College Fashion

Min kompletta 10-stegs guide till koreansk hudvård

College mode

Den kända 10 steg Koreansk hudvårdsrutin definitivt inte för svaga hjärtan. Som du kan föreställa dig innehåller den tio detaljerade steg som täcker rengöring, behandling och hydrering två gånger om dagen, nästan varje dag.

Som någon som brukade hoppa över en ansiktssköljning på morgonen (jag vet, jag vet) var jag först inte säker på att jag kunde hantera allt. Men som en koreansk tjej som älskar skönhet bestämde jag mig för att prova rutin … och jag har inte tittat tillbaka.

Vill du lära dig mer om den koreanska hudvårdsrutinen och hur du gör det? Nere har jag förklarade den koreanska hudvårdsrutinen steg för steg, med rekommendationer för mina favoritprodukter. Vi gör det!

Del I (Steg 1-3): Städa upp mig!

rengöring-collage

Produkter: Oljerengöringsmedel, Vattenbaserat rengöringsmedel, Exfoliator

Steg ett: oljerengöring

Jag hoppar över det här steget om jag inte har smink, men om jag gör det, ser jag alltid till det använd ett oljepulver för att smälta min smink.

Den koreanska metoden innebär användning av olja för att ta bort smink, och även om det kan verka konstigt, fungerar det. Inget jag hittills har använt har varit lika effektivt som oljerengöringsmedel för att ta bort smink. (Min favorit är The Face Shop Rice Water Bright Cleansing Oil.)

För att göra detta steg applicerar jag bara produkten med rena händer och masserar in den i huden. Sedan torkar jag oljan av ansiktet med en bomullstuss. (Detta är mer effektivt än att bara stänkande vatten. Vatten och olja blandar inte!)

Steg två: vattenbaserad rengöringsmedel

Inte ett fan av oljigt avfall? Inte heller jag, så jag ser alltid till följ min oljerengörare med en vattenbaserad rengöringsmedel. Koreaner kallar detta “dubbel rengöring. ”

Vissa människor tycker att skummande rengöringsmedel är för torkande, men jag har aldrig haft problem med Etude House Foam Cleanser with Baking Soda. Det är också formulerat för att ta bort smink, vilket är en extra bonus i min bok. Jag gillar att veta att min smink är helt borttagen.

Steg tre: peeling

mig exfoliera 1-2 gånger i veckan eftersom jag har kombinationshud (jävla för fett och torra fläckar …). Peeling av döda hudceller leder till en tydligare och mjukare hud som ger en bättre duk för ytterligare hudvård eller smink.

En populär koreansk skrubba som jag älskar är Skin Foods ansiktsskrubb för svart socker. Den är gjord av naturliga ingredienser, så den är skonsam nog för alla hudtyper. När jag bär det känns min hud mjuk; är fantastisk.

Del II (steg 4-6): Mata mig!

toning-collage

Produkter: Tonic, essens, serum, ampull

Steg fyra: toner

Toner balanserar inte bara pH-nivåer utan också avlägsnar överflödiga föroreningar medan du förbereder din hud för fler produkter. Även om vissa kanske tycker att toner är onödig, jag personligen kärlek hur ren och frisk min hud känns efteråt.

Blötlägg en bomullsdyna lätt med toner (jag använder Cosrx AHA / BHA-toner) och torka över ansiktet. En av mina skyldiga nöjen är att kontrollera bomullsdynan efter kvarvarande smuts.

Steg fem: väsen

Okej, du har nog hört talas om allt nu, men kärnan? Essence är i grunden det kärleksfulla barnet av serum och tonic., återfuktar och reparerar huden samtidigt.

Om du var tvungen att välja mellan att investera i en toner eller en essens, skulle jag rekommendera en essens. Vissa essenser har samma vattniga konsistens som en toner, men med många fler fördelar.

Jag gillar att hälla min Missha Time Revolution-essens i en liten sprayflaska så att jag kan spraya den på huden istället för att slösa bort produkten med att gnugga den med fingrarna.

Steg sex: serum och ampuller

Serum och ampuller är i huvudsak desamma, men ampuller är i allmänhet mer koncentrerade. Båda har dock aktiva ingredienser som behandlar vissa tillstånd som åldrande hud, akneärr etc., så deras arbete är mycket mer specifikt och omhändertaget än andra hudvårdsprodukter ”. Dess konsistens tenderar att vara tjock, nästan som olja, vilket ger dig den extra hydratiseringen.

När jag lider av hyperpigmentering letar jag efter serum och blåsor för att motverka missfärgning och hjälpa till att läka mina mörka akne fläckar. (Jag använder för närvarande Klairs Fresh Juiced Serum, men Mizon Snail Repair ampull är ett populärt val.) Applicera bara och klappa försiktigt serumen och blåsorna på huden.

Del III (steg 7-9): Fukta mig!

fuktkollage

Produkter: Arkmasker, Ögonkräm, Återfuktande

Steg sju: arkmasker

Folie masker är alla ilska just nu. Från foliemasker med djurritningar till gelmasker, det finns en enorm variation just nu.

Utan tvekan den bästa arkmasken jag någonsin har använtDet är dock Innisfree’s HydroGel Mask. Gelmasker håller fast vid ansiktet mycket mer än pappersmasker, nästan som en andra hud som bibehåller fukt bättre än en vanlig arkmask. Se till att välja den typ som passar dina egna hudproblem!

Steg åtta: ögonkräm

Okej, det är här jag fuskar: Jag använder faktiskt inte ögonkrämMen koreaner använder religiöst ögonkräm för att förhindra rynkor, hängande och missfärgning.

Jag har faktiskt tittat på (ordspel avsedd) Missha Misa Gold Snow Radiance Eye Cream ett tag nu på grund av dess popularitet bland koreanerna. Jag har inte provat det ännu men det har fantastiska recensioner. (Har någon av er använt det?)

Allt du behöver göra här är att försiktigt gnugga och knacka på grädden runt ögonen, täcka kanterna, under ögonen, locken etc.

Steg nio: fuktkräm

Om jag var tvungen att välja ett ord att utöka i en hudvårdsannons skulle det vara fukt. Att se att en av de koreanska skönhetstrenderna är med daggig hud, återfuktande det är super viktigt.

En utmärkt fuktkräm är Innisfree Orchid Intense Cream. Den här bebisen räddade mig under de isiga Seoul-vintrarna, och om det här kan hålla huden fuktad även vid 16 grader Fahrenheit, är det mer än tillräckligt för nätter i Kalifornien.

Del IV (steg 10): Skydda mig!

Solskydd

Produkt: Solskydd

Steg tio: solskyddsmedel

Koreansk skönhet handlar om att ha glödande, ungdomlig hud. Som du kan gissa kan detta uppnås med hjälp av en produkt: Solskydd. SPF är enormt i Korea: Nästan alla koreanska stiftelser, BB-krämer, CC-krämer etc. har en hög solskyddsnivå.

Skydda din hud från UVA- och UVB-strålar med Koreansk solskyddsmedel, som till skillnad från sina amerikanska motsvarigheter är mer formulerad som en fuktkräm Än en klibbig och illaluktande solskyddsmedel. Jag skojar inte när jag säger att, enligt min erfarenhet, Korea producerar de bästa, lättaste och mest effektiva solskyddsmedel, med Misshas All-Around Safe Block som min favorit.

slutsats

Okej, nu när jag har beskrivit hela rutinen är det verklighetskontrolltid.

Även om jag älskar de super detaljerade stegen, inser jag plus Vi har inte pengar eller tid att göra hela tiostegsrutinen. Vi har trots allt lektioner att delta i! Därför är ett mer praktiskt tillvägagångssätt hitta de K-beauty-produkter som fungerar för dig Y anpassa rutinen för att passa din livsstil.

Till exempel, även om jag har min del av dofter, serum och ampuller, använder jag dem bara ett par gånger i veckan istället för varje dag. Dessutom köper jag bara koreanska produkter med funktioner som allvarligt saknas i min rutin.

Vid slutet av dagen, Jag gillar min hudvårdsrutin, men jag tar det inte så allvarligt.. Är det verkligen nödvändigt att ha ett serum och en ampull när de är ganska lika? Jag menar, behöver min hud verkligen all den hydratiseringen? Jag är inte säker. Ändå vet jag att denna rutin har gjort mig njut av ta hand om min hud, och det är därför jag kommer att hänga med.

Dina tankar?

Skulle du någonsin prova en 10-stegs koreansk hudvårdsrutin? Var några av produkterna bekanta? Vilka är dina favoritkoreanska hudvårdsprodukter? Hur är din hudvårdsrutin?

Meddela oss gärna i kommentarerna nedan!