Plocka upp mig: Hur man gör en DIY picknickfilt från en dukduk

DIY vår picknick idé

En vårpiknik ser bra ut just nu, efter den kalla vintern vi har haft. Tja, kallare än mina typiska Florida-vintrar, nu när jag är i Atlanta ändå.

Och eftersom våren bara är en vecka borta, trodde jag att det skulle vara lika bra som någon annan att dela en DIY picknickfilt som jag skapade, i samarbete med Seven Daughters Wine, med en duk från en hemförbättringsbutik.

Ser bekant ut? Om du kommer ihåg det här fotot från IG kommer du att veta att jag har väntat länge på att dela den här handledningen. Hurra! Den dagen har kommit.

Den färdiga filten är tillräckligt robust för att motstå elementen, men har också ett lekfullt mönster, som jag gärna har kallat “geometrisk schweizisk ost.”

DIY // picknickfilt med duktyg för våren

Vårpiknik + DIY picknickfilt

Vill du göra din egen? Det är hur…

Tillbehör

-duktejp-målartejp-pensel (minst två tum bred, för att täcka stora ytor snabbare) -en medelstor till stor skål (välj en skål som är av samma storlek som de cirklar du vill skapa) -målat tyg (du kan också använda vanlig färg, men tyget blir styvare om du gör det, liksom en bit kartong (eller liknande) att lägga under droppduken för att förhindra att saker smutsar ner golvet * Du kan undvika denna leverans om du målar utomhus på din gräsmatta.

På vilket sätt

ett. Lägg stora bitar av papp, matta etc. på golvet och lägg sedan droppduken ovanpå. Detta förhindrar att färgen går genom filten och på golvet. Eller lägg bara droppduken på en plan yta utanför och du kan hoppa över detta steg helt.

Hur man gör en jätte picknickfilt från en duk

två. Lim sedan på dukdroppen diagonalt från det ena hörnet till det andra. Se till att trycka hårt över hela tejpens längd för att se till att färglinjen du skapar är fin och skarp.

Hur man gör en jätte picknickfilt från en duk

3. Placera sedan en behållare upp och ner på droppduken där du vill göra den första cirkeln / punkterna. Måla sedan försiktigt en tunn linje runt behållaren för att skapa en guide.

Hur man gör en jätte picknickfilt från en duk

Fyra. Ta bort behållaren och måla insidan av cirkelkonturen och bilda en fylld / målad cirkel. Upprepa denna process på hela filtens sida och se till att inte upprepa processen på andra filtens sida (sidan åtskild av tejplinjen).

Hur man gör en jätte picknickfilt från en duk

5. Nu när ena sidan av picknickfiltet är klar, placera en skål upp och ner på den andra sidan av droppduken (den andra sidan av det tejpade området, som du inte har målat ännu). Återigen, se till att placera skålen där du vill att den första cirkeln ska gå.

Hur man gör en jätte picknickfilt från en duk

6. Måla runt skålen för att skapa en guide igen. Den enda skillnaden är att den här gången kommer du inte att måla insidan av varje cirkel. Istället förblir det negativt utrymme. Ta bort behållaren och måla området runt cirkelns konturer. Placera sedan skålen i ett annat område och läs igenom steg 6 tills den andra halvan av din filt är klar.

Hur man gör en jätte picknickfilt från en duk

Hur man gör en jätte picknickfilt från en duk

7. Vänta tills färgen torkar helt. Ta sedan av bandet och njut.

När filten är klar tar du den ut på gatorna (det vill säga på gräsmattan) för att testa den. Var noga med att ta med snacks och drycker för att få den riktiga picknickstämningen.

DIY vårpiknik

Vårpicknick + DIY-filtidé

Frukt, grönsaker, ostar och kalla pastasallader är mina alternativ för detta scenario. Lägg till en flaska vin, som Seven Daughters Chardonnay eller Crisp White Winemaker’s Blend, så blir du gyllene.

En flaska vin i min picknickkorg.

Ta av dina skor

Vårpicknick

Vårpicknick + DIY-filtidé

DIY polka dot picknick filt idé

Vårpicknick + DIY-filtidé

Fotografi av Sarah Eddy Concept och stil av Brittni Mehlhoff

PS Om picknick inte är din grej, skulle det vara ett utmärkt alternativ för festivaler och andra utomhusevenemang också.

Tror du att du kommer att prova det här projektet? Och viktigare …Är du lika redo för våren som jag?

“”

Denna publikation är associerad med Seven Daughters Wine. Tack för att du stöder varumärkena som gör denna webbplats möjlig.