Mi crema hidratante facial casera de melocotón y almendra favorita

Min favorit hemgjorda persika och mandel ansiktsfuktighetskräm

Min favorit hemgjorda persika och mandel ansiktsfuktighetskräm

Jag utvecklade receptet för denna hemlagade ansiktsfuktighetskräm i slutet av en kall, torr vinter som hotade att ta mitt liv från min hud.

Som bas använde jag ett recept på en naturlig, närande ansiktskräm som jag hittade online, spelade med ingredienserna och proportionerna för en bättre konsistens och ersatte sedan eteriska oljor med mina personliga favoriter.

Det som förvånade till och med mig var hur bra det var …

Jag är inte en av de människor som köper billiga ansiktskrämer och sedan klagar när de inte fungerar. Jag köper dyra ansiktskrämer och klagar sedan när de inte fungerar.

Och jag har kämpat med detta hela mitt liv. Jag har för länge sedan slutat räkna med hur många olika produkter jag provat, med mycket nedslående resultat.

Så du kan föreställa dig hur upphetsad jag var när jag fick reda på att jag kan göra min egen DIY ansiktsfuktighetskräm och ha full kontroll över vad som händer med mitt ansikte dagligen.

Kvalitet är nyckeln!

Det finns något mycket spännande för mig att göra min ansiktskräm. Själva processen, aromerna, att välja oljor, smälta allt långsamt och när det tjocknar, se magin hända.

Och vi pratar inte om pund-en-tomat-och-sätt-det-på-ditt-ansikte-typ av produkt här. (Det är dock inget fel med tomater.)

Vi pratar om en mycket lyxig produkt – denna hemlagade ansiktsfuktighetskräm kan konkurrera med mycket dyra ansiktskrämer och lotioner.

Denna ansiktsfuktighetskräm är ganska anpassningsbar – du kan använda dina favoritoljekombinationer. Men receptet jag delar idag är min favorit. Den är lätt, näringsrik och perfekt för torr och matt hud.

Persikor och mandel är en otrolig kombination. Persikafröolja innehåller vitaminerna A, E och B. Den balanserar huden, återfuktar den perfekt och har anti-aging egenskaper.

Söt mandelolja är rik men ändå lätt och absorberas lätt av huden. Den innehåller vitamin E, proteiner och zink; Den är fylld med antioxidanter och används ofta för att återställa skadad hud.

Persika och mandel ansiktsfuktighetskräm

Ett komplett recept för en hemlagad ansiktsfuktighetskräm med sheasmör, söt mandelolja och persikafröolja

  • 10-15 g bivax (eller sojavax, som ett veganskt alternativ och om du vill ha en lättare konsistens)
  • 1,5 tesked sheasmör
  • 20 ml persikaolja (du kan ersätta den med någon annan näringsrik naturlig olja)
  • 5 ml söt mandelolja
  • 50 ml apelsinblomma vatten (en av mina favorit saker! Men om du inte har det kan du använda rosenvatten eller någon annan hydrosol).
  • 7 droppar eterisk lavendelolja (köp här) – valfritt
  • 3 droppar eterisk olja av rökelse (köp här) – valfritt

förberedelse:

Smält först bivax och sheasmör. Gör detta i en dubbelpanna vid låg värme och rör om då och då när allt smälter.

När vaxet är helt smält och allt ser smidigt, ta bort det från värmen och tillsätt oljorna.

Jag kommer inte att tillsätta oljorna medan blandningen är på spisen. Jag betalar extra pengar för att köpa dem kallpressade, jag ska inte kasta bort allt det goda de har genom att värma dem mer än nödvändigt.

Men jag lägger till dem så snart jag tar bort blandningen från värmen eftersom det är lättare för ingredienserna att blanda ihop medan de fortfarande är heta.

Tillsätt sedan oljorna och apelsinblomningsvattnet och rör om mycket tills oljefasen kombineras med vattenfasen. När blandningen svalnar lite, tillsätt eteriska oljor och blanda allt väl.

Allt du behöver göra är att överföra din nygjorda DIY ansiktsfuktighetskräm till glasbehållare (som tidigare steriliserats i ugnen).

Denna närande hemlagade ansiktsfuktighetskräm gör min hud sammetslen och slät, och jag vet inte hur den gör det, men det ger en naturlig rodnad i mina kinder, vilket gör att mitt ansikte ser friskt ut och väldigt ung.

Det får verkligen min hud att se peachy ut, det finns inga bättre ord för det!

LÄS NÄSTA: FÖRDELAR MED PERSON FÖR DIN HUD OCH DE BÄSTA PRODUKTERNA FÖR PERSONSKINSVÅRD