Cuándo comenzar a prepararse para la noche de graduación

När ska man börja förbereda sig för promkvällen

När ska man börja förbereda sig för promkvällen

Även om det är hälften av det roliga med hela evenemanget att göra sig redo för prom, kan det vara helt stressande att sätta ihop den perfekta frisyren och sminken, och med tanke på att städa upp med tonad solkräm på din klänning eller färga nagelbanden med nagellack våta naglar är problem som jag bara inte har tid att planera en tidslinje är viktigt.

Att komma dit tidigt är självklart bättre än att springa långt tillbaka, men vem vill sitta i timmar och oroa sig för ett fall? En mellanliggande väg är perfekt, och det är ännu bättre att starta din skönhetspreparat före promdagen.

Vi har sammanställt en sammanfattning av tips från hår-, smink- och nagelpersoner som hjälper dig att skapa ett anpassat schema för din stora natt.

Själv garvning

Solarium är Men teknik för självgarvning och spraygarvning har verkligen kommit långt om den bronsiga glansen finns på din måste-ha-lista.

 • Om du ska spraya solbränna, ställ in extra tid på ditt schema den veckan. “Om du kan sola en eller två nätter före ett evenemang, kommer detta att tillåta solbränna att utvecklas över natten, vilket garanterar en långvarig finish”, förklarar St. Sophie Evans. Beroende på vilken produkt du använder kan du också solbränna dagen före prom. ”En baslack av klassisk St. Tropez Bronzing Mousse eller Express Bronzing Mousse applicerad dagen före evenemanget och sedan fungerar St. Tropez Luxe Dry Oil eller One Night Only som en hudfinishprodukt dagen för evenemanget fantastiskt för en vacker glöd, säger han.
 • Om du har använt produkten ett tag, låt den hålla eller åtminstone se till att den bleknar jämnt exfolierande. Evans föreslår att man lätt exfolierar var 2-3: e dag när man använder produkten så att färgen inte byggs upp. Hon säger att du kan göra detta med en mild kroppspolish som St. Tropez Body Polish; Det kommer inte att riva eller riva din hud och det kommer att hålla din solbränna även när den börjar blekna.
 • För att vara extra försiktig, schemalägg en testsession ett par veckor i förväg för att se till att du beställer rätt nyans på produkten.
 • Om du använder en daglig fuktighetskräm kommer du troligen att sätta in en liten mängd färg under en lång tidsperiod. Du får inga snabba resultat här. Kontrollera baksidan av flaskan för att se när du bör märka en förändring i hudtonen.

Nagel

Det finns inget så irriterande som att titta på dina naglar och se att en färgfläck saknas, men det är naturligt att manikyr går sönder. För att förhindra att detta är fallet på festkvällen, vidta några försiktighetsåtgärder. Även om det alltid kan sägas vara en version av den negativa rumsliga trenden, är det inte en ideal alibi.

 • Tro det eller inte, kanske du inte vill schemalägga datumet samma dag som prom. ”Få naglarna klara dagen innan prom för att se till att du inte skadar dem, men du bör se till att applicera ett extra lager tydligt nagellack på din manikyr och pedikyr på dagen för bal. Lite extra skydd säkerställer att nagellacket inte går sönder eller att en nagel bryts på danskvällen, säger en berömd manikyr. Skky hadley.
 • Genom att göra dem en dag i förväg säger Hadley också att du kommer att kunna se till att de är helt torra och kommer också att ge dig en chans att göra om dem om de inte var din grej till att börja med.
 • För att få dem att hålla, överväga hur du gör ditt hushållsarbete. Vår expert säger att du bör försöka bära handskar när du tvättar eller till och med använder blekmedel. “Att fukta händerna i och ur vattnet tar bort fukt från naglarna och får färgen och glansen att blekna”, säger han.
 • Om du gör dina naglar själv, börja dagen innan, men se till att de är polerade och torra. “Den släta, naturligt glänsande ytan hjälper nagellackpigmentet att fästa bättre på naglarna”, säger Hadley. För att förhindra flisning målar du under nageln och applicerar en förstärkare.

Hår

Upp, ner, halv upp, flätat – det finns MYCKET att välja mellan och stilen du väljer beror till stor del på klänningen du bär den kvällen. När du väl har valt din stil måste du planera när du ska skapa den. Självklart kommer detta steg att göras på dagen för evenemanget, men hur många timmar innan det byggs är nyckeln, särskilt när det gäller fuktighet. Prova några av tipsen nedan för att se till att din prom-natt sammanfaller med en bra hårdag.

 • För hår måste du hantera några timmar, inte dagar. ”Om prom är på 6 eller 7, skulle jag rekommendera att göra ditt hår runt 1 eller 2. Du vill se till att du har tillräckligt med tid för att göra frisyrbyten om det behövs, komma hem, klä dig och komma till din destination. utan att rusa ”, förklarar han Edward tricomi, Master Stylist och medgrundare av Warren Tricomi Salons.
 • Du vill vanligtvis inte göra drastiska färgförändringar dagen innan eller dagen för en stor händelse (det blir en total katastrof om du hatar det), men färguppdateringar är mer än bra. Tricomi säger att du kan göra den här dagen eller till och med en vecka innan.
 • En av de mest irriterande sakerna med lockiga doser på prom är att de tenderar att falla av innan du kommer på dansgolvet. Undvik detta genom att prova en teknik som kallas spot spray. ”Du sprutar en curl istället för att spruta allt. Det är bättre att använda medium eller starkt hårspray, säger Tricomi.

Smink

Det här steget handlar inte bara om att applicera läppstift, det finns så mycket mer. Förutom att välja den stil du vill ha i förväg, vill du vara på toppen av din hudvårdsrutin innan dansen. Och medan det senare klart kommer att göras i förväg, är smink det sista du kan göra på promkvällen. Ta en titt på några av tipsen nedan.

 • ”Innan den stora natten, se till att du har alla dina skönhets- och välbefinnande rutiner i full kraft veckor i förväg”, förklarar makeupartisten. Neil scibelli Den som säger att du ska undvika porstoppande skönhetsprodukter, prova att använda en oljefri dag- och nattfuktighetskräm samt en rengöringsmask två veckor före prom.
 • När ska du sitta i makeupstolens stol? Scibelli säger att 45 minuter borde vara en bra tid för hud och smink, och den delen av tiden bör reserveras efter hår och naglar. ”Jag föreslår att man sminkar sig efter hår och naglar. På så sätt kommer du fräschare och ger mer tid att njuta av semestern innan du måste “torka” och röra upp dig. Du behöver inte oroa dig för att dina naglar torkar ut eller sminkar medan du kamma håret. Om du tenderar att glöda snabbt i t-zonen är det också bättre att sminka sist så att produkten inte stannar på huden hela dagen, säger hon.
 • Att ha en bra uppfattning om vad du vill ha på dig när det gäller smink är viktigt, men en professionell kan hjälpa dig att fatta de bästa besluten som inte kommer att kollidera och fungerar bra med din hudton. Scibelli säger ta med ett foto av din klänning eller åtminstone låt din makeupartist veta om färgschemat.

STYLECASTER | Graduation Beauty tidslinje

Prom Timeline: När ska du starta din skönhetsrutin på den stora natten | @stylecaster

Ursprungligen publicerad i mars 2015. Uppdaterad maj 2017.