estadisticas web Skip to content

Nagellack 101: 3 snabbkorrigeringar för små missöden

College mode

Spillt nagellack

Foto: Wikimedia Commons

Vi vet alla hur irriterande en flisad, bucklad eller fläckig spik kan vara, så jag trodde att jag skulle dela några tips och tricks för en snabb och enkel fix. Alla problemen nedan kan lösas med samma koncept för att jämna ut din foundation, men hur du gör det och vad du väljer att göra efter det varierar.

Självklart kan du alltid rengöra nageln och börja om (använd en vattpinne i det här fallet för att undvika att skada dina andra naglar), men varför slösa bort polering och tid om det enkelt kan fixas? Nästa kommer jag att beskriva Snabba sätt att fixa tre vanliga nagellack:

1. Flisade naglar eller spetsförslitning

Flisat nagellack

Bildens författare

Slitage på flis och / eller nagelspetsar De är bland de vanligaste problemen som uppstår efter att du har målat dina naglar. Om du inte har tid att måla om alla tio naglarna men vill reparera skadorna, här är några snabbkorrigeringar.

Ta en torkduk fuktad i borttagaren och torka av spetsen eller fliset skapar en jämn yta att arbeta på och minimerar stötar. Överdriv inte det, bara gnugga in det tills det är slätt.

Vid den här tiden finns det två alternativ att välja mellan. Du kan måla om hela nageln, vilket kan spara tid, men jag väljer i allmänhet att måla en lätt päls över spetsarna där den är bar.

Var försiktig så att du inte lägger för mycket för att undvika avvikelser. Om en päls är för transparent, må du gärna måla en andra päls och avsluta med en topplack för att blanda allt.

Ett extra steg kan också läggas till: måla över hela nageln efter att de flisade fläckarna har torkat, använd sedan en snabbtorkande topplack, men det skulle ta mycket mer ansträngning, speciellt om du har mer än en spik som behöver repareras.

En annan snabb lösning: Om du tycker att slitage på tipsen är ganska irriterande kan du alltid lämna in tipset lätt för att bli av med det.

2. Fläckiga naglar

Fläckig nagellack

Bildens författare

förbi fläckiga naglarkan samma koncept tillämpas med några mindre ändringar.

Doppa fingertoppen i en nagellackborttagare och gnugga den lite över det färgade området för att jämna ut det. Du kan också använda en bomullspinne, men jag tror att du använder ditt finger ger dig mer kontroll över hur mycket polermedel du tar bort. Beroende på kvaliteten på bomullspinnen, finns det alltid en risk att någon oönskad ludd fastnar vid min nagel, varför jag fortsätter att använda fingret.

Vänta tills nageln har torkat innan du fortsätter till nästa steg för att undvika kontaminering. Jag vet att många människor bara målar på ett annat lager, men jag tycker att det lämnar ett uppenbart gap eller droppe. Istället, Jag fyller lätt det nakna området med lite polermedel och efter att det torkat målar jag en generös päls för att blanda allt. Voilà! Fläcken är borta.

3. Bucklade naglar

Dented nagellack

Bildens författare

Med tandade naglar,använd samma grundkoncept som fläcklösningen som jag beskrev ovanmig. Återigen föredrar jag att använda ett finger istället för bomullspinnen för detta, men om du vill ta bort ett mindre område av din emalj, använd gärna en bomullspinne.

Om du har ett mindre område att arbeta på kan du hoppa över att lägga en lätt päls över det nakna området och bara fortsätta måla hela nageln.

Om du slår lite eller smutsar bort din nagel medan den fortfarande är våt, kan den fortfarande räddas genom att ta på dig en annan generös päls för att täcka över fläckarna eller använda en topplack för att jämna ut saker.

Hjälpte det här inlägget dig?

Vilka är dina tips för spikolyckor? Allt du vill att jag ska skriva eller handledning om, var god och släpp det nedan!