College Fashion

Modeinspiration: Margot från The Royal Tenenbaums

College mode

The Royal Tenenbaums är en film om en excentrisk familj av underbarn som måste bära bördan av sin far, Royal, som är känd för att ljuga, visa glömska och vara separerad från sina barn. Barnens mamma ber Royal lämna, och filmen går vidare för att visa familjeliv och individuell tillväxt utan Royal. Vi vill inte förstöra handlingen om du inte har sett filmen, men låt oss bara säga att Royal inte kommer att vara borta från deras liv för alltid.

Mode i The Royal Tenenbaums motsvarar verkligen varje karaktärs intressen / personlighet, särskilt när det gäller Av Gwyneth Paltrow karaktär Margot. Margot är en underbar dramatiker, vars stil är feminin, preppy, visar upp Broadway-ambitioner, men använder också en dämpad färgpalett.

Eftersom Margots utseende är så ikoniskt presenterar vi idag fyra kläder inspirerade av hennes stil. Fortsätt rulla för att se dem alla.

Kläderna

Klassisk margot

Margot ses ofta i en blå krage som är väldigt enkel och lämplig. Inspirationen för den här klänningen kan inkludera krage, blå färg i allmänhet och ränder.

Produkter: Klänning – Modcloth, Shoes – Target, Hair Barrette – France Luxe, Eyeliner – Sephora

Låt det se ut själv med den här klänningen från ModCloth; Den har ett liknande blå randmönster och en mycket smakfull krage. Släpp sedan på ett par mockaskinn i en matchande blå nyans. Margot stiftar alltid håret tillbaka med en barrett, så se till att göra det själv. Och glöm inte den tjockkantade svarta eyeliner, det är hennes signaturstil.

Margot på mode

Royal Tenenbaums - Margots päls

En av de mest minnesvärda föremålen i hela filmen är Margots päls. (Syntetisk) päls är inte allas sak, men vi tycker att det kan vara kul att åtminstone leka med. Tänk på ytterkläder med fuskpälsdetaljer (som en krage eller manschetter) eller en tillverkad av alternativa material, som visas nedan.

Produkter: Jumpsuit – Need Supply Co., Rock – och andra berättelser, Skor – Sam Edelman

För en modern känsla för Margots päls, prova en supertrendy shagrock. Strukturen är fantastisk och kommer att hålla dig super varm under hösten och vintern. Håll temat kantigt med en djärv jumpsuit med vertikala ränder och en neutral färgpalett. Komplettera utseendet med eleganta kattunge-klackar.

Margot passar för hösten

Känner du ett tema här med ränder? Margot bär det här trycket under hela filmen och vi använde de röda nyanserna på bilden ovan för att inspirera vår nästa outfit.

Produkter: Topp – ModCloth, kjol – Topshop, skor – Marc Fisher, väska – Matt & Nat, ringset – Nordstrom Rack

Denna Margot-inspirerade uppsättning är perfekt för hösten. Börja med en långärmad randig blus inbäddad i en burgundy denim kjol. (Du kan också bära päls från det andra utseendet om det är kallare.) De lågklippta fotkängorna i hälen har ett friskt vintageutseende, medan den mjuka rosa plånboken har en tidlös luft. Sist men inte minst, accessorize med några läckra ringar.

Självvård Margot

Den här scenen stod alltid ut för att den gav oss mycket insikt i Margots personlighet på mycket kort tid. Dessutom fick det oss en babyrosa prinsessetelefon!

Produkter: Chemise – Macy’s, telefonväska – Etsy, Flat Iron – ULTA, Nagellack – Essie och OPI

För att få Margots utseende av att “slappa i badrummet i timmar” behöver du definitivt en fin kamisol och några mörka, lynniga nagellack. Den gamla skoltelefonen representeras av ett telefonfodral med roterande urtavla. Eftersom Margots hår alltid är rakt som en stift, inkluderar vi också ett platt strykjärn om du vill.

Känner du dig inspirerad?

Vad tycker du om mode på The Royal Tenenbaums? Gillar du dessa moderna versioner av Margots stil? Skulle du bära något av dessa utseende? Berätta för oss genom att lämna en kommentar.

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2009; Det uppdaterades helt och förnyades 2018 med nya foton, kläduppsättningar och information.