – Del 2

College mode

Olivia Palermo som arbetar på ELLE i staden

Foto via Elle.com

Så du har läst del 1. Nu har du din professionella svarta kavaj, vita knapphalsade skjorta och bekväma klackar. Du har gått igenom jobbannonser och drömt om din framtida karriär. Nu då?

Svaret? Du har fortfarande tid; du är på college! Fortsätt drömma, leta efter arbete, spara och bygg din professionella garderob i framtiden! Är här resten av vår karriär garderob grunderna värt att köpa nu (Eller när du sparar!):

4. En elegant pennkjol

Tube kjol

Svart lättviktskjol i ull – Banana Republic

Om det är möjligt är det en bra idé att få en pennkjol som matchar din blazer (välj outfit om du kan!). Elegansen hos en pennkjol är utan tvekan ett subtilt sätt att förmedla din professionalism. Rena, enkla linjer smickrar din figur utan att fästa olämplig uppmärksamhet, och till skillnad från andra kjolstilar kan du lita på att en penna kjol är båda. elegant och tidlös i nästan vilken miljö som helst.

Tänk på dessa saker när du handlar efter kjolen:

  • Längd – Det här är oklart, mina damer. Det är en bra idé att börja vid eller under knäskyddet, men lite ovanför knäet (säg en tum eller så) är också bra. Vi rekommenderar att du börjar konservativt, men följ anvisningarna från de andra kvinnorna inom ditt område. Mellanlåret är dock alltid för kort.
  • Tätt, men inte tätt – Det är viktigt att din kjol inte är för baggy; Du vill inte se slarvig ut! Men för tight är lika dåligt: ​​du går för “professionell”, INTE för “sexig”. När du letar efter en bra passform, se till att du kan röra dig bekvämt. Om du ser områden där tyget sträcker sig är det ett varningsskylt om att du måste öka storleken. Se också hur det känns att sitta ner, böja sig, klättra uppför trappor etc. innan du handlar.
  • Textur och färg – Så grundläggande svart är uppenbarligen ett “måste köpa”. Men förutsatt att det är kontorsmässigt är din kjol ett utmärkt ställe att lägga till en touch av pizzazz till din ensemble. Spara plats för en kjol i en rolig färg (smaragdgrön, någon?) Eller en enastående konsistens. Bli inte för galen, men ha kul!

5. Ett urval av koftor

J.Crew Jackie koftor i olika färger

Jackie-koftan i Fresh Mint, Iced Lilac and White – J.Crew

Koftor, koftor, koftor! Om du är som oss har du förmodligen redan samlat flera av dessa. Koftor ger dig obegränsad mångsidighet när det gäller matchande och matchande kläder, de är väsentliga för alla garderober! Håll dina garderober fyllda med dessa killar i hela college och spara dem för din karriärövergång.

Här är några saker att tänka på när du handlar efter cardigans av professionell kaliber:

  • Tygkvalitet – Leta efter slitstarka tyger som inte sträcker sig eller “packar” med slitage. Du vill att dina koftor alltid ska se fräscha ut, inte slitna. Som en allmän tumregel, ju mjukare tyget, desto mer sannolikt är det att klumpa ihop sig, så tätt vävda akryl, bomull eller ull kan vara det bästa alternativet. (Om du investerar i supermjuk kashmir, som vi älskar, räkna med att ta din tröja till kemtvätten med jämna mellanrum!) När du är osäker, gör det aldrig ont att fråga en säljare hur en viss kofta slits ut över tiden.
  • Kvantitet – Var inte rädd för att få samma kofta i mer än en färg! Om du hittar en passform och stil som passar dig, håll inte tillbaka. Koftor är grundläggande nog och variationerna mellan stilarna är tillräckligt små för att de flesta inte kommer att märka om du har mer än en, speciellt om du blandar och matchar!

6. Eleganta golv

Tory Burch Reva lägenhet

Tory Burch lägenhet “Reva” – Nordstrom

Du har redan ett stort par bekväma svarta klackar, men låt oss säga att dina fötter gör ont av att bryta det nya paret Louboutins du bar på dig igår. (Hej, vi pratar om en framtida karriär här, dröm stort!) Du har absolut ingen önskan att bära klackar igen. Det är när det är så viktigt att ha en trevligt par högkvalitativa lägenheter eftersom det är att ha bekväma pumpar. Men kom ihåg att de fortfarande måste vara proffs!

Några bra egenskaper att leta efter:

  • Återigen tröst – Precis som dina klackar ska vara bekväma, så gör dina lägenheter också! Leta efter platta skor som passar din fot bra och har bra stöd, och var inte rädd för att prova en miljon par innan du hittar de perfekta. (Försök alltid med dina skor i slutet av dagen, när dina fötter är större eller mer svullna. Detta kommer att säkerställa en bekväm passform hela tiden.)
  • Professionell stil – “Professionell” är det vi fortsätter att komma tillbaka till. Det är en bra idé att ha ett par blygsamma svarta lägenheter i ditt lager, även om du bara vill ha dem mellan busshållplatsen och ditt kontor (där du bär dina klackar, naturligtvis). Du vet aldrig vem du kommer att se i hissen! Och om dina lägenheter är dagens skor, vill du att de ska representera dig såväl som dina klackar. Experimentera med färger, tryck och texturer så länge de förblir professionella!

Vad tycker du?

Det är det för vår shoppingkarriärlista nu! Det finns många andra saker som är värda att investera i, men om du börjar med dessa ser du garanterat bra ut, oavsett om det är för en intervju eller varje veckodag. Lycka till där ute!

Nu vill vi höra från dig: Vad planerar du att ha på dig för din framtida karriär?Hur många av dessa häftklamrar har du redan? Några märkesrekommendationer? Vilken karriär vill du ha? Vad är du mest glada att ha på dig? Låt oss veta med en kommentar! Vi skulle gärna höra från dig!