College Fashion

Mina topp 3 Holy Grail hudvårdsprodukter

College mode

Jag är ett stort fan av hudvård och tror starkt på idén att det är mycket bättre att investera i hudvård än smink. När allt kommer omkring, om du har en bra grund, kan även den billigaste sminken se bra ut på din hud.

Innan jag går in på vilka mina favoritprodukter, låt mig berätta om min hud. jag har torr blandad hud utsatt för akne. Eftersom jag är benägen för utbrott antog jag alltid att jag behövde använda akne-behandlingar. Lite visste jag, det gjorde bara min hud värre.

Typiska akneprodukter är inte nödvändigtvis dåliga, men många är formulerade för personer med mycket fet hud och kan göra någon som jag för torr. Torkning av min hud orsakade bara flingning och ännu mer akne.

Under åren insåg jag att jag behövde mjukare produkter för att återfukta min hud, och låt mig säga att det har gjort underverk. För dig som har en liknande hudtyp, här är mina tre bästa alternativ för hudvård för Holy Grail:

1. Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water

Garnier micellärt vatten

Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water – $ 6,99

Varje natt ser jag till att ta bort min smink med micellärt vatten. Micellärt vatten är utmärkt för att ta bort smink eftersom det är återfuktande och extremt bra för att bryta ner envis smink.

Om du inte tar bort din smink innan du tvättar ansiktet, rengör du inte din hud. Istället tar du bara bort Några av din smink. Du tror inte mig? Hoppa över att ta bort smink, tvätta ansiktet och torka av huden med en vit handduk. Ser du alla de resterna? Det är din smink.

När jag gör min nattliga rutin tar jag bort min smink med micellärt vatten, tvättar ansiktet och går sedan över huden igen med en annan bomullsdyna blöt i micellärt vatten. På så sätt ser jag till att alla spår av smink är av mitt ansikte och att mina porer är riktigt rena. Lita på mig, jag vet att det låter som mycket, men jag har sett en ENORM förbättring av min hud genom att följa denna rutin.

2. Mario Badescu enzymatisk rengöringsgel

Mario Badescu enzymatisk rengöringsgel

Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel – $ 14

Jag älskar detta rengöringsmedel eftersom det är så skonsamt mot huden. Personligen känns det som att mildare rengöringsmedel fungerar bättre för mig än istället för att skrubba mina porer med medicinska rengöringsmedel och mikropärlor varje dag. (Överexfoliering är en sak, killar!)

Jag har märkt att min hud ser ut och känns lugn och uppfriskad efter att ha använt den här produkten, medan några av de rengöringsmedel jag lämnade min hud röd och torr.

Jag älskar också detta rengöringsmedel eftersom det är fantastiskt att ta bort smink som mitt micellära vatten har tappat, vilket resulterar i färre utbrott. (Hurra!)

3. Mario Badescu torkningslotion

Mario Badescu torkningslotion

Mario Badescu Drying Lotion – $ 17

Okej okej, jag vet att jag har sagt till dig att använda fuktighetskräm istället för fönstren, och även om det har hjälpt till att förhindra det mesta av min akne, har jag ibland fortfarande en finn eller två som behöver torka upp. Det är där den här produkten kommer in.

Denna torkningslotion är jättebra eftersom den är utformad för att appliceras med en vattpinne, så du applicerar den bara på själva finnen, inte på området runt den. På det här sättet är det enda som torkar finnen och inte hela ansiktet.

En extra bonus är kalaminlotionen i produkten, vilket hjälper till att minska rodnad och lugna inflammerad hud. Men eftersom den här produkten innehåller kalaminlotion, ser det ut som om du har vattkoppor eftersom du kommer att ha rosa fläckar över hela ansiktet. Det är därför jag rekommenderar att du använder den bara på natten eller när du bara har en dag hemma.

Vad använder du?

Nu när du har hört vad mina val är, vad är dina? Kom ihåg att det här är bara några av de saker jag svär vid, och jag inkluderar också saker som fuktkräm och SPF i min dagliga rutin, men finns det något annat jag bör prova? Lämna dina rekommendationer i kommentarerna nedan.