Make a whimsical pair of pom pom striped curtains for surprisingly little money.

Plisserade pom pom gardiner

Gör ett nyckfullt par pom pom randiga gardiner för överraskande lite pengar.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Gardiner är en fin finish i alla rum, men jag tycker ofta att det är svårt att välja det perfekta paret för fönstren i vårt hem. Jag är mitt i att dekorera min dotter, Lucys “stora flickrum”, och jag ville ha något roligt och fräscht för hennes fönster, men inget för djärvt eller överväldigande. jag tittade trimmad pompon gardiner, men tänkte att jag skulle prova min egen twist på projektet med pom pom-ränder ovanpå ett par vanliga vita gardinpaneler. När du använder befintliga gardiner är det ett riktigt enkelt projekt som lägger till en subtil men ändå speciell touch till ett fönster.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Tillbehör:-par långa gardiner (mina är från Ikea, finns också på Amazon) -tråd för att matcha gardiner-pompom ornament-tyg sax-raka stift-måttband-järn och strykbräda-symaskin

Materialkostnad: $ 63

Nyckeln till att spara detta pengarbesparande projekt var att hitta billiga pom pom-gårdar och ett billigt par långa gardiner (som skulle förkortas under veckningen). Efter att ha sökt igenom hela webben och lokala butiker hittade jag en riktigt billig pom pom-leverantör på Etsy. Jag behövde bara 16 yards, men eftersom trimmen säljs i steg om 5 yard köpte jag 20 yards för $ 22 plus $ 16 för frakt. jag hittade långa vita linnegardiner på Ikea för $ 25 (på Amazon här), vilket innebär att summan av dessa två pom pom gardinpaneler är $ 63. Inte illa, va?

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Notera: Det är viktigt att använda gardiner som är några centimeter längre än önskad finishlängd. Det extra belopp du behöver beror på antalet ränder du gör och storleken på dina veck.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Steg ett: Jag gjorde en 3/4 4 veck precis under den övre fållen på min gardinstycke och strykte den sedan.

Andra steg: Sticka kanten på pom pom i viken så att bara bollarna är synliga och inte banden under vecket.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Steg tre: Sy nära veckets botten och se till att sömlinjen är precis där pom pom-kantbanden ligger under vecket.

Du kan använda en bredare söm för detta, det går snabbare. Det blir ingen spänning på veck, så du behöver inte oroa dig så mycket för styrka.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Steg fyra: Mät en rad tre tum från botten av din tidigare veck. Jag markerade min rad över gardinen med stift.

Steg fem: Stryk ytterligare en 3/4 ″ veck längs raden du just nålade. Du kan se ovan att jag höll veck 3/4 ″ lägre än stiftlinjen. Du kan göra din hur du vill, se bara till att varje veck är parallell med den ovanpå.

Upprepa steg 2 till 5. När du har strykit vecket, stift och sy kanten på pom pom i den på samma sätt som du gjorde den första raden. Upprepa detta så många gånger du vill. Personligen fann jag att 5 veck på varje panel var precis rätt mängd utan att vara överst.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Steg sex: När det är dags att arbeta på din andra panel, se till att du ställer in panelerna sida vid sida innan du stryker dina veck för att se till att dina rader matchar perfekt.

Steg sju: När alla veck och pom-poms är sydda, vänd gardinen och sy längs den lösa toppen av vecket på gardins baksida.

När gardinerna är färdiga hänger du upp dem för att se hur lång det är. Om du behöver ta lite längd från botten och har använt samma Ikea-gardiner som jag använde är allt du behöver göra att fästa dem i den längd du vill, stryka fållen och sy den. webbplats.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Jag tänkte ursprungligen göra dessa randiga gardiner till slutet, men efter att ha funderat över det tänkte jag att det skulle bli lite för mycket. Jag ville bara ha en subtil antydan till fantasi, inget för galet här! Jag tror att om du valde en ljusare, mer subtil färg för pom pom-ränder på dina vita gardiner, kan det vara ett roligt utseende att gå hela vägen. Du behöver bara köpa gardiner tillräckligt länge för att ta upp tillräckligt för att lägga och vara beredda att göra mycket strykning! I slutändan kan du också bestämma att ju enklare desto bättre.

Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Gör ett nyckfullt par randiga pom pom gardiner för överraskande lite pengar.Jag älskar hur gardinerna blev – lite marockanska och vintage från sjuttiotalet, men ändå moderna nog för min smak. Detta skulle också vara ett roligt utseende för enkla kaffegardiner i ett kök. Tror du att du kommer att försöka? –Mandi

Credits // Författare och fotografi: Mandi Johnson. Bilder redigerade med Valentine och Stella de la Signatur samling.