Maneras diferentes y efectivas de usar piña sabrosa y picante para perder peso

Olika och effektiva sätt att använda god och kryddig ananas för att gå ner i vikt

Olika och effektiva sätt du kan använda välsmakande och tung ananas för att gå ner i vikt

Olika och effektiva sätt att använda god och kryddig ananas för att gå ner i vikt

Du har alltid älskat att bita i de söta, saftiga ananasna för deras färska, söta och sura smak. Bortsett från detta finns det andra skäl att fylla på denna underbara tropiska frukt. Förråd av näringsämnen, ananas har enorma hälsofördelar, inklusive viktminskning. Ja, det låga kaloriinnehållet och kostfibrerna (lösliga och olösliga) i ananasskivor kan verkligen skära det.

Så, om du har svårt att ta itu med fetma, här är några ananasrecept som säkert kommer att vara en frist för viktövervakare. Tja, innan det, låt oss veta lite om “frukten med kronan”.

Rekommenderad läsning: 5 konstigaste matkombinationer som verkligen hjälper dig att gå ner i vikt utan att träffa gymmet

Den ödmjuka hawaiiska frukten

Ananas för att gå ner i vikt

Ananas är den tropiska frukten som har otaliga positiva effekter på din kropp. Det sägs vara en basdiet för folket på Hawaiiöarna och stränderna. Alla vet att det smakar sött, surt och surt. Förutom explosionen av olika smaker är ananas en unik frukt och sägs vara en blandning av näringsämnen i kombination med olika frukter. Den har kemiska och mineralkomponenter som inte finns i många av de vanliga frukterna vi äter.

Den outtömliga källan till näringsämnen

Ananas för att gå ner i vikt

Fylld med vitaminer, mangan, betakaroten, kalium, bromelin, hög vattenhalt, matsmältningsenzymer etc., tar ananas fantastiskt hand om dina hälsoproblem. Från att stärka dina ben till att bekämpa infektioner och virus, fungerar ananas som en allround. Ananasbitar hjälper till att hydrera, förbättra matsmältningen och gå ner i vikt. Från att bekämpa fria radikaler i kroppen till att kontrollera artrit, förbättra synen och hantera förkylning och influensa; det kan göra allt. Den innehåller en kraftfull komponent som kallas bromelain som kan ge hundratals hälsofördelar för din kropp.

Hur hjälper ananas dig att gå ner i vikt?

Ananas för att gå ner i vikt

Att vara en rik källa till tiamin, vitamin B12, folsyra, koppar och kostfibrer, förbättrar ananas matsmältningen och ger dig därmed en vältränad kropp. Dessutom innehåller frukten 87% vatten, vilket gör den till en kalorifattig mat (100 g ananas = 50 K kall). Det är ett bra alternativ för den söta smaken du längtar efter eftersom den ger fibrer och mineraler till din kropp utan att tillsätta kalorier eller kolesterol. Bromelain-enzymet i ananas sägs bryta ner livsmedelskomponenter, hjälpa till med matsmältningen och bibehålla en hälsosam kroppsvikt. Det kan påskynda din ämnesomsättning och öka fettförlusten, men det är lika viktigt att titta på ditt intag. Det bör inte överstiga det dagliga behovet i en kropp.

Du kanske också är intresserad av: 7 friska kolhydrater (kolhydrater) som effektivt hjälper dig att gå ner i vikt

Aptitretande och frestande ananas diet

Ananas för att gå ner i vikt

Ananas visar sig vara en stor hjälp på din svåra viktminskningsresa. Förutom frukten kan den ha många andra former. Du kan även prova recept gjorda med ananas. Låt oss ta en titt på några läckra och aptitretande recept som håller dig nöjd och motiverad för din kraftfulla träning och diet.

Ananasbitar

Ananas för att gå ner i vikt

Det säger sig självt att ananas kan vara det bästa alternativet när det gäller att uppnå dina mål. Så håll de läckra skivorna vid din sida och låt dem spela en viktig roll i din viktminskningsprocess.

Lägg till sallader

Ananas för att gå ner i vikt

Du kan alltid inkludera ananasbitar i dina sallader och till och med gröna för att få den syrliga smaken. Förutom att njuta av en unik smak och konsistens, kommer du också att kontrollera din vikt. Välj morot, russin och ananas sallad eller lägg ananas till dina gröna grönsaker.

Missa inte: Hur gå ner i vikt med papaya? Här är 48-timmars Papaya Detox-diet för snabbare viktminskning

Ananas havregryn

Ananas för att gå ner i vikt

Alla vet hur havregryn hanterar dina kalorier, men den här gången ger det lite liv och glädje åt din tråkiga skål med havregryn. Baka havregryn som du normalt gör. Precis när havregryn är på väg att koka och har en jämn konsistens, tillsätt några ananasbitar. Du kommer att bli kär i den här nya och smakligare versionen av havregryn som också hjälper dig att få en platt mage.

Uppfriskande alkoholfri cocktail

Ananas för att gå ner i vikt

Om läsk tilltalar dig, välj den magiska och effektiva alkoholfria ananascocktailen i sommar för att bränna fett. Gör en super välsmakande juice genom att ta bitar av färsk ananas, vinäger, limejuice och lite salt. Blanda alla ingredienser och låt den vara kall eller kyld. Håll isen valfri. Vi slår vad om att du svär vid den här nya toningsnäringsplanen som kommer att motverka dina fetter.

Rismjöl

Ananas för att gå ner i vikt

Det finns många som helt enkelt inte kan klara sig utan denna grundläggande indiska mat. Förbered ditt ris med ananas och det kommer att glädja dina knoppar som aldrig förr. Plus, grundläggande ananasris kan hantera ditt kaloriintag väl och hjälpa dig att krympa. Tillsätt lite cashewnötter, morötter och ananas i riset medan du ångar eller kokar det. Du kan lägga till lite yoghurt eller kokosmjölk under bryggningen. Så istället för att välja en vanlig risfylld tallrik är ananasversionen smartare och friskare. Receptet smakar inte bara bra, det hjälper dig också att gå ner i vikt.

Kontrollera också: längtar du efter en platt mage? Se vilken typ av mage du har och prova dessa knep för en tonad

Som smoothie

Ananas för att gå ner i vikt

En ananas smoothie recept kan vara din underbara detox plan. Ta ananasbitar som en basfrukt och lägg sedan till en annan uppsättning frukt baserat på ditt val, som kokosnöt, banan eller äpple. Tillsätt vatten, is, yoghurt, ingefära, några mandlar för att göra det rikare. Blanda tills det är jämnt i en mixer. Servera i dessertglas som är garnerade med ananaskilor eller mynta.

Ananasgrill

Ananas för att gå ner i vikt

Varför gå till en tuff diet och viktminskningsplaner när det finns något magiskt och gott som fettförbrännare? Lätt förkolnade eller rostade ananas smakar gudomligt och är ett utmärkt tillskott till snacks på kvällen. Så nästa gång du planerar en grill, kasta in några ananasringar för att smala ner.

Förband

Ananas för att gå ner i vikt

Om du inte hittar de färska som finns tillgängliga på marknaden kan du välja ananas på burk för att användas som toppning i kakor, glass och desserter. Tillsätt ananas till kakor och bakverk gör kakorna saftiga och levande. Så nästa gång, istället för att helt gå tillbaka från desserter, kan du ta en skiva med ananas.

Ananassås

Ananas för att gå ner i vikt

Fruktsåser är alltid det bästa sättet att ha en slapp fri kropp. Skopa ut en stor bit ur mitten och låt ananashuden se ut som en skål. Tärna ungefär en tredjedel av matskedan ananas och separera från extra juice. Lägg också till andra frukter eller grönsaker som morot, tomat, rödlök, färgglada paprika, äpple etc. med citronsaft och kryddor enligt din smak. Överför såsplattan till ananasskålen och njut av sommarsås. Det är definitivt värt ett försök om ditt mål är att förlora tum.

Som chutney

Ananas för att gå ner i vikt

Först måste du slipa de nyklippta ananasbitarna. Tillsätt detta i en kastrull med lite socker och koka på låg värme. Tillsätt lite salt och citrondroppar och koka tills det ser ut som en varm sås. Njut av den söta och sirapiga chutneyen och få en tonad kropp.

VARNING: Försök att inte bara rikta frukt när du är på en fitnessdiet. Se till att beloppet du tar ligger inom gränserna. Om det tas för mycket kan det sura innehållet i frukten skada din kropp och din matsmältning.

Vanliga frågor

# 1. Är ananasjuice bra för viktminskning?

Ananas antas göra underverk för dem som behöver förlora magefett. I grund och botten har ananas ett viktigt enzym som kallas bromelain, vilket hjälper till att metabolisera protein. Och detta hjälper så småningom till att bränna överflödigt magfett. Dessutom fungerar bromelain med andra enzymer som lipas för att smälta fetter och undertrycka din aptit.

# 2. Kan ananas hjälpa dig att gå ner i vikt?

Enbart ananas kan inte gå ner i vikt, men det är verkligen ett fantastiskt tillskott till en viktminskningsresa. En kopp färsk ananas om den är helt fettfri. Och denna mängd har 80 kalorier, 22 gram kolhydrater, 1 gram protein och 2 gram fiber. Du kan njuta av en ananasplatta som mellanmål mellan måltiderna. Eller så kan du också byta ut din vanliga söta maträtt för att undvika onödigt godisintag.

# 3. Hur hjälper ananas dig att gå ner i vikt?

Eftersom ananas är en frukt med hög vattenhalt, har den förmågan att få dig att känna dig mätt under en längre tid. Inte bara detta, en annan anledning till att ananas hjälper dig att gå ner några kilo är att denna frukt hjälper till att dämpa din aptit.

Rekommenderad läsning: Bhumi Pednekar avslöjar hur hon förlorade 32 kilo på några månader utan en nutritionist

Glöm ditt gymmedlemskap och tunga träningspass ett tag. Du behöver bara en ananas för att tappa de extra punden! Så om du någonsin har försummat naturens bästa godis, börja inkludera dem i din kost så snart som möjligt.